Ne bom odpiral nove teme glede menjave olja v motorju. V temi o AT MENJALNIKU sem napisal, da je menjava na 50.000 km in to drži. Danes pogledam mojo servisno knjižico in glej zlomka kaj piše o menjavi olja v motorju. Dobro, da sem sedel.
20170711_214515.jpg
Moram priznati, da nisem pri nobene prejšnjem Subaruju (pa sem imel Legacy, Impreza, Outback, in prejšnji Foresetr) pogledal servisno knjižico ali pa sem in sem pozabil kaj piše. Menjava olja v motorju na 12.500 km ali vsaj vsakih šest mesecev.
Še to; naredil srednjo šolo, takratni naziv vzdrževalec vozil in voznih sredstev ali avtomehanik, delal na Viator Vektor Lj. in kolikor vem smo v šolskih delavnicah servise delali na 1 leto.
Zdaj pa res nisem več pameten. Delam cca 18.000 km letno in res ne vem a moram zdaj delati vsakih 6 mesecev servis ali delam na 1 leto z cca 18.000 km ali naj delam na 12.500 zdaj bodi pa pameten. Ali se splača delati servis na 1 leto? To se pravi, da delamo samo za avte in servise. Kaj mislite VI o tem.
PS. je pa res, da prejšnji lastnik Mobitel (avto je bil za meritev signala) je delal servise na 6 mesecev in to 3 leta, verjetno do takrat ko je veljala še garancija. A ni bila 100.000 km ali 3 leta. Avto je letnik 2000.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.