Impreza GT by Cr00k

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Odgovori
Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Re: Impreza GT by Cr00k

Odgovor Avtor: irCAR81 » 04. April 2017, 05:51

Boštjan napisal/-a:Pozdrav vsem. Ko ravno omenjate 3p solenoid ventil. Kaj je prednost tega krmilnega ventila, proti originalu. Jaz imam sicer STI 04, pa doma v omari 3 port ventil GrimmSpeed. Z original mapo ni bilo nekega efekta,zato sm pustu original. Ko sm pa dal Bobu v roke zadevo je pa ventil ostal doma v omari, ker so bili še drugi projekti pred mapiranjem, na ventil sem pač pozabu, tko da tud Boba nisem nič spraševal ali je smisel gor dajat al ne.

Pa še eno vprašanje. Kolk kaj filate letne gume dim. 225-40-18. Verjetno je tud odvisno kakšne gume gor natakneš. Sicer to bom še sam stestiral.
Naj te ne moti, namesto PERRIN EBCS vstaviš poljuben 3 portni solenoid.

In most turbo applications the boost solenoid is used to bleed boost pressure off the hose that actuates the wastegate actuator. In these applications the boost control solenoid has 2 ports, an IN and an OUT. The PERRIN EBCS Pro can be setup like the stock solenoid, to “BLEED” boost from the system, but that is not where the EBCS Pro has its advantage. The PERRIN 3 port EBCS Pro can be setup to “block” pressure from getting to the wastegate actuator. This makes for a more responsive turbo and for much better boost control, not to mention higher boost levels are possible with proper tuning. In this case 3 is better than 2!

Pa še ena prednost stvar je: 2 portni original se po ene 4-8 letih, +100k rad začne zatikati in že samo zaradi tega je ga je fino zamenjat.

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Odgovor Avtor: Kristijan » 04. April 2017, 07:24

Cr00k napisal/-a:
Kristijan napisal/-a:No, napiši kakšne številke ste proizvedli z Bobanom :mrgreen:
Ne vem, me ni bilo poleg... :cr Glavno da sedaj MAP senzor prave vrednosti kaze, da ima standalone ECU pravo mapo... 3p solenoid je tudi super... :thup

Mi je pa rata v dveh dnevih sklopko pripraviti za menjavo... tako da se zadnje dni vozim kot stara bakica > poraba 9,5l/100km :mrgreen:

Bob je sicer rekel 339

Lepo gre za GTjko > samo s Sanijem nisva še zadovoljnam, itak :mrgreen:
:.sup
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

Uporabniški avatar
Cr00k
Član Subaru kluba
Prispevki: 301

Odgovor Avtor: Cr00k » 12. Junij 2017, 19:17

Banda. Mal se poigravam z idejo po drugem avtomobilu - predvsem zaradi kronicnega pomanjkanja cajta, da bi ga zrihtal, kot si zasluzi... vem, da je bilo kar nekaj povprasevanj po GTjkah, katere so cedalje redkejse in mogoce bi si ga kdo zazelel.

Vec pa po PMjih.

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Odgovor Avtor: urbancebulj » 13. Junij 2017, 13:33

A dej dej, dokončej in gas...
;)

saru92
Uporabnik foruma
Prispevki: 40

Odgovor Avtor: saru92 » 18. Junij 2017, 11:39

sej ves folk zgubi voljo, pol pa nemors rihtat ker nima smisla, kupm 6 gang z diffom :thup =)

Uporabniški avatar
Cr00k
Član Subaru kluba
Prispevki: 301

Odgovor Avtor: Cr00k » 18. Junij 2017, 20:22

saru92 napisal/-a:
18. Junij 2017, 11:39
sej ves folk zgubi voljo, pol pa nemors rihtat ker nima smisla, kupm 6 gang z diffom :thup =)
No kr pogovor se...

...isci dalje ;)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost