Olje v foresterju 2.0x 125hp
Re: Olje v foresterju 2.0x 125hp
To pihanje bo kar pravo, tudi zame nerazumljivo, kot kaže so Japonci drugače naštelani.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Re: Forester 2.0x 125hp SG5
meni isto do 2200 ne gre nikamor, pol od 2200 naprej pa kt nor... pa lucka za reduktor tud ne sveti vectadej89 napisal/-a: ↑06. December 2018, 20:56Jaz se še kar spoznavam z mojem foresterčkom
Sedaj ne zanima, če imam ventilacijo naštimano na noge in šipo, mi piha po nogah lepo toplo, tako kot naštimam, pri šipi pa piha mešano, na sredini stekla in pri stranskih malih zračnikih mrzlo, na steklu pri volanu pa toplo....In danes ugotavljam kaj mi noge kar žarijo, a po ramenih mi piha mrzlo
Pa pri pri vožnji do nekje 2200rpm je ful len, tako da moram včasih dat v hribu v prvi, pa še to komaj spelje, pol mu pa kr spipa....
In pa pri prestavljanju zvoda v low range mi ne prižge več lučke...
Zadnje dve zadevi so se začele pojavljati po opravljenem velikem servisu,tako da bom pe mehanika kontaktiral![]()
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Morda pa je 'problem' samo v tem, da je vetrobranska šipa precej velika in mrzla površine, pa se zrak pač ohladi, preden pride do glave..
Ste kaj gledal senzor pretoka zraka?sublega napisal/-a: ↑17. December 2018, 21:21meni isto do 2200 ne gre nikamor, pol od 2200 naprej pa kt nor... pa lucka za reduktor tud ne sveti vectadej89 napisal/-a: ↑06. December 2018, 20:56Jaz se še kar spoznavam z mojem foresterčkom
Sedaj ne zanima, če imam ventilacijo naštimano na noge in šipo, mi piha po nogah lepo toplo, tako kot naštimam, pri šipi pa piha mešano, na sredini stekla in pri stranskih malih zračnikih mrzlo, na steklu pri volanu pa toplo....In danes ugotavljam kaj mi noge kar žarijo, a po ramenih mi piha mrzlo
Pa pri pri vožnji do nekje 2200rpm je ful len, tako da moram včasih dat v hribu v prvi, pa še to komaj spelje, pol mu pa kr spipa....
Zadnje dve zadevi so se začele pojavljati po opravljenem velikem servisu,tako da bom pe mehanika kontaktiral![]()
![]()
Sem menjal egr ventil, zaenkrat je boljseKanumlc napisal/-a: ↑29. December 2018, 20:30Ste kaj gledal senzor pretoka zraka?sublega napisal/-a: ↑17. December 2018, 21:21meni isto do 2200 ne gre nikamor, pol od 2200 naprej pa kt nor... pa lucka za reduktor tud ne sveti vectadej89 napisal/-a: ↑06. December 2018, 20:56Jaz se še kar spoznavam z mojem foresterčkom
![]()
Ne, ni problem v tem...ker kar nq lepem ti zacne hladno pihat v glavo...pocasi se privajam
To je res neka subijeva "politika" .... Honda mi piha normalno
Tud OB ma podoben sistem. Čeprav mam naštelano sam na noge, mi, ko se avto zagreje znotraj na nastavljeno temperaturo, po malem dovaja hladen zrak na šipo. Tako da očitno mora bit tako. 
It's a hybrid. It burns gas and oil!
Meni piha nad radijem iz šob (tiste "v glavo") mrzlo k pr norcih, da te kar zaskomina v prste. V noge pa savna tolče da te kar pišuke pečejo
Skregano z vso logiko....in meni v nogo tolče savna pri nastavljenih 23°C in šele ko dam tja na 26/27°C mi začne tudi zgoraj nabijat vroče. Kabina se segreje v minuti in rata savna skozi cel avto, da moraš takoj dat nazaj na hladneje, drugače ti rit zašvica. Če je to normalno, nevem....
Avto: Impreza 2003
Skregano z vso logiko....in meni v nogo tolče savna pri nastavljenih 23°C in šele ko dam tja na 26/27°C mi začne tudi zgoraj nabijat vroče. Kabina se segreje v minuti in rata savna skozi cel avto, da moraš takoj dat nazaj na hladneje, drugače ti rit zašvica. Če je to normalno, nevem....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
pri moji imprezi,piha iz vseh lukenj isto. tudi pri foresterju sg je isto. isto piha ali je na mrzlo narejeno ali na toplo.BackW00d napisal/-a: ↑05. April 2019, 10:23Meni piha nad radijem iz šob (tiste "v glavo") mrzlo k pr norcih, da te kar zaskomina v prste. V noge pa savna tolče da te kar pišuke pečejo![]()
Subaru Impreza RS
pol že bo neki narobe 
Ja, neki je z tvojem avtom narobe, ce drugim vsem piha zgoraj hladno, spodaj pa noge gorijoimpreza911 napisal/-a: ↑05. April 2019, 11:21pri moji imprezi,piha iz vseh lukenj isto. tudi pri foresterju sg je isto. isto piha ali je na mrzlo narejeno ali na toplo.BackW00d napisal/-a: ↑05. April 2019, 10:23Meni piha nad radijem iz šob (tiste "v glavo") mrzlo k pr norcih, da te kar zaskomina v prste. V noge pa savna tolče da te kar pišuke pečejo![]()
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
2x Fori SG
2x Impreza 2005
Pri vseh dela isto kakor pri mojem...
2x Impreza 2005
Pri vseh dela isto kakor pri mojem...
Subaru Impreza RS
Kmalu bom pri foresterju sg na plin imel servis, pa gledam za olje... v navodilih priporocajo 5w30, pri prejsnjem servisu mi je krzic dal 5w40, tukaj eni pisete 10w40... v cem se pozna razlika za motor?
5W30 ali 5W40 ni tako hudo velike razlike.
10W40 lahko pri določenih firmah dobiš polsintetko. Se pravi mešanico "umetnega" ter mineralnega olja. Ni pa pri vseh tako.
Če je v navodilih 5W40, pa ti je dal notri 5W30 ni tako hudo narobe.
10W40 ali 5W40 sploh če je v igri sintetka/polsintetka pa je malce bolj razlika. To se lahko opazi na porabi olja. Samo mazanje zarad tega nebi smelo biti kaj ekstra kritično.
Olja se načeloma izbirajo glede na podnebje in na temperature nekako takole, na hitro čez prst: http://i.stack.imgur.com/MPb69.png Torej sta tako 5W30 ter 5W40 in 10W40 primerna za naše podnebje in štartne tempearture zjutraj, ko mrzlega vžgeš.
Dejstvo pa je, da lahko poraba olja med različnimi gradacijami precej niha.
Subaru načeloma zahteva olja s specifikacijo ACEA A3, kot ima recimo motul xcess: https://images-na.ssl-images-amazon.com ... L1200_.jpg Tako olje sem jaz nabil v 2.0T EJ20 motor s 100 konji več od tvojega
Predvidevam da je ta specifikacija bolj pomembna od gradacije. (ok če greš v ekstremne gradacije, ampak 5W30-10W40 nebi smelo bit panike)
Pa še to...
Sintetično olje lahko zdrži 40.000km v motorju, medtem, ko je mineralca pametno menjat precej bolj pogosto.
Moj rekord v Fordu je 48.000km z istim oljem 5W30 Ford Formula (original ford olje)
v tej prevoženi razdalji (cca leto in pol) je motor porabil le liter in pol olja. (dotočiti sem moral 1L - ki je še ostal v 5L kantici ob servisu saj gre v motor le 4L) Ko sem menjal olje sem natočil na max in ob odvozu avta na odpad je bil nivo na min. (zaradi prekomerne rje, motor je bil še povsem zdrav pri nekih 245kkm). Motor ni bil šparan in je večkrat na mesec doživel tudi vrtljaje do blokade

Je pa to početje z nemenjavo olja nespametna ideja. Sam sem se je držal le zaradi dejstva, da je bil ta avto za 280€, ki je že odslužil svoje (3 leta in 100.000km), in smo čakali le še da crkne ali da ga požre rja, da menjamo na drugega tega reveža pa peljemo na odpad.
10W40 lahko pri določenih firmah dobiš polsintetko. Se pravi mešanico "umetnega" ter mineralnega olja. Ni pa pri vseh tako.
Če je v navodilih 5W40, pa ti je dal notri 5W30 ni tako hudo narobe.
10W40 ali 5W40 sploh če je v igri sintetka/polsintetka pa je malce bolj razlika. To se lahko opazi na porabi olja. Samo mazanje zarad tega nebi smelo biti kaj ekstra kritično.
Olja se načeloma izbirajo glede na podnebje in na temperature nekako takole, na hitro čez prst: http://i.stack.imgur.com/MPb69.png Torej sta tako 5W30 ter 5W40 in 10W40 primerna za naše podnebje in štartne tempearture zjutraj, ko mrzlega vžgeš.
Dejstvo pa je, da lahko poraba olja med različnimi gradacijami precej niha.
Subaru načeloma zahteva olja s specifikacijo ACEA A3, kot ima recimo motul xcess: https://images-na.ssl-images-amazon.com ... L1200_.jpg Tako olje sem jaz nabil v 2.0T EJ20 motor s 100 konji več od tvojega
Predvidevam da je ta specifikacija bolj pomembna od gradacije. (ok če greš v ekstremne gradacije, ampak 5W30-10W40 nebi smelo bit panike)
Pa še to...
Sintetično olje lahko zdrži 40.000km v motorju, medtem, ko je mineralca pametno menjat precej bolj pogosto.
Moj rekord v Fordu je 48.000km z istim oljem 5W30 Ford Formula (original ford olje)
Je pa to početje z nemenjavo olja nespametna ideja. Sam sem se je držal le zaradi dejstva, da je bil ta avto za 280€, ki je že odslužil svoje (3 leta in 100.000km), in smo čakali le še da crkne ali da ga požre rja, da menjamo na drugega tega reveža pa peljemo na odpad.
Hvala za izobrazbo
Haha to pa mora bit uzitek ko se trudis da ga zgonis do konca
Haha to pa mora bit uzitek ko se trudis da ga zgonis do konca
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov