Izpušni sistem
Izpušni sistem
Ob pregledu je bilo ugotovljeno, da mi pfpfpfrpfrp puščata oba lonca na vrhu. Je kakšna dobra in ugodna alternativa? Za menjavo obeh zadnjih loncev in prvega, ter vse, kar je vmes, sem dobil ponudbo za 260€ z delom. Neka poljska znamka. Kdo pozna? Je to normalna cena. Garancija 2 leti.
Za outback. Je kaj razlike z legacyjem?
Za outback. Je kaj razlike z legacyjem?
Re: Izpušni sistem
260 evrov za oba lonca s cevjo in y clenom je doat ugodno.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
'Neka poljska znamka' mi sicer ni znana, sem pa pred časom za prejšnjega kupil zadnja lonca za 115,90€ (še vedno na voljo na eBay-u) in srednji lonec s cevmi za cca. 40€ (tudi na voljo na eBay-u).
Zadeva je pasala, tesni in je tudi tiha, le zadnji lonci oz. 'zaključki' malo čudno stojijo - bi bilo treba cevi malo 'naglihat', s čimer se mi pa ni dalo ukvarjat. Lahko ob priliki še poslikam, kako zgleda na avtu.
Zadeva je pasala, tesni in je tudi tiha, le zadnji lonci oz. 'zaključki' malo čudno stojijo - bi bilo treba cevi malo 'naglihat', s čimer se mi pa ni dalo ukvarjat. Lahko ob priliki še poslikam, kako zgleda na avtu.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Desno - poceni eBay izpuh, levo - manj poceni Fox izpuh:
http://foto.slovenija.net/photos/Danci/ ... 195104.jpg
http://foto.slovenija.net/photos/Danci/ ... 195104.jpg
Z levimi nastavki (tudi okrogli fi vsaj 60+) bi z malo truda tud na desnem lahko dobr izgledalo.
Če pa primerjaš slike bi pa itak vsak še mal pošparal in kupil levi sistem
Če pa primerjaš slike bi pa itak vsak še mal pošparal in kupil levi sistem
Tole je primerjava zaključnih nastavkov, ki jih lahko tako ali tako zamenjaš, če se ti ne dopadejo.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Malo ste zgrešili bistvo...
Na levem avtu je izpuh bil zmontiran v domači garaži, leže na hrbtu in ko so se vsi vijaki zategnili, se je brez posebnega truda vse lepo postavilo na svoje mesto, tako da sta oba izpuha lepo 'centrirana' v izrez na odbijaču.
Na desnem avtu je izpuh bil zmontiran v auspuharski delavnici in tudi s precej truda se jih (brez rezanja in ponovnega varjenja cev) ni dalo nastavit bolje, kot tako, kot so na sliki - torej da levi izpuh visi ene 2-3 cm nižje od desnega (pri montaži sem bil prisoten, tako da vem, da so se fantje potrudili).
'Zaključni nastavki' na obeh pa so 'fiksni' in zamenjava pomeni rezanje in švasanje...
Na levem avtu je izpuh bil zmontiran v domači garaži, leže na hrbtu in ko so se vsi vijaki zategnili, se je brez posebnega truda vse lepo postavilo na svoje mesto, tako da sta oba izpuha lepo 'centrirana' v izrez na odbijaču.
Na desnem avtu je izpuh bil zmontiran v auspuharski delavnici in tudi s precej truda se jih (brez rezanja in ponovnega varjenja cev) ni dalo nastavit bolje, kot tako, kot so na sliki - torej da levi izpuh visi ene 2-3 cm nižje od desnega (pri montaži sem bil prisoten, tako da vem, da so se fantje potrudili).
'Zaključni nastavki' na obeh pa so 'fiksni' in zamenjava pomeni rezanje in švasanje...
Ja sej McGywer sistem pač.
Mal dnarja, mal muske. Prišteješ še delo avspuharja ko se jebe, da spravi na ustrezna mesta
Če bi jest montiru ne bi bilo nič nižje ali višje, vsaj ponavad je tko ko moram improvizirat in podkladat, da dobim ustrezno višino...
Mal dnarja, mal muske. Prišteješ še delo avspuharja ko se jebe, da spravi na ustrezna mesta
Če bi jest montiru ne bi bilo nič nižje ali višje, vsaj ponavad je tko ko moram improvizirat in podkladat, da dobim ustrezno višino...
A zvok je pa enak, ali se razlikuje med tema dvema avtomobiloma?
p.s. huda legija k pes
p.s. huda legija k pes
Če bi bil vedež, nebi bil revež 
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Izpuh na levem je športni in je malce glasnejši od originalnega, na desnem pa je poceni nadomestek originalnega in je bolj ali manj enako glasen oz. tih kot original.
Nekaj malega razlike v zvoku pa je na račun različnih motorjev - levi je 3.0 H6, desni je 2.0.
Nekaj malega razlike v zvoku pa je na račun različnih motorjev - levi je 3.0 H6, desni je 2.0.
A bi z Foxovimi zadnjimi lonci dosegel kaj bolši zvok, al je treba komplet auspuh? Oz. kako do najcenej glasnejsega zvoka pri legacyu?danci1973 napisal/-a: ↑15. Julij 2018, 13:57Izpuh na levem je športni in je malce glasnejši od originalnega, na desnem pa je poceni nadomestek originalnega in je bolj ali manj enako glasen oz. tih kot original.
Nekje na forumu sem ze zasledil za enga mojstra pri ljubljani nekje da dobro in poceni zrihta zadevo..
Če bi bil vedež, nebi bil revež 
Najcenej način je snet zadnja lonca
Za glasnost ne rabiš menjat komplet izpuha, zadostujejo glasnejši zadnji lonci, torej al predelani original al pa drugi. Za primerjavo s cenami, ki so napisane, pri Novaku naj bi bila cena za lonec ~80€.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Tudi jaz menim, da bi za sam zvok zadoščali samo zadnji lonci, a tudi ti pri Foxu niso ravno poceni - cca. 520€ + poštnina. So pa narejeni iz 'nerjavečega' jekla in imajo 'EG-Genehmigung' (= se da homologirat).
A če resonator lonc zamenjaš s cevjo in dodaš športni zadnji lonc, je to že precej (pre)glasno al je v nekih normalnih glasnih, globokih, subaru rombl tonih ?
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
Verjetno misliš, da se da homologirat v kakšni normalni državi, al so naši pooblaščenci kej napredoval glede tega v zadnjem času?
Nemogoče odgovorit, ker je preveč odvisno od zadnjega lonca, lahko je ravno prav, lahko pa samo še za na tekmovanje v glasnosti izpuha. Lep zvok izpušnega sistema je tko umetnost narest; samo glasnost povečat je pa dokaj enostavno.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov