Problem z kazalcem za bencin ...

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
MajK
Uporabnik foruma
Prispevki: 26
Kraj: Ljubljana - Vrhovci

Problem z kazalcem za bencin ...

Odgovor Avtor: MajK » 18. Junij 2006, 19:39

Lep pozdrav!

Spet se je na mojmu subbyu pojavla majhna napaka, k ni katastrofalna je pa moteča :( In sicer včeraj sem se peljal v Italijo in sem v Lj tankal za 7500sit .. tank je bil skoraj poln .. nakar vozim po avtocesti konstantno okoli 140-145 km/h mi števec za bencin kar na enkrat skoči na minimum. Tako je ostalo celo pot po avtocesti .. dokler nisem zavil iz avtoceste in sem se ustavil na križišču (zaradi semaforja) takrat se je kazalec pomaknil malo navzgor (še vedno ni kazal pravilno). Ko je avto nekaj časa stal je števec spet pravilno pokazal nivo goriva v rezervarju, vendar ko sem se peljal nazaj (tokrat po stari cesti) je spet padu kazalec na nulo (vmes se je kdaj spet zdvignil in potem spet padel dol) ...

Tud sanja se mi ne kaj bi lahko bil vzrok za to .. tko da se obračam na vas stručkote :cool:

Lp, Miha
| Subaru Legacy | '91 | 2.2 | 4WD |

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 18. Junij 2006, 20:44

Nič ni narobe čeprav je včasih malo moteče,vendar se navadiš.
Stvar je pa v tem da 4WD-ji imajo rezervoar na sredini
dvignjen zaradi kardana.Prav zato pa imajo dva plovca v rezervoarju,
ki merita stanje goriva in zato kazalec tako niha.
Posebej se to pozna pri daljši vožnji po ravnini.
Pri dinamični vožnji skozi ovinke tega nihanja ne boš opazil.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 18. Junij 2006, 21:42

Ne za vožnjo po AC to ni normalno, men cagar še nikoli ni padu na nulo če je blo vsaj za jurja bencina notr in tudi nihanj ni blo, razen vožnja navzdol ali navzgor in uletavanje čez ovinke ampak to so odstopanja +-slaba črtica Exclamation

Jest bi reku da je fora v kake plovčku od dveh, da se jih tud vn vzet če se ne motim in malo našpricat z magičnim WD-jem

Uporabniški avatar
Subison
Uporabnik foruma
Prispevki: 270
Kraj: Radlje ob Dravi

Odgovor Avtor: Subison » 18. Junij 2006, 22:25

Plovček-WD 40 pa bo :D,Če pa to ne pomaga pa preglej kontakte.
Balum Balum........

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 18. Junij 2006, 23:06

Ce vmes pada na nulo, bi jaz rekla kar kontakti.

Mimogrede fantje, kolk je priporocljiv wd40 za ciscenje elektricnih kontaktov, nekje sem namrec slisala, da zmanjsa prevodnost, ker je masten :?

Uporabniški avatar
MajK
Uporabnik foruma
Prispevki: 26
Kraj: Ljubljana - Vrhovci

Odgovor Avtor: MajK » 19. Junij 2006, 00:10

Ok hvala za odgovore .. bom se med vikendom malo poigral z kontakti .. pa poročam rezultate :cool:

@Niva13: Sej lahk uporabš kontakt sprej (dezoksidant za spoje) :roll:

Lp
| Subaru Legacy | '91 | 2.2 | 4WD |

Uporabniški avatar
LIX LEGACY
Uporabnik foruma
Prispevki: 97
Kraj: celje

Odgovor Avtor: LIX LEGACY » 25. Junij 2006, 18:25

men tud fleša kazalc pa sm se navadu..karli se je tud očitno:D:D....niti me ne moti kej pretirano kr gledam bolj na kilometre ki jih prevozim
BRUUUM FRT BRUU-UUUM FRT BRUU-M POL PA KMAL PRIDE PETA IN POGREŠANA JE ŠESTA :=)

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 11. Julij 2006, 16:05

hja, jest sm tud včeraj imel podobno izkušnjo... v nedeljo je bil malo pod 1. črtico, skoraj poln tank, potem sem šel v lj, btc, domov, in mi je kazal da mi je požrl skor cel tank! ustavil se je nekje na predzanji črtici! naredil sem pa vse skupaj 180 km!!! no in dons je pa pol kr spet bil na polovici, kar tud sicer ne vem če je normalno, ampak je pa vsaj mal bolš! res se mi zdi da mi kr neki veliko žre! al pa cagr tok laže! Razmišljal sem da bi mal ventile peljal naštimat pa to... če sploh kej pomaga to... :neutral:

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 11. Julij 2006, 22:44

MajK napisal/-a: @Niva13: Sej lahk uporabš kontakt sprej (dezoksidant za spoje) :roll:
Lp
tocno to jaz uporabljam

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 19. Julij 2006, 21:12

subi92 napisal/-a:Ne za vožnjo po AC to ni normalno, men cagar še nikoli ni padu na nulo

Ja sej sm biu tolk časa pametn da zdej še men neki čudn kaže :-P :oops: :D , vesel se vozim in veselo gledam cager nato pa pade za celo črto oz. dve črti :?

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 19. Julij 2006, 21:17

subi92 napisal/-a:
subi92 napisal/-a:Ne za vožnjo po AC to ni normalno, men cagar še nikoli ni padu na nulo

Ja sej sm biu tolk časa pametn da zdej še men neki čudn kaže :-P :oops: :D , vesel se vozim in veselo gledam cager nato pa pade za celo črto oz. dve črti :?
:guy: :2343223
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 19. Julij 2006, 21:41

sej tudi meni pleše... dokler ni bolj malo not (ene 15 litrov) - potem se umiri (bliz minimuma itak :? );

mam "plan" podret obe zadevi in prešpricat kontakte (pomojem je to krivo); edin problem je, da nikol ni dovolj časa... pa tok stvari je za narest,... pa... bo že.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 19. Julij 2006, 22:20

Ta vikend se bom zakopal v plovčke itd... če bop čas dopuščal, bom poročal če bo kaj bolje, sej problem je bolj v tem ker to ni skoz :? al pa so problem višje temperature :?:

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 31. Avgust 2006, 22:37

Ko smo že ravno pri števcih, ali je kdo imel probleme z nihanjem števca za hitrost. Ugotovil sem, da mi števec premalo kaže - za celih 20 km/h od 80 km/h naprej. Pri konstantni vožnji okoli 80 km/h pa kazalec močno niha.
Ali je vzrok v slabih kontaktih, ali v senzorju na menjalniku ali celo v mehanizmu števca?
Števec je bil nekajkrat že razdrt, zaradi montaže plasma številčnic.

Uporabniški avatar
LIX LEGACY
Uporabnik foruma
Prispevki: 97
Kraj: celje

Odgovor Avtor: LIX LEGACY » 25. Oktober 2006, 19:27

no men ga je pa zdej zacel cager za bencin čudno kazat ko je na prvi črtici od spodaj navzgor mi že gori rdeca lucka..jao spet bom mogu ofnat števce :twisted: ... pa še števc mi ne dela. in mi je zlo cudno da mi ne gori zarad tega lucka check engine :twisted: :? :? :? :? bomo vidl kaj se da nardit
BRUUUM FRT BRUU-UUUM FRT BRUU-M POL PA KMAL PRIDE PETA IN POGREŠANA JE ŠESTA :=)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov