Zatrokira-cukne
Re: Zatrokira-cukne
Jst sm menjlal vse kable in svecke,res d je bil ze cajt,to sm ugotocil,ko sm razdiral.Ampak...Isto naprej.Isti simptomi.Ko sm se pa tri dni vozil samo na bencin,avto tece ko urca.Ima ocitno vecjo moc,ne trese in ne cuka.Ocitno par kilometrov ni dovolj,d se masina ocisti plina.Tako sm ugotovil,d je napaka s plinsko napravo in ne s samim motorjem.Ampak res,vedno prvo svecke,kabli,tuljava...
Meni je delalo to tako na plinu kot bencinu, tako da itak nisem imel druge kot po vrsti..
Evo tudi pri meni je nastal podoben primer. Outback 2.5 pri vožnji iz nzkih bratov, predvsem v drugi prestavi, nekaj manj kot 2000 obratov, ko gre preko dela ok, prične cukat. Zadnjič sem menjal olje, filtre in opazil, da je bakreni trak za maso, ki je blizu filtra za olje pretrgan. Tudi drugi bakreni trak za maso na drugi strani je povsem zelen, a ni pretrgan. Je mogoče tudi to lahko vzrok? Iskal sem na spletu tak trak pa ga ne najdem, ve kdo kje se ga dobit? Najprej bi rad uredil to stvar, predem iščem nove kable ipd....
To ja, hvala. Samo ne vem, ali mora biti točno tak ali so možna odstopanja. Mehanik pravi, da on daje kar take od elektra, ki imajo okoli še rumeno zeleno plastifikacijo.Je kdo to že menjal?
Za maso rabiš kabel z zadostnim presekom, pletenica, izoliran, neizoliran, trdo ali mehkožilni je bolj stvar praktičnosti.
Thnxstrumf666 napisal/-a:Za maso rabiš kabel z zadostnim presekom, pletenica, izoliran, neizoliran, trdo ali mehkožilni je bolj stvar praktičnosti.
V mojem primeru je šlo za prebitje enega kabla svečk, ugotovljeno na servisu. Takoj so slišal, da laufa na tri cilindre, men pa nič jasno.
. Preventivno menjane še svečke in sedaj dela kot urca. lp
Zdravo iz gorenjske
,
od časa do časa se mi še vedno pojavlja ta zadeva, da avto pri nizkih obratih zatrokira, tudi v prostem teku, ga včasih duši, če pohodim gas na polno. Pri višjih brzinah deluje brez problema.
Menjal sem že vse kable, svečke naj bi bile po mnenju serviserja ok (je pregledal ko sem delal servis). Danes mi je pa spet javilo napako na 4 cylindru. Se mi zdi da je P0304 oznaka.
Zadeva ni kritična je pa moteča
Je pa zanimivo da se pojavi občasno, kot da bi nekaj prekinjalo.. Kabli so od tesle prakitčno novi.PReveril sem in so dobro gor.
Ali lahko med seboj zamenjam kable ki gredo na svečke na eni strani imam 1-2 na drugi pa 3-4 cylder, da bi lažje definiral napako. Če bo še vedno na 3 je definitno napaka, tam če se pa seli bo pa drugje?
Vsak nasvet dobrodošel
od časa do časa se mi še vedno pojavlja ta zadeva, da avto pri nizkih obratih zatrokira, tudi v prostem teku, ga včasih duši, če pohodim gas na polno. Pri višjih brzinah deluje brez problema.
Menjal sem že vse kable, svečke naj bi bile po mnenju serviserja ok (je pregledal ko sem delal servis). Danes mi je pa spet javilo napako na 4 cylindru. Se mi zdi da je P0304 oznaka.
Zadeva ni kritična je pa moteča
Ali lahko med seboj zamenjam kable ki gredo na svečke na eni strani imam 1-2 na drugi pa 3-4 cylder, da bi lažje definiral napako. Če bo še vedno na 3 je definitno napaka, tam če se pa seli bo pa drugje?
Vsak nasvet dobrodošel
Welcome to the club
Meni je enako delalo sicer na 3, samo je bil problem v kablu. Če si jih že menjal in ne za čungalunga, bi na tvojem mestu še menjal svečke.Sicer ne vem a pri svečkah tudi občasno zatrokira, ker kabel prekinja in zato zatrokira.. svečke pa?
Jaz jih nameravam sedaj, ker jih še nisem. V izogib boleči glavi in nervozi
lp,m
Jaz jih nameravam sedaj, ker jih še nisem. V izogib boleči glavi in nervozi
lp,m
Zdravo.
Ah vidim, da enkrat pišem 4 enkrat 3. Napaka je na 4, 3 sem pobral iz kode na board c.
Ja bom skušal najprej menjati še svečke, čeprav naj bi bile ok.
Ni to neka investicija če bo rezultat ok.
Ah vidim, da enkrat pišem 4 enkrat 3. Napaka je na 4, 3 sem pobral iz kode na board c.
Ja bom skušal najprej menjati še svečke, čeprav naj bi bile ok.
Ni to neka investicija če bo rezultat ok.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov