Trebao si kondenzator zalotati između obje žice kako smo pisali. Podlošku nikakvu ne bih stavljao jer je sa kondenzatorom ionako signal knock senzora oslabljen dovoljno, ako bi ga previše oslabili postoji mogućnost da uopće više ne radi svoju funkciju a to je opasno. Ukoliko se javi ozbiljan knock onda imaš rupu na klipu i uništen motor. Pošto je među napakami detektiran visok input knock senzora onda nešto ne valja sa samim senzorom ili sklopom koji detektira signal. Ovdje treba biti jako oprezan i mora se točno znati što se radi jer su greške jako skupe!FORY napisal/-a:Ekko nekaj časa sem rabil zdaj pa poročam 1 poskus z prilotanim kondijem na signalno žico in nato napeljan na blok sicer na srauf od knock senzorja ja je delovalo vredu sicer ce zelo podrobno vozil se je še malenkostno cukanj e čutilo vendar bistveno bolje.. Seveda kot so mi predlagali brez podloske. Tako sem vozil cca 2000 km zdaj sem se enrat resetiral računalnik pa se vozim šele kakih 200 km pa izgleda malenkost bolje če se stvar ne BP čisto popravila bom poskusil še s podlosko. Pa cinil mi je en fant- avtoelektricar iz Kopra in ja med napakami je najdel da visok input knock sensorja pa pogledal po shemi elekroinstalacije naj bi drug kabelcek od knocka bil ozemljitev kar je čudno... Če se ne bo delovalo bom pa kondi direkt iz signalne na drugo žičko začinil mislite da bi znalo biti bolje?? Kot pa ozemljitev na sraufu od knock senzorja? Hvala lp bom še javil kako bo... Aja pa hvala kolegom za kondenzator in za nasvete hvala!!!!
Forester 2007 - 158Hp
Re: Forester 2007 - 158Hp
Jaz sem priklopil kot ja Aleks priporočal to pomeni na signalno žico kablcek nato kondenzator pol kablcek in z useskom na blok nisem precvikal nobenih kablov na knock senzorjev ali bi mogel? Ali ni isto kot sem naredil ali je bolje da kondenzator prilotam z enim ušesom na signalno žico z drugim pa na drugo žico knocka ki naj bi bila tudi masa.?
Ne bi trebalo biti razlike ako druga žica ide na masu, da budem iskren ne znam jer nisam gledao shemu.
pri starejšem modelu je druga žica prazna. knock senzor ni drugega kot mono piezo mikrofon/stetoskop. spodnji kovinski del je hkrati naležje mikrofona (no, v bistvu je stetoskop) in masa. tako da sta kontakta samo dva, eden gre po žici na konektor, masa pa je naležje na bloku motorja. na naležje nič plastikčne podložke dajat, ker drugače senzor ne dobi pravih frekvenc.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
ni treba nič cvikat signalne žice. samo malo izolacije olupit, da se prilota en pol konenzatorja. pa lepo nazaj povit ali pa kako bužirko čez.FORY napisal/-a:Jaz sem priklopil kot ja Aleks priporočal to pomeni na signalno žico kablcek nato kondenzator pol kablcek in z useskom na blok nisem precvikal nobenih kablov na knock senzorjev ali bi mogel? Ali ni isto kot sem naredil ali je bolje da kondenzator prilotam z enim ušesom na signalno žico z drugim pa na drugo žico knocka ki naj bi bila tudi masa.?
Da li znaš kakva je situacija kod mog Forestera 2006. da li je druga žica na masi ili je isto prazna, jer ako je prazna onda ja nisam napravio ništa ako sam zalemio kondenzator između žicaaleks napisal/-a:pri starejšem modelu je druga žica prazna. knock senzor ni drugega kot mono piezo mikrofon/stetoskop. spodnji kovinski del je hkrati naležje mikrofona (no, v bistvu je stetoskop) in masa. tako da sta kontakta samo dva, eden gre po žici na konektor, masa pa je naležje na bloku motorja. na naležje nič plastikčne podložke dajat, ker drugače senzor ne dobi pravih frekvenc.
običajno se element za delay signala senzorja veže takole (tu je rešitev z uporom namesto kondenzatorja paralelno) http://www.submariner.org/thepno95/Pict ... 0dummy.jpg
na skici je element vezan na harness kabel, pa je to lažje če to nardiš na senzorjev kabel. načeloma imajo vsi knock senzorji povezavo na engine harness čez eno žilo. lahko sta dve žili (na mojem senzorju sta dve žili, signalna pa je bila še oplaščena koaksialno). ena je načeloma prazna, sem pa nekje prebral da je druga povezana na konektor, če sta na motorju dva senzorja. po pravici povedano pa še nisem videl motorja, ki bi ime dva knock senzorja, tako da to ni nujno da je res.
na skici je element vezan na harness kabel, pa je to lažje če to nardiš na senzorjev kabel. načeloma imajo vsi knock senzorji povezavo na engine harness čez eno žilo. lahko sta dve žili (na mojem senzorju sta dve žili, signalna pa je bila še oplaščena koaksialno). ena je načeloma prazna, sem pa nekje prebral da je druga povezana na konektor, če sta na motorju dva senzorja. po pravici povedano pa še nisem videl motorja, ki bi ime dva knock senzorja, tako da to ni nujno da je res.
Ovo nije spoj za delay signala senzora već varalica za ECU ukoliko se otpoji knock senzor, cca 560 kohma je otpor samog senzora. Makar i ovaj spoj sigurno smanji amplitudu signala ukoliko je spojen zajedno sa senzorom. Kad ulovim vremena baš ću izmjeriti da li je druga žica spojena na masu. Kondenzator se može spojiti direktno između dva kontakta na samoj ECU jedinici gdje je ulaz sa senzora.
560 kilo je kar nekaj (ampak imaš prav, tisto to je senzor dummy, sem površno bral). sicer ima tudi knock senzor že vgrajen upor (ne vem če je paralelno, vsaj po tej shemi je težko razvidno).
http://www.rx7club.com/attachments/3rd- ... subaru.jpg
je možno, da ta upor ureja amplitudo signala glede na lastnosti piezoelektričnega elementa.
amplituda signala senzorja naj bi se zmanjšala takole z dvemi upori:
You might be able to reduce the amplitude with a voltage divider. If the knock sensor impedance is 500k-ohms, put a ~500k-ohm resistor in parallel with the knock sensor, and a 250k-ohm in series to the ECU. Then the ECU still sees the same resistance, but the signal amplitude should be 1/2. This might not be enough amplitude for the ECU to detect knock if there is any though.
http://www.ultimatesubaru.org/forum/top ... or-effect/
http://www.rx7club.com/attachments/3rd- ... subaru.jpg
je možno, da ta upor ureja amplitudo signala glede na lastnosti piezoelektričnega elementa.
amplituda signala senzorja naj bi se zmanjšala takole z dvemi upori:
You might be able to reduce the amplitude with a voltage divider. If the knock sensor impedance is 500k-ohms, put a ~500k-ohm resistor in parallel with the knock sensor, and a 250k-ohm in series to the ECU. Then the ECU still sees the same resistance, but the signal amplitude should be 1/2. This might not be enough amplitude for the ECU to detect knock if there is any though.
http://www.ultimatesubaru.org/forum/top ... or-effect/
Da si malo sposodim temo, pri meni se je isto začelo pojavljati cukanje med 2000 in 3000 obrati, po odklopu akumulatorja je nekaj časa bolje potem pa se spet pojavi. Zanimivo pa je, da pri vožnji na plin ni tega. Gre se pa za forija 2006 letnik 220 tkm.
Maš mogoče vodo v tanku? Daj ene 2 deci čistega alkohola zlij v tank, pa povej, če je enako.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Tistega iz lekarne? Lučka za motor mi ne sveti oz. mi ne javlja napake.
A to pomeni, da se alkohol in voda vežeta in potem lažje zgori vse skupaj, je to rešitev za vodo v rezervoarju? Je prav, da je tank bolj prazen?nebivedu napisal/-a:Maš mogoče vodo v tanku? Daj ene 2 deci čistega alkohola zlij v tank, pa povej, če je enako.
LP
Alkohol veže vodo nase in je hkrati kr topen v bencinu, tko, da načeloma naj bi s tem spravil vodo ven, če je to razlog in, če je ni preveč, drugače bi znal pa motor precej čudno delat; s tega stališča je bolj smiselno to delat pri polnem tanku.
včasih lahko tudi bencinski filter nagaja.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov