Čiščenje uparjalnika

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Odgovori
Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Čiščenje uparjalnika

Odgovor Avtor: Sajmon » 04. Maj 2017, 09:52

Kabinski filter sem zamenjal, z nekim sprejem opravil dezinfekcijo prezračevalnega sistema, a ob vklopu in izklopu klime, se še vedno pojavlja postan vonj. Iz odtoka dovolj kaplja, zato predvidevam, da bi moral bolj konkretno sčistit sam uparjalnik. Pri imprezi to ni bil nek strašen problem, pri outbacku pa še nisem preveril.
Je kdo to že počel? Je dosti razdiranja? Zasledil sem napotek, da se eno reč našprica v sesalne reže pred šipo, a bi rad uparjalnik mehansko sčistil.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Re: Čiščenje uparjalnika

Odgovor Avtor: BackW00d » 06. Maj 2017, 11:23

Te spreji ki jih sprožiš v kabini in jih potem ventilacija presuče čez reže niso vredni NIČ!

Sam sem vzel od ene češke firme večjo dozo z tako 3/4 metra dolgo slamico, ki jo zarineš v šobe in notri našpricaš peno, ki potem rine ven še par dni :D
Zadeva je še vedno pomagala! Našprical sem tudi v luknjo pri filtru, da je tam razkužilo kiler...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Re: Čiščenje uparjalnika

Odgovor Avtor: klemz » 06. Maj 2017, 15:57

Jst sm od frescure dozo kupu. Ventilacijo na notranje krozenje, vent do konca in lopute usmeru na noge ter glavo. Zamenu sem se kabinski filter, ki sem ga nadisavu (pred tem se je posusil, da ne bo plesnil).

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost