'98 Forester 2.0 ne vžge
'98 Forester 2.0 ne vžge
Subaru Forester 98 letnik, kar naenkrat noče vžgat. Bral sem, da v veliko primerih ne vžge zaradi senzorja glavne gredi.... Danes sem kupil novega, ga zmontiral in vseeno ne vžge....Kakšne izkušnje imate ponavadi s tem? Kaj je še lahko narobe? hvala za pomoč. lp
SUBARU IMPREZA GT 2.0 TURBO
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Re: '98 Forester 2.0 ne vžge
Malo več napiši. Gorivo, iskro dobi?
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Sumim bencinsko pumpo
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Se jo ob kontaktu sliši?
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
pumpa se čuje, tud cev sem vzel dol, ki gre iz filtra, teče bencin ful...tud ko verglaš smrdi po bencinu....novi kabli za svečke, nove svečke in vžigalna tuljava...
Poleg senzorja glavne gredi lahko zajebava tudi senzor odmične gredi, namreč tudi ta je potreben, da avto ugotovi v katerem delu takta je motor.
Glavna gred pove kdaj je bat navrhu, odmična pa pove, kateri takt ima takrat ta bat.
Odmična se pol počasneje suče kot glavna. Torej te signali niso 1:1
Glede na to da iskra je, bencin je, priporočam menjavo (magari le testno z nekom iz foruma/sosedom) tudi senzorja odmične gredi.
Po obliki zgleda zelo podobno tistemu na glavni gredi.
Tudi mi smo imeli to težavo na 1996 imprezi 1.6, kriv je bil senzor odmične gredi.
Lp.
Glavna gred pove kdaj je bat navrhu, odmična pa pove, kateri takt ima takrat ta bat.
Odmična se pol počasneje suče kot glavna. Torej te signali niso 1:1
Glede na to da iskra je, bencin je, priporočam menjavo (magari le testno z nekom iz foruma/sosedom) tudi senzorja odmične gredi.
Po obliki zgleda zelo podobno tistemu na glavni gredi.
Tudi mi smo imeli to težavo na 1996 imprezi 1.6, kriv je bil senzor odmične gredi.
Lp.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Pri kolegu je bilo isto, kar naenkrat ni vžgal, ko smo razstavili vse jermene pa pol motorja, sem najdu eno vakum cev, ki se je snela. Pol je pa takoj kresnu
Lahko da te alarm jebe...
Lahko da te alarm jebe...
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
imobilizer? kaj poreče lučka v simbolu ključa na amaturi?
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Kaj pa tester pravi?
Če je iskra prisotna in je benz pumpa vžgala pa da se voha neizgorjen bencin, potem ni imošalabajzer kriv.
Res pa je, da imošalabajzer prekine iskro/vbrizg goriva.
Res pa je, da imošalabajzer prekine iskro/vbrizg goriva.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
pa to ti pravim. na cevki iz filtra se to ne vid, gre pač vse nazaj čez povratni vod, iskre pa noben ni pogledal.
Ključ se sploh ne vžge (ne vem če se sploh mora?)
Pride pa danes kolega s tetsterjem, da še s tem preverimo.
Moram pa povedat še to. Ko se je to zgodilo, mi je avto najprej vžgal, potem pa kot bi mu zmanjkalo bencina - zatrokiral, ko sem mu dal gas kot da nič ni in potem je ugasnil in ni vžgal več.
Sem se pa potem spomnil. da je prejšnji lastnik reku da je mel enkrat isti problem in so potem našli oksidiran konektor na senzorju glavne gredi in so tist nekak šalabajzarsko popravli in je potem avto vžgal. Čakam še da dobim konektor po pošti in da še to zrihtam tako kot treba.
Za začeteks stakni skupaj črna konektorja pod volanom in preštej utripanje check engine lučke. https://uk.subaruownersclub.com/forums/ ... ecu-codes/
Tudi če ni vzrok imobilajzer, pri mojem foriju (99 letnik) lučka v simbolu ključa na armaturi utripa dokler ni original ključa v kontaktni ključavnici, potem pa ugasne če vtakneš original ključ z transponderjem. Ne spomnim se več kdo mi je to objasnil na eni kawi, da če vtakneš v kontaktno samo "surov" ključ (rezan po obliki originala, a nima transponderja) avto ne vžge. "Surov ključ" lahko sučeš v kontaktni in verglaš, a vžgal avto ne bo dokler zraven ne pritakneš original ključa. Enkrat, ko smo bili skupaj sem pač spraševal, ker imam samo en ključ od avta, pa je bila debata. Do sedaj še vedno nisem nabavil dvojnika ker ne vem kdo to dela.
dvojnika ti naredi v leclerku, pa še daljinec ti tudi skopira, če je treba.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost