Žarometi - vzdrževanje, poliranje,...
Re: Žarometi - vzdrževanje, poliranje,...
Če bo lak na polno zatekel bo treba vse še enkrat prebrusit in na novo pobarvat.
Kaplice od stečenega laka se da tudi zbrusit stran, vendar b takem primeru mislim da je bolše/lažje še enkrat od začetka probat, ker je majhna površina.
Kaplice od stečenega laka se da tudi zbrusit stran, vendar b takem primeru mislim da je bolše/lažje še enkrat od začetka probat, ker je majhna površina.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- SubaruLove
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 592
- Kraj: Ljubljana
Jaz delam rocno, vodobrusni, najprej 600, potem 1000 pa 2000. Po vsakem dobro ocistim z alkoholom in micro krpo, dobro prebrisem in polakiram v par tenkih slojih z brezbarvnim lakom.
Imam pa tega (cena okoli 7€) Po 24 urah se spoliram tud z neko K2 polirno pasto da je res top
kar spravi se

Imam pa tega (cena okoli 7€) Po 24 urah se spoliram tud z neko K2 polirno pasto da je res top
Ni hudega res, z lahkoto gre vse, samo dobro je treba zascitit okol ce ne dajes luci dol, da ponesreci ne zbrusis se kaj barve dol
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
-
Darac
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 68
- Kraj: Nazarje (čist točno Kokarje)
Kako pa lakiraš? Ta lak je v spreju in pošpricaš?SubaruLove napisal/-a: ↑10. Januar 2019, 12:11Jaz delam rocno, vodobrusni, najprej 600, potem 1000 pa 2000. Po vsakem dobro ocistim z alkoholom in micro krpo, dobro prebrisem in polakiram v par tenkih slojih z brezbarvnim lakom.
Savinjska je čist preveč ravna za Subaru 
- SubaruLove
- Uporabnik foruma
Jap, lak je v spreju, pospricam na tenko, pocakam kaksno uro pa spet na tenko in se enkrat, fuul mocno pa pazi da ne bodo luci na direktni soncni svetlobi.
Kupila sem lak v Trzinu, ce te zanima poiscem tocno kje
Kupila sem lak v Trzinu, ce te zanima poiscem tocno kje
- SubaruLove
- Uporabnik foruma
- SubaruLove
- Uporabnik foruma
Zivjo
bi mi kdo znal povedat kaj so vse te snovi ki jih uporablja in kje bi jih dobila 
https://youtu.be/tSm8C3I6_w4
Klemz, ce grem nacin z voskanjem prvo posmirglam do 2000, potem pa kaj?
Hvala vsem!
https://youtu.be/tSm8C3I6_w4
Klemz, ce grem nacin z voskanjem prvo posmirglam do 2000, potem pa kaj?
Hvala vsem!
Sam sem vedno z 800, 1500, 2000 in spoliral ter povoskal. Vsem, ki sem jim tako naredil je drzalo oz. drzi zelo dolgo. Od chemical guysov imas na operi-avto.si skoraj vso robo.
Sam sem zasledil da se na hitro to naredi tako, da se brusi z 280 suho na vibro + 1000 vodno na roke + lak čez pa je to to.
Namreč lak zalije vse "brazgotine" od 1000 šmirgla, tako da polakirana površina deluje 100% prosojna in se znakov brušenja ne vidi.
Lak že imam, a tega se še nisem lotil...
Namreč lak zalije vse "brazgotine" od 1000 šmirgla, tako da polakirana površina deluje 100% prosojna in se znakov brušenja ne vidi.
Lak že imam, a tega se še nisem lotil...
Lak nardi fajn plast ja, svet pa tud mavricno 
- SubaruLove
- Uporabnik foruma
BackWood, jst sm na 3h avtomobilih ze spolirala in lakirala ampak baje da lak popoka, kar sem tudi ze videla na luceh od mojega parts cara, verjetno je nekdo tako razreseval, tako da zdaj iscem dober nacin brez laka 
Glede svetlobe je pa tudi res, ceprav ce so mocne luci ni tako opazno
Glede svetlobe je pa tudi res, ceprav ce so mocne luci ni tako opazno
Napacnega nacina ni, naredi kar ti odgovarja. Sam sem ti ze na meetu razlozu in pokazu.
Jaz sem slišal (predvsem z nepreverjenih virov) da lak popoka ja, nikoli pa še nisem tega videl v živo.
Zadnjič mi je nekdo rekel, da moraš dat pod lak plastic primer, ki je "v prozorni" izvedbi rahlo rumenkast in potem luč sicer zgleda lepa svetleča, ampak rahlo rumenkasta...
Poliranje, kaj pa vem, sam sem poliral pri Fiatu, pa je bilo v roku mesca vse še slabše kot prej.
Poliranje če že mora it do res skrajno hude politure, da se plastika "zapre", ker če jo z brušenjem poliranjem odpreš (mikro raze in risi) potem ji pridejo UV žarki še hitreje do živega in je hitro isto stanje ali pa je še slabše...
Zato pač moraš s nečim zapret te "pore". Ali je to lak ali kak vosek. Nekaj moraš dat gor.
Niso pa vse plastike isto občutljive. Subaru/Fiat/Renault/Kia ima očitno slabšo plastiko preko luči, ker pri teh znamkah ogromnokrat opazim da imajo pobledene luči.
Zadnjič mi je nekdo rekel, da moraš dat pod lak plastic primer, ki je "v prozorni" izvedbi rahlo rumenkast in potem luč sicer zgleda lepa svetleča, ampak rahlo rumenkasta...
Poliranje, kaj pa vem, sam sem poliral pri Fiatu, pa je bilo v roku mesca vse še slabše kot prej.
Poliranje če že mora it do res skrajno hude politure, da se plastika "zapre", ker če jo z brušenjem poliranjem odpreš (mikro raze in risi) potem ji pridejo UV žarki še hitreje do živega in je hitro isto stanje ali pa je še slabše...
Zato pač moraš s nečim zapret te "pore". Ali je to lak ali kak vosek. Nekaj moraš dat gor.
Niso pa vse plastike isto občutljive. Subaru/Fiat/Renault/Kia ima očitno slabšo plastiko preko luči, ker pri teh znamkah ogromnokrat opazim da imajo pobledene luči.
Po poliranju obvezno nek "sealant", drugace si brezveze poliral. Psiho je na svojem obju izjemno zadovoljen pa je ze kaksno leto minilo od poliranja.
Si delal sam? S čim?
oz.
Kdo ti je poliral?
oz.
Kdo ti je poliral?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov