Legacy 1999 Servo pumpa ?

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma
Prispevki: 592
Kraj: Ljubljana

Legacy 1999 Servo pumpa ?

Odgovor Avtor: SubaruLove » 25. April 2017, 12:41

No spet jaz :D ..
Odkar sem prišla s prve malo daljše poti z mojim Scoobijem (1600km) se je kakšen dan po tem začel slišati nek zavijajoč zvok ob vrtenju volana v prazno, volan je seveda trši in kot da malo potresava ko do konca zavijem v eno stran ko avto stoji na mestu. Najprej sem seveda preverila olje in je olje okej, tako da sumim servo pumpo :?:. Danes zjutraj se je ta zvok slišal cel čas, ne samo ob zavijanju. Volan je trši, v rokah imam občutek kot da praska :thdwn What to do in kako ugotoviti kaj mu je?

Plus ena čudna čudna ugotovitev haha, imam radio na cd in se ploščica odpre da dobim cd ven, ko dam cd ven hrešči katastrofa, ko se peljem in dodam gas je glasneje, ko se ustavljam je tišje (pač ne vem meni je to zelo čudno, sem najprej mislila da ko dajem gas dobiva več elektrike pa ni to, ampak je kot da prevaja zvok izpod haube ali kaj, ker zdaj ko se je začelo to zavijanje pri vrtenju volana mi prevaja totalno drugačen zvok kot prej) :shock: Mogoče ni čudno ampak s tako zadevo se še nisem srečala :D :lol:

Hvala :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Re: Legacy 1999 Servo pumpa ?

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. April 2017, 14:24

SubaruLove napisal/-a:No spet jaz :D ..
Odkar sem prišla s prve malo daljše poti z mojim Scoobijem (1600km) se je kakšen dan po tem začel slišati nek zavijajoč zvok ob vrtenju volana v prazno, volan je seveda trši in kot da malo potresava ko do konca zavijem v eno stran ko avto stoji na mestu. Najprej sem seveda preverila olje in je olje okej, tako da sumim servo pumpo :?:. Danes zjutraj se je ta zvok slišal cel čas, ne samo ob zavijanju. Volan je trši, v rokah imam občutek kot da praska :thdwn What to do in kako ugotoviti kaj mu je?
Zelo verjetno je samo jermen, ki gre preko servo pumpe, premalo zategnjen.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
Kamion
Uporabnik foruma
Prispevki: 748
Kraj: Vipavska dolina

Odgovor Avtor: Kamion » 25. April 2017, 14:35

Če jermen zdrsuje, potem zdrsuje na alternatorju. Na pumpi pa ne zdrsuje, saj je na njej večja jermenica in manjša sila.

Servo pumpa navadno ne odpove kar sama od sebe, temveč se mora nekaj zgoditi (npr. voda v olju, olje zmanjka, nikoli menjano olje) da potem pumpa odpove.
A si prepričana, da je sploh pravo olje v servo volanu (mora biti rdeče, isto kot gre v avtomatski menjalnik)?

Tako kot pišeš, koliko problemov imaš, mi izgleda kot da so te kar nategnili s tem avtom... :cr
- napačno olje v menjalniku
- uničen hladilnik
- uničena servo pumpa

Off topic, kaj pa olje v diferencialih si preverila?
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.

Love. It's What Makes a Subaru a Subaru

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. April 2017, 14:48

Pri avtomatskem menjalniku jermen tudi na servo pumpi zdrsuje. Pri avtomatiku ti držiš bremzo in obračaš volan (obračanje na mestu), kar pomeni, da se guma veliko težje obrne in zato se potem tudi črpalka malo bolj matra.
Tudi meni se je jermen raztegnil v prvih 2000km prevoženih zaradi tega. Pač zategneš še malo in imaš rešeno.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 25. April 2017, 19:40

Radio pa piska najverjetneje zaradi slabe mase, ali pa kje kakšna preglodana žica.
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma
Prispevki: 592
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: SubaruLove » 28. April 2017, 12:01

nebivedu napisal/-a:Zelo verjetno je samo jermen, ki gre preko servo pumpe, premalo zategnjen.
Hvala, bom preverila tudi to..
Sem pa poskusila parkrat do konca levo in desno zaviti na mestu in videla da so v olju mehurčki, torej mi nekje zrak notri prihaja, moram preveriti cevke in sporočim če sem kaj našla. Če imate še kak nasvet glede tega je dobrodošel :)
Uglavnem upam da ni servo pumpa ane :eh :)
Kamion napisal/-a:Tako kot pišeš, koliko problemov imaš, mi izgleda kot da so te kar nategnili s tem avtom... :cr
- napačno olje v menjalniku
- uničen hladilnik
- uničena servo pumpa

Off topic, kaj pa olje v diferencialih si preverila?
No servo pumpa upam da ni :D da bi me nategnili z avtom ne vem ker so mi nekaj stroškov s prvo okvaro pokrili in tudi kupila sem avto od šefa iz službe tako da mi tudi pomaga popraviti in pogledati kaj je narobe. :thup Ubistvu se ne počutim nič ogroženo, sem pa srečna da imam Subaruja in je zame vreden tega časa kolikor sem delala za njega..
Ne bom pa se lagala da pri 17 let starem avtu ne bo nič narobe, sploh zdaj ko je stal okoli 4 mesece. :)

Olja v diferencialih pa res še nisem preverila in imam v planu naslednji teden. Gledam nivo, kaj pa barva? :)
LSlabe napisal/-a:Radio pa piska najverjetneje zaradi slabe mase, ali pa kje kakšna preglodana žica.
Hvala, za nasvet, to bom pregledala ko dobim svojega wooferčka in se bom s tem ukvarjala :D

peruccy
Uporabnik foruma
Prispevki: 203

Odgovor Avtor: peruccy » 30. April 2017, 20:18

Predlagam za test, da doliješ olje 2mm nad max in probaš. Če bo isto, potem poglej volansko letev. Poglej okrog "glave" letve in pri spojih kjer pridejo trde cevi. Če so kje rdeče sledi, potem imaš razlog zakaj tak zvok. Fuč servo črpalka je ponavadi zelo glasna ob zagonu. Te starejše pumpe so večinoma od Kayabe, tako da ni skrbi da bi samo tak crknile...
Mehurči so v posodi, če je prišel not zrak, drži. Lahko pa tudi ob uporabi napačnega olja, oz. boljše rečeno, ko nekdo doliva kar mu pač pride pod roke... Jaz še nikoli nisem imel težav z Mobil ATF 3309.

Kable za woofer in ojačevalec, vedno speljati po tisti strani, ki nima napajalnega kabla v snopu. Masa od radia in/ali alternatorja lahko zajebava. Takrat se ponavadi čuje v zvočniku procharger :) V bistvu je najboljše vse mase prečekirati - spucati spoj in vijak, ter na koncu malo pošpricat z copper paste in bo dolgo časa mir.

Olje v difu ne vem če je smisel "čekirat". Najverjetneje še nikoli ni bilo menjano, tako da staro ven, novo not in konec. To ne stane veliko, tako da nima smisla ugibat. Drugače pa lahko pogledaš barvo, da ni črna. Olje v difu dolgo ostane čisto, če vse laufa kot mora.
R33 GTST, SF5 EJ205, P205 XUD9TE, P11 SR20DE

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov