Legacy problem visko sklopka
Legacy problem visko sklopka
Po prebiranju foruma sem pogruntal da imam na svojem legacy-u l.99 problem s to sklopko,sedaj me pa zanima koliko stane popravilo le tega in koliko je z.....n to zamenjat.
Sem pa lastnik še ne 3 tedne in sem že kar nekaj stvari zamenjal kod so komplet zavore,olje,filtre,itd,... sedaj pa še ta sklopka pa ima avto samo 177000km
Sem pa lastnik še ne 3 tedne in sem že kar nekaj stvari zamenjal kod so komplet zavore,olje,filtre,itd,... sedaj pa še ta sklopka pa ima avto samo 177000km
Re: Legacy problem visko sklopka
Kako ugotoviti ali imaš pokvarjen visko:
Visko moraš testirati pri ogretem menjalniku (pri hladnem menjalniku se simptomi ne pojavljajo!!). To traja okoli 15-20km, odvisno pd zunanje temperature. Ko je menjanik dovolj segret, pojdi na površino na kateri lahko obrneš celoten krog. Tam, zavij volan do konca in se pelji lepo počasi, 20km/h je več kot dovolj. Če se takrat začne pokanje, cukanje ali spodrsavanje, je visko zaklenjen in to pomeni da je šel rakom žvižgat.
Torej, ugotovil si, da imaš pokvarjen visko. Imaš dve možnosti:
Ko gre matura mimo (slab mesec) bom napisal vodič, kako zamenjati novejši model viskota za starejši model.
Na forumu je pa sicer že nekaj napisanega:
viewtopic.php?f=18&t=6874&p=130258&hilit=visko#p130258" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?p=153600#p153600" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=6&t=8574" onclick="window.open(this.href);return false;
LP M
Visko moraš testirati pri ogretem menjalniku (pri hladnem menjalniku se simptomi ne pojavljajo!!). To traja okoli 15-20km, odvisno pd zunanje temperature. Ko je menjanik dovolj segret, pojdi na površino na kateri lahko obrneš celoten krog. Tam, zavij volan do konca in se pelji lepo počasi, 20km/h je več kot dovolj. Če se takrat začne pokanje, cukanje ali spodrsavanje, je visko zaklenjen in to pomeni da je šel rakom žvižgat.
Torej, ugotovil si, da imaš pokvarjen visko. Imaš dve možnosti:
- obnovitev obstoječega -> to naredi @karel
- zamenjava za visko starejšega modela -> če hočeš menjati za visko starejšega modela, moraš zamenjati celoten zadnji del menjalnika (torej menjaš celoten "transfer case")
Ko gre matura mimo (slab mesec) bom napisal vodič, kako zamenjati novejši model viskota za starejši model.
Na forumu je pa sicer že nekaj napisanega:
viewtopic.php?f=18&t=6874&p=130258&hilit=visko#p130258" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?p=153600#p153600" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=6&t=8574" onclick="window.open(this.href);return false;
LP M
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
a si mogoče kupil zelenega, ki se je prodajal na bledu
Ja res je tisti iz bleda,sem nujno rabu avto,pa sem pol kar uzel,nisem pričakoval da bom prejšnega legacya l.95 prodal v enem dnevu
Kamion točno taki so simptomi kakor si jih opisal
Kot ti je napisal kamion, Karli jih je že nekaj obnovil in zadeva se obnese, lahko pa menjaš za starejšega... 
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Ja jaz sem imel enak problem, še bolj občutno je bilo pri zavijanju v rikverc... potem mi je Karli vgradil starejši visko in je sedaj vredu. 
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
Koliko pa pride ta poseg,tako informativno
Najbolje da karlija kontaktiraš 
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
No pa smo zrihtal prejšni teden visko sklopko in niti ni bilo tako drago kakor sem zasledil tukaj gor.
Za menjalnik l.97 sem dal 80€,tesnila so bila dobrih 8€ in delo +olje pa še nekaj malekosti me je prišlo 60€,tako da je bilo skupaj 148€ pa nekaj centov.
Za menjalnik l.97 sem dal 80€,tesnila so bila dobrih 8€ in delo +olje pa še nekaj malekosti me je prišlo 60€,tako da je bilo skupaj 148€ pa nekaj centov.
Zdej pa upam da bo ok.
Se eno vprasanje na temo menjave visko LSD,
vezano na:
"zamenjava za visko starejšega modela -> če hočeš menjati za visko starejšega modela, moraš zamenjati celoten zadnji del menjalnika (torej menjaš celoten "transfer case")"
Torej gre za OB 2,5 letnik 2008 rocni menjalnik, ki ima notri menda visko z lamelami.
Ce bi zelel vgraditi starejsi model z zobniki, od katerega avta / motorja / menjalnika bi ustrezal zadnji del in visko?
Hvala
vezano na:
"zamenjava za visko starejšega modela -> če hočeš menjati za visko starejšega modela, moraš zamenjati celoten zadnji del menjalnika (torej menjaš celoten "transfer case")"
Torej gre za OB 2,5 letnik 2008 rocni menjalnik, ki ima notri menda visko z lamelami.
Ce bi zelel vgraditi starejsi model z zobniki, od katerega avta / motorja / menjalnika bi ustrezal zadnji del in visko?
Hvala
-
Razlike so v številu vijakov na ohišju sklopke, ali ima menjalnik reduktor, kateri model sredinskega diferenciala ima, ter v prestavnih razmerjih. Ampak kar tale zadnji del in sredinski diferencial navadno ustreza vsem menjalnikom.
Če iščeš menjalnik, glej samo da je od letnika 91 do 98. Tej imajo tale starejši model sredinskega diferenciala, ki je bolj vzdržljiv.
LP Matjaž
Subaujevi ročni 4WD menjalniki od letnika 91 naprej so vsi tako rekoč enaki.reklamar napisal/-a:Torej gre za OB 2,5 letnik 2008 rocni menjalnik, ki ima notri menda visko z lamelami.
Razlike so v številu vijakov na ohišju sklopke, ali ima menjalnik reduktor, kateri model sredinskega diferenciala ima, ter v prestavnih razmerjih. Ampak kar tale zadnji del in sredinski diferencial navadno ustreza vsem menjalnikom.
Če iščeš menjalnik, glej samo da je od letnika 91 do 98. Tej imajo tale starejši model sredinskega diferenciala, ki je bolj vzdržljiv.
LP Matjaž
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
No, hvala za odgovor in info,
Lp
Lp
Pozdravljeni,
tudi jaz imam s svojim Legacy *04 podobne probleme.
Karli se mi na ZS ne javi, upam da me kmalu razveseli z ugodno rešitvijo.
tudi jaz imam s svojim Legacy *04 podobne probleme.
Karli se mi na ZS ne javi, upam da me kmalu razveseli z ugodno rešitvijo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov