Za twingota pa že marsikaj vem... ker renaulta pa moraš nonstop kej šraufat
Legacy 2.0R okvara motorja
-
MaliSvarkl
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 33
Re: Sem na novo
Slika sledi.... ima eno odmično gred,..... hja za subija sm še čisti laik,
Ko probaš Subaruja...ostali zbledijo...
Tako izgleda moj EJ201 92 kW 125 hp, letnik 2002:
download/file.php?id=3478&mode=view/Legy_6.jpg
To kar si ti dobil gotovo ni 125 hp, pač pa nekaj starejšega.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
-
MaliSvarkl
- Uporabnik foruma
Hvala vam, mater me je nategnu.... hja grem dons do prodajalca tega motorja, pa de vidim...
Še enkrat hvala.
Še enkrat hvala.
Sam sem imel v Imprezi WRX letnik 2003 motor med letnikoma 1994-1998. Takega na en vijak zaganjača!
Majstri so vseeno notri zabili dva vijaka, in en vijak je šel pač tja v prazno, in del navija je "nasedel" na blok motorja in dejansko zagrabil z 50Nm navora ?!
Tudi sam sem motor 1x ven dal, pa sem to opazil, in mi ni bilo jasno kaj točno se dogaja, ampak ker je prijelo na 50Nm sem pač pustil (druge opcije takrat nisem imel pri roki) in tako je avto delal BP. Zaganjač se ni nič čudno obnašal
Ampak ok...seveda to ni zdej rešitev...
Novejši motor ima precej več lukenj za vijake menjalnika ja. Moja WRX-a (z mal več kot 125HP) je normalno vozila okoli z le štirimi vijaki
(dokler nisem bloka menjal)
Je pa tale motor očitno še faza 1 (potisni ležaj na tretjem grebenu glavne gredi) ti pa imaš faza 2 motor (potisni ležaj na zadnjem grebenu, pri vztrajniku).
Tako da je to starejši blok ja...
Faza 1 je bila nekje do letnikov (čez prst) 2000 +-leto ali dve...uglavnem, daleč opd 2006
Je pa problem od zunaj identificirat tele bloke, ker imajo vsi gor oznako EJ20 in en kup številk, ki ne povejo NIČ.
Mogoče je še edina varianta, da vržeš ven semering na strani vztrajnika pa preveriš kje je potisni ležaj, ali da se ravnaš (očitno se da) po luknjah za vijake na spoju motor/menjalnik.
Majstri so vseeno notri zabili dva vijaka, in en vijak je šel pač tja v prazno, in del navija je "nasedel" na blok motorja in dejansko zagrabil z 50Nm navora ?!
Tudi sam sem motor 1x ven dal, pa sem to opazil, in mi ni bilo jasno kaj točno se dogaja, ampak ker je prijelo na 50Nm sem pač pustil (druge opcije takrat nisem imel pri roki) in tako je avto delal BP. Zaganjač se ni nič čudno obnašal
Novejši motor ima precej več lukenj za vijake menjalnika ja. Moja WRX-a (z mal več kot 125HP) je normalno vozila okoli z le štirimi vijaki
Je pa tale motor očitno še faza 1 (potisni ležaj na tretjem grebenu glavne gredi) ti pa imaš faza 2 motor (potisni ležaj na zadnjem grebenu, pri vztrajniku).
Tako da je to starejši blok ja...
Faza 1 je bila nekje do letnikov (čez prst) 2000 +-leto ali dve...uglavnem, daleč opd 2006
Je pa problem od zunaj identificirat tele bloke, ker imajo vsi gor oznako EJ20 in en kup številk, ki ne povejo NIČ.
Mogoče je še edina varianta, da vržeš ven semering na strani vztrajnika pa preveriš kje je potisni ležaj, ali da se ravnaš (očitno se da) po luknjah za vijake na spoju motor/menjalnik.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kaj je na levi strani tisto zaena oljna povezava? Tega pri foresterjevem motorju 2.0 125HP 2001 nisem opazil?!Kamion napisal/-a: ↑06. Januar 2019, 22:56Tako izgleda moj EJ201 92 kW 125 hp, letnik 2002: download/file.php?id=3478&mode=view/Legy_6.jpg
Tako je @danci, tisto je EGR.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Vsi Foresterji, tudi 90kW imajo blok z 8 vijaki. Tak motor potrebuješ. Lahko tudi od Legacyja BE/BH, to je 1998 in naprej.
Ta blok na 4 vijake pa je starejši. Če si že vse razdrl, poišči še pravi blok. Gor postavi seveda svoje DOHC glave.
Ta blok na 4 vijake pa je starejši. Če si že vse razdrl, poišči še pravi blok. Gor postavi seveda svoje DOHC glave.
O jao, bencinar pa EGR, dobro, vsaj zabaše se verjetno ne tako hitr kot pri dizlih
Kot je topo rekel, vse kar je od bata višje s kolektorjem vred (in kompletno napeljavo) uporabi od svojega motorja. Drugače bo najverjetneje težava z elektroniko.
Kot je topo rekel, vse kar je od bata višje s kolektorjem vred (in kompletno napeljavo) uporabi od svojega motorja. Drugače bo najverjetneje težava z elektroniko.
Glej, po 527k km ni nobenega probema z njim. Tako da pa naj bo gor.
Tud jermenice in senzorji ki to zaznavajo crank in cam shaft senzor mora štimat...
Če je blok 115km pol je itak pogreb in rabiš mlajši blok.
Jest sm natlaču enkrat skup impreza 1.6 1996 blok in glave od mlajšega preca motorja 1.6 in je šklepetal kot Golf 2.
Sicer naj bi ta setup delal BP vendar, je tudi v drugih primerih šklepetalo. Če bi to vedel prej ne bi zajebal dveh novih originalnih dihtung in obnavljal glave... na konc pa razrezal preco
Če je blok 115km pol je itak pogreb in rabiš mlajši blok.
Jest sm natlaču enkrat skup impreza 1.6 1996 blok in glave od mlajšega preca motorja 1.6 in je šklepetal kot Golf 2.
Sicer naj bi ta setup delal BP vendar, je tudi v drugih primerih šklepetalo. Če bi to vedel prej ne bi zajebal dveh novih originalnih dihtung in obnavljal glave... na konc pa razrezal preco
Izkušnje iz katerih se kaj naučiš so dobre izkušnje!
Čeprav bolijo 
Hotu sm rečt, da sm tut jst en par dihtung glave vrgel na steno za okras
Hotu sm rečt, da sm tut jst en par dihtung glave vrgel na steno za okras
-
MaliSvarkl
- Uporabnik foruma
Če sem bil s tem mišljen jaz....imam le par sestavinih delov (gred, ojnice, bate, karter in ostalo drobnarijo za blok sestavit...) nimam pa celega "delujočega" motorja. Tudi uporabnega bloka nimam, ker sem ga porabil za svojo WRX-o.
-
MaliSvarkl
- Uporabnik foruma
Mislil sem na kamion-a, vendar pa mislim na vse kateri ste gor na forumu ☺
Hvala v naprej
☺☺
Hvala v naprej
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov