To je pol kot pred leti, ko je bil "aktualen" Megasquirt DIY. Si ga moral sam sestavit, a je bil 150$ manj kot sestavljen. Pacientov je bilo kar nekaj v Prekmurju, pa je redko keri sestavil skup
Odločal sem se med Greddy E-Manage Ultimate in Apexi PowerFC. Slednji je zmagal, ker sem našel največ info o tuning-u na EJ205. Z EMU sem našel samo enega tipa, ki ga ima v SF5. Pa še tega so mu neki Avstralci vgradili in nastavili.
EMU ima eno zelo dobro funkcijo - auto tune. Podprti so vsi JDM avtoji. Izbereš model + velikost injektorjev in z vmesnikom priklopiš še wideband v ECU in to je to. Mape so, kot drugi pišejo, 90-95% natančne.
PFC pa zmaga, z uporabo Datalogit vmesnika. Z njim lahko spreminjaš vse parametre, tudi večji MAF kalibriraš. Lahko se nastavi pri kateri temp. se naj vklopi ventilator. Ko vklopiš klimo, za koliko obrtatov naj dvigne ECU, itd. To bom enkrat kupil, vendar ne še zdaj, ker hočejo 450€ zanj... To je za bolj resen tuning. Za trenutni setup, bo hand controller čisto dovolj. Vse pomembne stvari bom lahko spreminjal, edino večji MAF ne bom mogel kalibrirat. Sem 95%, da še nima Scooby toliko moči, da bi stock MAF izkoristil na max. Stock MAF je baje do tam 300-320whp - odvisno od izgub, vendar to je tam 350-370hp. Bom na lastni koži moral sprobat (spet!), kakšna je dejanska cifra.
Ni vse neka cifra, vendar ta setup pravilno nastavljen, bi moral biti med 380-400hp @ 1.6bar - na
stock internals! Dobil bo:
- 12mm oem spec c oljno pumpo
- 19row oil cooler (do 500hp), bo spet Nissan daroval
- Japspeed 42mm kuler
- Athena debelejši dihtungi glave 1.3mm (stock borunga!)
- ARP vijake za glavo, ITAK!
- OEM group n nosilce
- Stage 2 sklopko + lažji vztrajnik + moram še centralni dif obnovit + dobil bo mishimoto kuler za menjalnik +
moore blast plates za ojačitev in upam da bo potem mir
- aja, pa hks fine tune zobati jermen (zdrži več streča)
To ima da zdrži 400hp brez vprašanja. Tudi če niso STI bati in ojnice, motor je zdrav. Še vedno isti pritisk olja 5.2bar ob mrzlem zagonu. Nizki AFR-ji ne kažejo obrabe na batnih obročkih - kompresija je ostala ista. Ko ga zaključim, ga predam dragi, saj je njeni avto

Jaz pa šaltam na 1.1i bičeezz!
Aja, pa kaže se spet en projekt. Almera N15 1.4i 75ps -> 2.0 16v 140ps + mods

Mogoče odprem temo, če bo dovolj zanimiv projekt...
'talla