zimske pnevmatike
Re: zimske pnevmatike
Sodelavec je nabavil zimske sailunke, ves navdusen kako je to dobra guma ............... par mesecev kasnej, ob prvem oreng dežju, pa mu je razlagal kako guma drsela, da je potem vozu ko po jajcih.
Tko da ti jih ne bi priporočil, saj če imaš paket letnih in paket zimskih jih tko menjaš na tri sezone.
Tko da ti jih ne bi priporočil, saj če imaš paket letnih in paket zimskih jih tko menjaš na tri sezone.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
Zanimivo, da je dobila nokian WR D4 v mokrem slabo oceno. Precej v nasprotju z mojimi izkušnjami in še par napisanimi mnenji.
https://www.amzs.si/uploads/Motorevija/ ... la_205.pdf
Ta test sem tudi jaz videl in bil presenečen nad rezultati testa na eni strani in hvaljenjem gum na tem forumu na drugi stranistrumf666 napisal/-a: ↑15. November 2018, 12:17Zanimivo, da je dobila nokian WR D4 v mokrem slabo oceno. Precej v nasprotju z mojimi izkušnjami in še par napisanimi mnenji.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
A ni wrd4 že neki časa na trgu?
Mislim, da so prišle lansko sezono.
Google prav 2015... Če je to res, potem ni čudno.
A je kdo ze probal mogoce continental wintercontact ts 860?
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
Jih imam na crv-jki ze drugo sezono. Solidna guma za svoj denar. Sem zadovoljen. Letos sem nabavil tudi i*cept w440 za foresterja. Pred casom sem imel hankook ice bear in sem prilezel marsikam z hondico. Tako da imam kar dobre izkusnje.
Jaz jih mam na WRXi - 205/55-16, Novembra 2016 sem dal zanjo po 85€ po komadu...
Po snegu gre pa nekak takole:
Po suhem pa še precej boljš
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Mal brainstormam in sem prišel do naslednjega vprašanja.
Ali je dovoljeno uporabljat kombi pnevmatike (višji indeks nosilnosti) na osebnih vozilih (konkretno outbacku)?
Namreč te pnevmatike imajo močnejšo bočnico, pa tud naj bi ble narjene bolj trpežno. Kar je za občasni offroad kot naročeno. Vem, da je potem vožnja mal manj udobna, naj bi bla pa bočna vodljivost mal boljša.
Je že kdo v praksi preizkusil? Kako je kaj z varuhi zakona in na tehničnem?
Ali je dovoljeno uporabljat kombi pnevmatike (višji indeks nosilnosti) na osebnih vozilih (konkretno outbacku)?
Namreč te pnevmatike imajo močnejšo bočnico, pa tud naj bi ble narjene bolj trpežno. Kar je za občasni offroad kot naročeno. Vem, da je potem vožnja mal manj udobna, naj bi bla pa bočna vodljivost mal boljša.
Je že kdo v praksi preizkusil? Kako je kaj z varuhi zakona in na tehničnem?
It's a hybrid. It burns gas and oil!
Vzames XL osebno gumo...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Kolikor vem (in ne tako dolgo nazaj sem bral o tem) so te omejitve veno 'navzdol' -torej lahko imaš višji hitrostni index in lahko imaš večjo nosilnost.
Tovorne gume so namenjene za tovorna vozila in se na osebnih zelo slabo obnesejo (osebna izkušnja) po moje zato ker so namenjene za večjo težo
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Zanimivo. Ker razlika v suhi teži med outbackom in T5 je dobrih 100 kil.
It's a hybrid. It burns gas and oil!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost