Za testen projekt se je znašel pod rokami stari dobri fordov diesel , da potestiram kako diesel diha na plin, v sesalno cev sem vgradil venturi mešalnik z razmerjem izvrtin 1:60 , tako naj bi zajemal "osiromašeno" mešanico plin-zrak, katera se pri komprimiranju ne vžiga , ob vbrizgu nafte pa skupaj z nafto zagori in pripomore k popolnejšem in intenzivnejšem zgorevanju. Seveda je bilo potrebno doziranje Bosch pumpe zmanjšat , tako da avto zaradi prevelike doze goriva ne kadi. Vgradil sem Lovato podtlačni uparjalnik in nad osjo ročice Bosch pumpe prilagojen krogljični ventil, ki se odpira hkrati z dodajanjem "gasa", to služi za doziranje plina proti mešalniku.......
Rezultati po prevoženih 5000 km :
-navor motorja je občutno boljši
-poraba nafte cca 4l/100km
-poraba plina cca 1l/100km
-lažje vžiga
-poraba samo na nafto cca 5,5 l/100km
Sicer ni takega prihranka kot pri bencinarju, gre pa avto občutno bolje.
Ford Fiesta 1.8 diesel "na plin"
Re: Ford Fiesta 1.8 diesel "na plin"
Wtf, zanimivo . Slike ? 
Drugace en kup kamionov vozi kombinacijo dizl-plin, nedolgo nazaj sem bral test neke hiluxke z miljon kilometri.
Huh zanimiva rec! Sam a se to uporablja samo na tovorni vozilih a nobeden ne vgrajuje v osebna?
Nimam kulija, da bi se podpisal.
moj rezervni mehanik ima to na passatu 1.9 tdi. ne vem če je ravno lovato, je pa en od teh bolj cheap sistemov na sesalni cevi.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov