Subaru legacy gl champion 1991 - obnova
Subaru legacy gl champion 1991 - obnova
Pozdrav
Danes sem kupil Subaru legacyja 1991 letnik katerega bom obnovil v čim lepše stanje da bo potem kot nedeljski, oz. uživatorski avto, gdaj pa gdaj pa pridem z njim na subaru meete ker mislim da ta legenda potrebuje pozornost, na koncu koncev je to oče vseh naših legacyjev (sam si lastim 2008 legacy karavana)
Da hitro povzamem, mašina kot taka mi deluje super, seveda jo bom pregledal in se posvetoval z karlijem saj ima avto že skoraj 400k km. Sklopka potrebuje tudi nekaj ljubezni ker kar konkretno zdrsava, ampak najprej grem odsranit rjo..Avto sem seveda temeljito opral in razmastil da vidim kakšno je stanje in moram rečt zelo pohvalno za 91 letnik avto. Na zadnjem blatiku pri sovoznikovi strani je od zunaj kar lepo načela rja in bo treba odrezat ter na novo zašvasat, na levem blatniku voznikove strani zaenkrat še nisem videl nič hujšega kot pa brušenje in novo barvanje ampak nebom nič prehitro govoril dokler ne pogledam malo globlje. Praga sta levi in desni za zamenjat, podvozje kot samo je pa bilo obnovljeno, nič ni rjavo, pelje se pa čez lukne res pohvale vredno, večina novejših avtov ne požere tako lepo luknje brez kakeršnega koli pokanja.. Zavedam se da bo v avto potrebno vložit kar nekaj truda, tudi elektriko morem komplet pregledat ker mi je prejšni lastnik povedal da čez čas sprazni akumulator tako da bo treba pogledat malo dlje.. In pa seveda šibedah morem pogledas saj se odpre, zapret se pa noče, stikalo pa dela ker naklon gor in dol deluje edino zapret same šibedaha noče. Tako da nebom preveč dolg ker bom ziher kaj pozabil ni važno kaj napišem, če koga kaj zanima naj komentira ali piše na privat, hkrati pa prosim vse ki imajo kakšne od naštetih delov ki so za zamenjat, se priporočam za odkup
Sproti vas bom probal čimveč obveščat kako poteka obnova, avto bo ostal v originalnem stanju in upam da se čim hitreje vidimo na cesti
Za kakeršne koli nasvete in podobno se priporočam 
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Re: Subaru legacy gl champion 1991 - obnova
Bravo. Veliko veselja in užitkov ob in po obnovi želim
:mrgreen:
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Hvala obema
upam da se cimprej vidimo na cestah hehe
Jaz mam kar nekaj delov za stare Legacyje, če boš rabil, mislim, da celo v modri barvi.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Ti pišem na zs ! 
Je res tale primerek v 2WD izvedbi? Te mika konverzija na 4WD ?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Baje da je, nisem pa še tolko gasa pohodo v prvi da bi skopalo, preveč sklopka drsi. Mikala bi me samo nevem ne kolko stane ne če bi se obneslo z tak švoh mašino. Pa problem je ker nevem kak bo z potrdilom za staromodnika čez par let ker za ti odobrijo za staromodnika nesme bit modificiran. je pa vprašanje če so tolko pametni da skapirajo, pa spet je vprašanje če ga sploh bom dal kot staromodnika ker potem ti omejijo kolko km lahko narediš, meni pa noben nebo preprečeval nedelskih izletov po stari cesti 
Za starodobnike prihaja sprememba zakona:
Če je 2wd pa boš zelo hitro ugotovil če boš pogledal pod avto pri zadnjih kolesih. Če tam vidiš diferencial je 4wd...
https://www.avtofotomarket.si/aktualno/ ... 00e-kazni/" onclick="window.open(this.href);return false;Starodobniki za vsak dan!
Po novem zakonu bo starodobnika še vedno možno voziti vsak dan oziroma na leto do 10.000 kilometrov. Poleg tega pa na starodobnika ne bo potrebno pritrjevati, nove, drugačne registrske tablice.
Če je 2wd pa boš zelo hitro ugotovil če boš pogledal pod avto pri zadnjih kolesih. Če tam vidiš diferencial je 4wd...
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Nism zihr je pa mislim da FWD tole ja, ima tudi manjše prednje polosi od 4WD in manjšo sklopko, mam jest mislim da še takšno staro brezhibno sklopko nek doma. Sam če boš rihtal na polno, daš pač novo notr 
Če pa je FWD ima pa tudi nekaj kaj 4WD niso imel
, 1798 kubikov in posledično cestnino do 1.8
, čeprav je enak moped kot pri 18. 4WD
, tko so pač cigani daljnega 1991 homologirali te avte.
Tisto glede omejevanja kilometrov pa itak klobasa že od nekdaj, osebno mi verjemte, da se skoraj nihče ne vozi 10.000km na leto s starodobnikom ker smo razvajeni mlajših avtov. Res pa da se ta legacy pelje kot je treba in ne kot večina takratnih kočij pod 1990
Če pa je FWD ima pa tudi nekaj kaj 4WD niso imel
Tisto glede omejevanja kilometrov pa itak klobasa že od nekdaj, osebno mi verjemte, da se skoraj nihče ne vozi 10.000km na leto s starodobnikom ker smo razvajeni mlajših avtov. Res pa da se ta legacy pelje kot je treba in ne kot večina takratnih kočij pod 1990
Ja saj če delaš predelavo, moraš menjalnik menjati, tako da takrat menjaš tudi sklopko.
Na ameriških forumih je veliko napisanega o predelavah FWD - AWD.
Na ameriških forumih je veliko napisanega o predelavah FWD - AWD.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Ja sklopka gre tak nova noter ker to ni za nikamor več. Bomo vidli prvo zrihtat celi avto do potankosti da bo osvežen in zavidanja vredn, pol bomo pa vidli dalje
Prvotno mi je avto rešit, in ga spravit na cesto da bo legenda krasila naše ceste 
Kolikor se jaz spomnim je 2WD razen če ga niso predelali.
Sem celo našel eno temo o njemu viewtopic.php?f=12&t=601&hilit=himelblau#p7776" onclick="window.open(this.href);return false;
Kar se tiče pa predelav na 4WD pa ni treba v ameriko gledat smo jih na tem forumu kar nekaj izvršili ;-)
Sem celo našel eno temo o njemu viewtopic.php?f=12&t=601&hilit=himelblau#p7776" onclick="window.open(this.href);return false;
Kar se tiče pa predelav na 4WD pa ni treba v ameriko gledat smo jih na tem forumu kar nekaj izvršili ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Pa se splača dat na 4wd? da slišim iz prve roke mojstra
avto bom pa obdržal samo v vednost hehe
Ali se splača moraš pa ti vedeti in koliko sploh potrebuješ 4WD
:idea:
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae