V DRIVE VCASIH NE STARTA TAKOJ - Legacy 1999, 2.5

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma
Prispevki: 592
Kraj: Ljubljana

Re: V DRIVE VCASIH NE STARTA TAKOJ - Legacy 1999, 2.5

Odgovor Avtor: SubaruLove » 05. April 2017, 15:15

Mi poveste prosim je to primeren filter ali je to filter motornega olja? Ali sta mogoče navoj in velikost za oba filtra enaka in je okej?

https://www.rezervniavtodeli24.si/13756 ... -jakoparts" onclick="window.open(this.href);return false;

Hvala za odgovore :) :D

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 05. April 2017, 17:35

Sicer zgleda identičen tistemu za motorno olje, vendar pazi tole:
http://subaruonlineparts.com/subaru-aut ... -2414.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Tukaj piše največkrat tale koda 38325AA×××× in pod to kodo najdeš od blueprint filter: https://www.onlinecarparts.co.uk/blue-p ... 94997.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ki ima kataloško: ADS72104

To kataloško pa na rezervniavtodeli najdeš:
https://www.rezervniavtodeli24.si/searc ... d=ADS72104" onclick="window.open(this.href);return false;

Načeloma pri teh filtrih je ista rit katerega vzameš, važno da navoj paše (M20×1,5) in da je tesnilo v pravem obsegu, ter gledat moreš a je vrat navoja notri ali ven.

Kar se tiče odstranjevanja olja v celoti. Najbolje je v takem primeru ki ga opisuješ najprej stočiti olje ven, nato vliti magari neko rabljeno olje prave sestave, in potem to vseskupaj ven ruknit, in nato pravo olje.
V določenih napravah ostane več olja notri kot v drugih. Če imate možnost sesanja, se jaz nebi sekiral ker verjetno gre notri tolikšna količina olja, da bo tisti deci ki bo ostal od prej nepomemben...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 05. April 2017, 21:25

Ali je Mobil ATF 320 dober za v avtomatski menjalnik od subaruja?
Po specifikacijah je to GM dextron III G. Bo to dobro za 2005 letnika ali celo 1999 letnik?

Specifikacije:
ZF TE-ML 14A, 04D, 17C, 03D
MAN 339 Typ Z-1 / 339 Typ V-1
GM Dexron III G
Ford Mercon
Allison C-4

Dobim ga namreč za ceno pod 7.5 evra na liter.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: SubaruLove » 06. April 2017, 15:34

No s temi filtri se ne bom preveč ukvarjala ker dokler pripotujejo bo meni še kaj crknilo, tako da kupim tu enega za 33€ ki ustreza..
BackW00d napisal/-a:Če imate možnost sesanja, se jaz nebi sekiral ker verjetno gre notri tolikšna količina olja, da bo tisti deci ki bo ostal od prej nepomemben...
No upam da bo res tako, nimam kje dobiti rabljenega olja da bi tako naredila kot si prej napisal, mislim pa da bi s črpalko imela veliko manj starega notri, lahko pa tudi dvignemo malo zadnji del kot je nekdo nekje napisal da ga potem več steče ven, tako da bomo probali vse :cr
Bogi moj Scoobi, upam da mu bo potem bolje in da ga res to muči..
nebivedu napisal/-a:Ali je Mobil ATF 320 dober za v avtomatski menjalnik od subaruja?
Po specifikacijah je to GM dextron III G. Bo to dobro za 2005 letnika ali celo 1999 letnik?
Jutri grem po Motul Multi ATF, 9L dobim za 100€, kar mi je čisto okej, če je to to olje ki mu ustreza. Ne bi rada tvegala z menjalnikom :sh :D

Upam da bo časovno izvedljivo jutri, če ne pa čez vikend, sporočim kako je šlo in kakšne so posledice.. Če bom imela še kakšno vprašanje pa vam pišem.. :ztzutuz Hvala za vse! :ttzt

pero112
Član Subaru kluba
Prispevki: 682
Kraj: Lavrica

Odgovor Avtor: pero112 » 06. April 2017, 20:33

Glej mislim, da bo 9 litrov preveč. Jaz sam menjavam olje; zvečer parkiram, odvijem čep in do zjutraj odteče kolikor ga in potem nalijem novega. Vendar do sedaj ga nisem več kot cca 5,5 ali 6,5 litra. Pri AT ga je težko zamenjati čisto vsega. Pri prejšnjem Subaruju Outbacku AT sem poskusil tudi tako da sem malo premikal ročico AT od prve do Drive in naprej do Parking in tudi ni sem zamenjal več ko cca 6,5 litra. Kolikor vem, da se to da in to naj bi delal eden v Radovljici in ni poceni ta menjava preko črpalke, da zamenja ves olje. In še vprašanje, če lahko sam prineseš olje.

Jaz moram tudi misliti počasi o menjavi olja. Grem pa konec meseca na Madžarsko (Budimpešta trening in izpite SAR dog) in bom verjetno nabavil Motul za avt. menjalnik tam. Prijatelj, ki ima TOYOTO Land CRUSER je nabavil Motul olje v Budimpešti pri Sandlander po zelo nizki ceni, ki ga v Sloveniji ni mogoče dobiti.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 06. April 2017, 21:17

Kolega ima mašino za menjat olje, tukaj v Črnučah. V outbacka gre 9.3 do 9.6 litra, rabiš pa kak liter več, da zakroži skozi cel menjalnik in zamenja vse olje.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

pero112
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: pero112 » 06. April 2017, 21:20

CENA!

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 07. April 2017, 10:36

Pri menjavi olja v avtomatskem menjalniku je nujno treba menjati tudi filtre. Količina se vlije taka kot jo predpisuje proizvajalec.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: SubaruLove » 07. April 2017, 12:15

nebivedu napisal/-a:Kolega ima mašino za menjat olje, tukaj v Črnučah. V outbacka gre 9.3 do 9.6 litra, rabiš pa kak liter več, da zakroži skozi cel menjalnik in zamenja vse olje.
Cena tudi mene zanima, če prinesem olje in filter :) :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 07. April 2017, 18:48

Za ceno bom zvedel do ponedeljka in jo sporočim.

Za olje je pa tako, če ga on zrihta je "mobil ATF 320 premium" + filter nekje okoli 90 evrov.

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: SubaruLove » 10. April 2017, 13:20

Zivjoooooo :ztzutuz
UREJENO IN AVTO SE PELJE RES RES RES LEPO :uzfuzf :D :D :D :D
Tako kot sem rekla, v petek sem šla iskat olje Motul Multi ATF kot zgoraj na sliki - za 9L sem plačala 100€, prek enaa.com z malim 5% popustkom, filter pa sem dobila za malo manj kot 30€.

Spustili smo olje, ko je bilo še toplo in je lepo teklo ven. Notri je šlo 6,5L, da mi zdaj ko je segret avto in v delovanju kaže lepo med pikicama L in F na HOT. Tako se bom vozila nekaj časa in potem še enkrat zamenjala, plus zatesnila karter saj bo počasi bolj ubogo tisto tesnenje.

Torej za mojo situacijo je res bil problem v olju, čeprav je bilo -baje- pred kratkim menjano a tudi če je bilo je bilo neko ki mu ne ustreza, tako da zdaj ko smo to zamenjali se avto res super pelje in speljuje brez problema. V prvem mesecu, torej do menjave nisem niti enkrat čutila oziroma po obratih videla da bi mi prešaltal v nižjo prestavo, in v tem je verjetno tudi bila težava da nisem mogla potem speljati kot je treba saj je verjetno poskušal speljati v višji prestavi in se mi zaradi tega tudi ugasnil takrat ko sem pritiskala na gas :cr :shock:

Hvala za vse informacije in priporočeno olje, prosim če lahko mi povejte še katero naj bi šlo v motor, da bom ob menjavi dala pravega in bo moj Scoobi vesel in zadovoljen :) :.sup :3n

Uporabniški avatar
Kamion
Uporabnik foruma
Prispevki: 748
Kraj: Vipavska dolina

Odgovor Avtor: Kamion » 10. April 2017, 15:07

SubaruLove napisal/-a:Torej za mojo situacijo je res bil problem v olju, čeprav je bilo -baje- pred kratkim menjano a tudi če je bilo je bilo neko ki mu ne ustreza, tako da zdaj ko smo to zamenjali se avto res super pelje in speljuje brez problema. V prvem mesecu, torej do menjave nisem niti enkrat čutila oziroma po obratih videla da bi mi prešaltal v nižjo prestavo, in v tem je verjetno tudi bila težava da nisem mogla potem speljati kot je treba saj je verjetno poskušal speljati v višji prestavi in se mi zaradi tega tudi ugasnil takrat ko sem pritiskala na gas :cr :shock:
Če olje ni bilo rdeče Dextron III ne pomaga, da je bilo menjano. Z napačnim oljem lahko narediš več škode kot koristi. Tako da samo upaj, da ne bo kakšnih dolgoročnih posledic na menjalniku...

V motor pa gre točno 4l 10W-40 olja. Znamka ni tako pomembna, bolj pomembno je to, da ga redno menjuješ ob predpisanih intervalih!
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.

Love. It's What Makes a Subaru a Subaru

pero112
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: pero112 » 10. April 2017, 18:38

Bravo, lepo se vozi in veliko kilometrov. Pri meni je Motul v vseh sklopih in v motorju .

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: SubaruLove » 11. April 2017, 11:18

V motor pa gre točno 4l 10W-40 olja. Znamka ni tako pomembna, bolj pomembno je to, da ga redno menjuješ ob predpisanih intervalih!
Hvala :D ima pa moj Scoobi 302 000 km prevoženih, zato so mi rekli naj dajem 5W-40, kaj vi mislite o tem? Vem pa da v knjigi piše 10W-40. :)
pero112 napisal/-a:Bravo, lepo se vozi in veliko kilometrov. Pri meni je Motul v vseh sklopih in v motorju .
Hvala tudi tebii :D Motul it is :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 11. April 2017, 12:05

10W-40 bo čisto v redu.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov