No, pa mi je zaribal...

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 16. April 2007, 23:14

Pr MDB-ju jst ne kupim nč več, ker me je že nategnil pri sevo pumpi - najprej mi je obljubljal skoraj novo (s "samo" 20k km), prinesel mi je pa tako s prevoženimi 275k KM ki seveda ni delala... Tista kvazi garancija pa itak velja samo, če ti delo opravi pooblaščeni mehanik (po možnosti Marucelj, kr sta pač kolega)...

Tko da ti predlagam previdnost pri nakupu, in po možnosti preizkus, preden daš denar iz roke... Vem tudi, da nekateri s foruma kupujejo pr njemu, ampak jst ga živega pač ne povoham več... Osel gre pač samo enkrat ne led... :roll:

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 16. April 2007, 23:26

Men še odbijača ni hotu prodat tudi po 15-ih klicih kdaj bo.
Razlog je bil da se mu ni dalo lezt po snegu, zdej pa vem da je še nekoliko invalida (pa naj mu bo).

Ima pa tip zelo čudne rešitve oz. imišljotine (beri spodaj):

-- za nadomestek bloka motorja od 1.8 legacyja lahko uporabiš kar 2.0 blok z glavami od 2.0 le sesalni kolektor in levo odmično gred s cinkšpulo je treba vgradit od 1.8 :cool: ---pa pol kr dela (seveda v smislu kupi in boš že zrihtu).

-- ko hoče prodat vrata za legacy sedan trdi da ima sedan drugačne vrata kot karavan (hoče se znebit konkurence :-P z morda nižjo ponudbo).

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 17. April 2007, 09:01

Subi92 seveda ne govori o MDBju (borko, Drago) ampak o Romanu z Brezovice. Da ne bo kakih pomot!
Fiat.
Brez panike.

subidu

Odgovor Avtor: subidu » 17. April 2007, 09:15

Kar se MDB-ja tiče, meni je želel rabljeno klimo prodati za 150.000 (polnjenje ni všteto)... :lol:

Sicer pa, zaka bi sploh šel kupovat zariban in popravljen motor? :roll: Niti ne veš, kako je popravljen, potem se raje svojega loti... ne vem no, verjamem da si se se znašel v skrajno zorpni situaciji, vendar raje ne tako ihtavo iskati vsaj meni zelo nesmiselne rešitve...

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 17. April 2007, 10:13

zato, ker to je vsaj obnovljen motor! če se jest spravim svojega rihtatat morem vse kose najdit, oz. čakat da pridejo iz ne vem kje, pa dost manj dela je če se samo zamenja motor, kot pa da se tega rihta pa odpira pa vse to... sej če bi bil tist motor porihtan tko kot se šika, je ubistvu skoraj nov, a ne? Tist pooblaščeni servis velja samo na interserviceu in še pri enem mehaniku! to bi tud naredu, da bi dal temu mehaniku, ker v enem mesecu bi se moralo kej pokazat!

Sash1
Uporabnik foruma
Prispevki: 292

Odgovor Avtor: Sash1 » 17. April 2007, 10:28

Hmmmmm.....a ne bi raje odprl motor,in videl kaj je narobe....potem se odlocaj kako naprej...mislim pa da zna biti stosek minimalen...glede na izrabljenost motorja..in seveda starost le tega.......vsaj vgotovi kateri bat je "zariban".

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 17. April 2007, 10:33

je krzic reku da mu je vse jasno! desni bat zadaj,... vse že ve... ker mi ribnil v kroznem, in je ves olje potegnilo na eno stran!

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 17. April 2007, 10:34

verjetno je šel ojnični ležaj, strošek za ležaje ni velik je pa za čakat(če naročiš iz amerike), je pa treba raztavit cel motor da pregledaš ležaje.
The only treasure my car came with was rust...

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 17. April 2007, 10:36

ja pa obročki, pa gred, ipd...

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 17. April 2007, 10:38

obročki...zakaj? v večini primerov ni z glavno gredjo nič narobe.
The only treasure my car came with was rust...

Sash1
Uporabnik foruma
Prispevki: 292

Odgovor Avtor: Sash1 » 17. April 2007, 10:45

mene bolj zanima,kako se je vgasnil??? si moral sklopko stisniti..ali je samo "duso" spustil???

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 17. April 2007, 11:41

Glede na to, da si rekel, da imaš avto namen obdržat, se tudi meni zdi smiselno popravilo lastnega motorja... cene maš napisane malo višje.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 17. April 2007, 12:48

Cheno: jah a veš, jest ne vem dost, tko da sam govorim naprej, kar mi je kržič povedal... On mi je svetoval da bi bila najboljša opcija zrihtat unga k mu sam dihtnge puščajo (un z 320k km)! Pri mojem je reku da je treba dost zamenjat...

Sash: nič nisem sklopke stiskal! sam ugansu je! pol sm hotu verglat je 2x obrnil, pa sm takoj še enkrat hotu ni nič več... ok, počakajmo da se ohladi... no in ko pridemo nazaj ga verglamo in nekako celo vžge! z gasom se klenkanje povečuje, itak! ampak pač se sliši kako nekaj tolče po motorju! verjetno res ojnični ležaj... ne vem, ampak mislim da kržič ve kaj govori, in verjetno res ni samo en ležaj popustil!

Gorazd: ja, ampak to bi bil brez še najmanj 14 dni! ali več, če bi kosi prišli iz USA! pa k tisti ceni moramo prištet delo, da vse razdrejo in sestavijo...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. April 2007, 13:15

msenjur napisal/-a:Cheno: jah a veš, jest ne vem dost, tko da sam govorim naprej, kar mi je kržič povedal... On mi je svetoval da bi bila najboljša opcija zrihtat unga k mu sam dihtnge puščajo (un z 320k km)! Pri mojem je reku da je treba dost zamenjat...

Sash: nič nisem sklopke stiskal! sam ugansu je! pol sm hotu verglat je 2x obrnil, pa sm takoj še enkrat hotu ni nič več... ok, počakajmo da se ohladi... no in ko pridemo nazaj ga verglamo in nekako celo vžge! z gasom se klenkanje povečuje, itak! ampak pač se sliši kako nekaj tolče po motorju! verjetno res ojnični ležaj... ne vem, ampak mislim da kržič ve kaj govori, in verjetno res ni samo en ležaj popustil!

Gorazd: ja, ampak to bi bil brez še najmanj 14 dni! ali več, če bi kosi prišli iz USA! pa k tisti ceni moramo prištet delo, da vse razdrejo in sestavijo...
Zakaj pa sam malo ne pošraufaš?
Pa subi92 bo zdej ven vrgel 1.8 mašino, ker bo dajal večjo v svoj avto in jo pomoje lahko dobiš za v tvoj avto.

Pa na forum,u je dost takih, ki znajo to štimat, bi lahko skupaj v enem dnevu razdrli in nazaj na novo sestavli mašino.

Brwez veze je to vse k mehanikom vozit, ker te oderejo za ogromno denarja, naredijo pa tako, da moraš čez par mesecev spet na servis.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 17. April 2007, 13:20

ja če pa kaj nisem, je pa to mehanik! niti nimam orodja, prostora, itn... Jest bi z največjim veseljem to z Vami skupaj naredil, sam da mi en pove kaj pa kje je treba nabavit, in seveda da je kvalitetno narejeno...

pa ne bi 1.8... sam 2.2 ali več :D

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov