Pozdravljeni!
Že nekaj časa spremljam tale forum in moram reči, da sem pridobil že marsikatero informacijo ob prebiranju.
Sem tudi že prečesal forum glede vgradnje plina ampak si še vseeno nekako nisem prišel na čisto.
Predvsem kako je s stroškom servisiranja (mazanje ventilov in podobno) se izide računica ali se vse kar prišparaš pri plinu potem izniči ob servisu?
in katere sisteme ste vgrajevali?
Hvala za vsak odgovr.
lp,
Predelava na plin Impreza 2.0R 2005 letnik
-
imprezzzatore
- Novinec
- Prispevki: 5
-
imprezzzatore
- Novinec
Re: Predelava na plin Impreza 2.0R 2005 letnik
Predvsem me zanima kakšna informacija iz prve roke glede samega stroška servisa oz. časovnega intervala le-tega, imam nek okviren podatek da naj bi se to opravljalo na 30k kilometrov?
Po moji računici bi s prehodom na plin prišparal nekje okoli 1000€/leto.
Razmišljal pa sem o vgraditvi Prins sistema?
Hvaležen bom vsakega mnenja.
Lp, T.
Po moji računici bi s prehodom na plin prišparal nekje okoli 1000€/leto.
Razmišljal pa sem o vgraditvi Prins sistema?
Hvaležen bom vsakega mnenja.
Lp, T.
Žio,
jst imam BRC, ki je 'tovarniški' sistem. Dodatnega servisiranja niti ni toliko. Menja se dodatno filtre na tak interval kot si zapisal in pri glavnem servisu na 105kkm se nastavi ventile, kar je dokaj enostavno ker kar vem mora 2,0R motor itak ven.
Stroški so pri moji povprečni porabi 11,6l/100km cca 7,5€/100km (vračunan porabljen bencin). Cena plina veliko manj niha kot pri bencinu/dizlu, motor vleče enako, pazit moraš da ga ne vrtiš pretirano oz. konstantni vrtljaji na 3000rpm za dalj časa (avtocesta). Ostalo enako kot pri bencinarjih.
Glede sistemov ti res ne morem pomagati, probaj poiskati tukaj na forumu par mnenj, mislim da obstaja kar nekaj tem glede tega.
jst imam BRC, ki je 'tovarniški' sistem. Dodatnega servisiranja niti ni toliko. Menja se dodatno filtre na tak interval kot si zapisal in pri glavnem servisu na 105kkm se nastavi ventile, kar je dokaj enostavno ker kar vem mora 2,0R motor itak ven.
Stroški so pri moji povprečni porabi 11,6l/100km cca 7,5€/100km (vračunan porabljen bencin). Cena plina veliko manj niha kot pri bencinu/dizlu, motor vleče enako, pazit moraš da ga ne vrtiš pretirano oz. konstantni vrtljaji na 3000rpm za dalj časa (avtocesta). Ostalo enako kot pri bencinarjih.
Glede sistemov ti res ne morem pomagati, probaj poiskati tukaj na forumu par mnenj, mislim da obstaja kar nekaj tem glede tega.
Jaz imam na Foresterju zadevo od Plineksa, mislim, da je Zavoli. Stroški servisiranja so nizki, nazadnje 70€ ker sem menjal tudi svečke.
Vgradili so mi tudi sistem za mazanje ventilov. Tekočino kupim na Poljskem, kjer je 3x cenejša. Meni se je vgradnja splačala po 1,5 leta.
Vgradili so mi tudi sistem za mazanje ventilov. Tekočino kupim na Poljskem, kjer je 3x cenejša. Meni se je vgradnja splačala po 1,5 leta.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
-
imprezzzatore
- Novinec
Najlepša hvala za odgovore.
Torej se dejansko nastavlja ventile le ob glavnem servisu, kjer je pa itak treba mašino ven vzet če prav razumem?
Torej se dejansko nastavlja ventile le ob glavnem servisu, kjer je pa itak treba mašino ven vzet če prav razumem?
Tako je, takrat se to daleč najlažje naredi in minimalno vpliva na ceno celotnega servisa. Pogleda se še dihtnge na glavah za vsak slučaj in to je to. Sem se spomnil še tole - včasih začne lambda zafrkavat pa se samo distančnik vmes postavi.
Matkurja, govorite "mašino ven vzet" kot da bi odvil dva vijaka in dal dol neko malo prirobnico...tako, recimo, kot da bi gumo dol vzel
Saj razumem, da je pri subaruju vse simpl narejen, in da motor spraviš ven brez nekih hudih naporov. No rabiš sicer neko dvigalko, ali dvigalo da motor ven spraviš, ampak drugače pa je super pripravljeno. Do vijakov brez večje težave prideš, odklopiš napeljavo, ki ima super razločljive konektorje in vseskupaj ven dvigneš. Potem seveda velik servis, ventili, tesnila in svečke sploh niso problem.
Verjamem pa da se jih 3/4 ustraši ideje o demontaži motorja iz avta
Saj razumem, da je pri subaruju vse simpl narejen, in da motor spraviš ven brez nekih hudih naporov. No rabiš sicer neko dvigalko, ali dvigalo da motor ven spraviš, ampak drugače pa je super pripravljeno. Do vijakov brez večje težave prideš, odklopiš napeljavo, ki ima super razločljive konektorje in vseskupaj ven dvigneš. Potem seveda velik servis, ventili, tesnila in svečke sploh niso problem.
Verjamem pa da se jih 3/4 ustraši ideje o demontaži motorja iz avta
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov