XV Plug In Hibrid
- galimim
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 555
- Kraj: Grosuplje okolica-na hribu pod cerkvico
XV Plug In Hibrid
Link najden na enem drugem forumu, a useeno zanimivo branje, tudi slika al pa 2 kako bo pogon deloval.
2019 Subaru Crosstrek PHEV
2019 Subaru Crosstrek PHEV
Ex Renault Twingo, Toyota Corrola 1.4VVT 2004
Subaru XV 1.6 2021
Subaru XV 1.6 2021
Re: XV Plug In Hibrid
Avto je že v osnovi hud za pop.... Se pa vidi, da sem jim mudi, ker capljajo s to tehnologijo za ostalimi. Npr.: zaradi baterije zelo zmanjšan in štorast prtljažnik, sploh ob podrti zadnji klopi. Zgleda, kot da so na hitro noter "vrgli" baterijo, pa kar bo pa bo. Itak večina ne bo tovorila veliko robe ali bognedaj podirala zadnjih sedežev.
Res mi ni jasno, kaj so mislili tole s prtljažnikom

- galimim
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 555
- Kraj: Grosuplje okolica-na hribu pod cerkvico
Jaz imam občutek da čakajo na 100% elektičen avto kjer bodo lahko baterije dal drugam ker nebo potreb o izpuhu/kardanu in je tole samo nekej za vmes. Je pa prtlažnik že tako mejhen, tako da zna bit deal breaker za koga.
Ex Renault Twingo, Toyota Corrola 1.4VVT 2004
Subaru XV 1.6 2021
Subaru XV 1.6 2021
Ne vem ce se jim je mudilo, tudi nova toyota rav 4 ali pa ch-r ima zmanjsan prtljaznik oziroma tako visoko dno in hkrati prelomljeno dno, da mors bit umetnik kaj notri vecjega voziti...pa toyota lih ni znana da bi kr neki notr metala brez premisleka...mislim da je pac to omejitev ker dejansko ni prostora ce zelis obrzati visino oddaljenosti od tal, dif izpuh in hkrati sedeze v drugi vrsti z normalno prostornostjo in visino nad glavo.
Še na cajte pred elektrifikacijo. Golf 2 in 3 imata blazno mejhen prtljažnik, če imata syncro. Z mojo sva v študentskih letih lih dve potovalke in eno mercator vrečko lahko notr zatlačla v golf 3ko. Da ne govorim, da je imel manjšo oddaljenost od tal kot navadna 3ka
Torej sam sem istga mnenja kot žiga in grem še naprej - platforma je bila v osnovi ni bila prilagojena za elektrifikacijo in zato prihaja do takih kompromisov, ker se vodstva po 3 letih odločijo, da to bi bilo pa mogoče fajn dodat notr...
Torej sam sem istga mnenja kot žiga in grem še naprej - platforma je bila v osnovi ni bila prilagojena za elektrifikacijo in zato prihaja do takih kompromisov, ker se vodstva po 3 letih odločijo, da to bi bilo pa mogoče fajn dodat notr...
zakaj so šli na Atkinson cikel ... kaj pa je z Ottojevim narobe, da ne bi mogel delat v hibridu. Atkinson nima nobenga navora, pa še v toyoti majo hude težave z njim v priusih (zlimajo se obročki in posledično zgublja kompresijo, olje žre, itd.), pa jim lepo pokonc stoji. Kaj bo šele s tem, ki leži?
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Verjetno zaradi boljšega izkoristka. Manjkajoč navor pa brez problema zagotavlja elektro motor.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
jah, e-motor pomaga, dokler je kaj v bateriji. ki pa je majhna in se mora avto kmalu bolj naslanjati na izgorevalni motor. sama baterija ima bogih 8.8 kW/h. vršna moč ki jo lahko tu ven izcuzaš, pa da ne zjebeš baterije, je cca 2C, mogoče mal več. se pravi, dosti več kot 20 kW vršno ne bo pustil battery menegment ven. navor je sicer hitro na voljo, ampak kot rečeno, baterija je silno majhna in jo hitro porabiš. potem si pa nazaj na zgorevalčku.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost