Hvala za odgovore
Subaru legacy - dnevne luči ne gorijo v avtomatskem načinu
Subaru legacy - dnevne luči ne gorijo v avtomatskem načinu
Zdravo, Moj dober prijatel ma problem na svojem legacy-u 2010, in sicer da podnevi ko ima vkloplen avtomatski način luči mu ne gori nobena luč na avtu. V avstriji sicer naprimer to ni problem ampak v sloveniji pa nekaj more goret.. Naju zanima če gdo pozna koga da bi lahko z računalnikom nastavo dnevne luči.
Hvala za odgovore
Hvala za odgovore
Re: Subaru legacy - dnevne luči ne gorijo v avtomatskem nači
Imam na svojem OB enak problem, spraševal sem sicer pri Šternu ampak ne razume kaj bi sploh rad. Sam enako iščem rešitev, na internetu ne najdem nič pametnega.
Sej zato sma pa se z kolegom sem obrnila ker ni nikjer nič pametnega.. pa točno tak ko si reko večina jih sploh ne razume kaj bi rad.. Daj če boš najdo kako rešitev se priporočam 
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
A 2010 Legacy sploh ima 'namenske' dnevne luči? Gledam po fotkah. pa ni videt:
https://preview.netcarshow.com/Subaru-L ... 010-hd.jpg
Kaj potem spoh počne 'avtomatika'?
https://preview.netcarshow.com/Subaru-L ... 010-hd.jpg
Kaj potem spoh počne 'avtomatika'?
Mogoče tako kot pri nekaterih vozilih, ko kot dnevne svetijo dolge luči, ampak samo določen %...
lp,m
lp,m
zdaj če ma namenske to nevem ampak ziher bi se dalo nekak nardit da bi meglenke svetle kot dnevne glede na to da ima avtomatsko.. pač moje mišljenje lahko da se motim
lahko pa da je tako kot je moutback rekel da se nastavijo dolge kot dnevne ampak samo par % tolko da policija nima kaj za komentirat.. pač karkoli se bi dalo nardit da bi nekaj svetlo bi se priporočal za nasvet.. 
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Sem pogledal 'wiring diagram' od 2010 Legacy... Za dnevne luči uporablja žarnice za dolgo luč, pri čemer jih z relejem veže preko upora, ki zmanjša tok in s tem svetilnost, rele pa krmili računalnik ('body integrated unit' - BIU). Upor bi naj bil 1,13 Ohma in 70W (neuradna informacija) - tak upor omeji tok na ~4,8A, napetost na žarnicah je ob tem ~6,5V.
Iz diagramov je razvidno, da so obstajali modeli z ali brez te funkcije... Kar najbrž pomeni, da modelom brez te funkcije manjka rele, upor, nekaj napeljave, možno pa je tudi, da je drugačen BIU.
Če pa je to nekoč že delalo, pa je povsem možno, da je upor skurjen... Kataloška številka je 84057AJ000, stane pa cca. 100€.
Električni diagrami so na voljo tukaj ...
Iz diagramov je razvidno, da so obstajali modeli z ali brez te funkcije... Kar najbrž pomeni, da modelom brez te funkcije manjka rele, upor, nekaj napeljave, možno pa je tudi, da je drugačen BIU.
Če pa je to nekoč že delalo, pa je povsem možno, da je upor skurjen... Kataloška številka je 84057AJ000, stane pa cca. 100€.
Jst pa mislmim, da naredijo glede na državo. Moram do Kržiča al pa Interservisa, da vidim če bodo kej pametnega povedal.
Tako sem imel na BMW e39,danci1973 napisal/-a:Sem pogledal 'wiring diagram' od 2010 Legacy... Za dnevne luči uporablja žarnice za dolgo luč, pri čemer jih z relejem veže preko upora, ki zmanjša tok in s tem svetilnost, rele pa krmili računalnik ('body integrated unit' - BIU). Upor bi naj bil 1,13 Ohma in 70W (neuradna informacija) - tak upor omeji tok na ~4,8A, napetost na žarnicah je ob tem ~6,5V.
H6 je šel od doma 
Super hvala za odgovor boma z kolegom malo pregledala in če rešima napišema postopekdanci1973 napisal/-a:Sem pogledal 'wiring diagram' od 2010 Legacy... Za dnevne luči uporablja žarnice za dolgo luč, pri čemer jih z relejem veže preko upora, ki zmanjša tok in s tem svetilnost, rele pa krmili računalnik ('body integrated unit' - BIU). Upor bi naj bil 1,13 Ohma in 70W (neuradna informacija) - tak upor omeji tok na ~4,8A, napetost na žarnicah je ob tem ~6,5V.
Kolega je isto reko da bo na kržiča poklical pa če mu je rele crkno da mu ga kr oni menjajoklemz napisal/-a:Jst pa mislmim, da naredijo glede na državo. Moram do Kržiča al pa Interservisa, da vidim če bodo kej pametnega povedal.
Tako sem imel na BMW e39
Najboljši BMW!
Najboljši BMW!
- SubaruLove
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 592
- Kraj: Ljubljana
DEFINITIVNO NAJBOLJSI BMWdanci1973 napisal/-a:Tako sem imel na BMW e39,
A ni tisto e30 ? 
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Smo našli rešitev za tole?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov