Boxer diesel-okvare
Re: Boxer diesel-okvare
Ma ta boxer dizl je smesn. Obcasno zgubi moc oz. pedalo za gas je neodzivno, al kako bi povedu. Na mestu vsakih par sekund spremeni zvok, ko da bi menjaval rezim delovanja.
To more bit nek vzrok za tem, ker naš prede kot mucek :mrgreen:
Naredi diagnostiko :.sup
Naredi diagnostiko :.sup
Sem se z enim govoru, ki ima na novo motor sestavljen in ima enake tezave. EGR bom blindiru, prepucu vse pa se DPF bom odbiu, da bo mir. Bom pa nasledn tedn garancijo uveljavlu na motor.
PDF pusti ker ne bos cez tehnicnga prsou. EGR block pa spucat sesalca.Ce zelis se lahko z nasim zapeljes za obcutek :.sup
Seveda ma un sevedno take simptome ce ni uspel vzroka odpravt.
Pri nas je malp sm pa ke nagaju senzor odmicne in po menjavi dela BP.
Moras razumet da je Outback tudi zelo "pameten" in zna safe mode zabasat ce npr. vozs z levo nogo skos na pedalu in/ali dajes v N med voznjo:P
Seveda ma un sevedno take simptome ce ni uspel vzroka odpravt.
Pri nas je malp sm pa ke nagaju senzor odmicne in po menjavi dela BP.
Moras razumet da je Outback tudi zelo "pameten" in zna safe mode zabasat ce npr. vozs z levo nogo skos na pedalu in/ali dajes v N med voznjo:P
Bom prek obd reseteru ecu pa da vidmo ce bo kej bols.
Jaz sem imel DPF tako zabit ( 190 % ash accumulation ratio) da ga tudi z prisilno regeneracijo niso mogli več spucat, je vedno vrglo ven in takoj nazaj v safe mode.
Pri eni firmi v lj pa so ga nato spucal s Tunap čistilom za dpf-je in od takrat je ok in lučke za dpf že dolgo nisem več videl
Pri eni firmi v lj pa so ga nato spucal s Tunap čistilom za dpf-je in od takrat je ok in lučke za dpf že dolgo nisem več videl
No jst sm ga odstranu.
LP
Imam dva Subaruja na bencin.
Spremljam pa tudi dizle. Fantje so mi rekli, da je problem pri Subaru dizlih v tem:
-pri vsaki menjavi olja bi morali sneti spodnji pokrov in očistiti "mrežico"
-Nato zamenjati tesnilo in gred nebi šla.
Koliko je na tem kaj resnice.
Janko
Imam dva Subaruja na bencin.
Spremljam pa tudi dizle. Fantje so mi rekli, da je problem pri Subaru dizlih v tem:
-pri vsaki menjavi olja bi morali sneti spodnji pokrov in očistiti "mrežico"
-Nato zamenjati tesnilo in gred nebi šla.
Koliko je na tem kaj resnice.
Janko
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Meni se vseeno bolj dopade razlaga z vztrajnikom 
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Ki pa bi tudi naj bila napačna... Obstaja neka univerzitetna študija na temo 'Crankshaft failure analysis of a boxer diesel motor', v kateri sicer ni nikjer omenjeno, da gre za Subarujev motor, a koliko drugih 2-litrskih boxer dizlov s 150 BHP in 350 Nm pa obstaja.
Lom glavne gredi naj bi bila posledica slabe konstrukcije bloka oz. nekih ojačitev okoli glavne gredi...
Če koga zanima, imam PDF.
Očitno je slabo konstruirano in potem še vztrajnik pomaga škodo delat, pa je rezultat viden.
Je pa bolj zanimivo, da novejši dizli z avtomatskim menjalnikom teh problemov več nimajo. Mogoče, ker nimajo dvomasnega vztrajnika? Ker mašine in gredi niso predelovali.
Je pa bolj zanimivo, da novejši dizli z avtomatskim menjalnikom teh problemov več nimajo. Mogoče, ker nimajo dvomasnega vztrajnika? Ker mašine in gredi niso predelovali.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Zadnja izboljšava je bila leta 2015. Takrat so dodali še titanovo zmes za manjše trenje in večjo trdnost. Vem za enega Legacy-ja (2009 model 2010), ki ima že tretji motor. Menjan v garanciji brez kompliciranja na AMZS. Je bil pa tam redno servisiran 
Matr to je še huj k espace
btw ps
Icko ma novo type s-ko
Honda powa.
btw ps
Icko ma novo type s-ko
Honda powa.
A nisi glih pr men v rs temi jamru neki o drugih avtih 
Itak. Subaru je vse zjebal s tem dizlom.
pozicija:
Čakam na Levorga ko bo normalna cena...
10-12k€ press
ps
Če bo skuter sistem delal seveda
ps2
zaenkrat z naftaškimi 180KM več kot happy
pozicija:
Čakam na Levorga ko bo normalna cena...
10-12k€ press
ps
Če bo skuter sistem delal seveda