Dvig legacy-ja
Pa še pri rokah in tistih stabilizatorjih so malo podaljšali vse skupaj, sej fori je na enak način dvignjen.birdy napisal/-a: drgac mam pa sedaj outbacka, k je dvignjen z daljsimi amortizerji & podlozenimi mostovi - kar se vzdolznih stabilizatorjev tice, pa se ne vem
Sam sem bil danes tudi na optiki in je bil rezultat zadaj veliko slabši kot spredaj, kapo dol indukcijskem grelniku al na kakšen način tist dela
Sej lahko bi bil prijazen in bi že sam doma pripravil teren za mojstra na optiki, pa sem se pustil presenetiti.
Spredaj je bil pa samo volanska špura za naštelat (volan je bil vseskozi malček v desno) .
Nabivedu a mogoče veš kere offroad gume so k majo še po polovici boka profil? Zadnjič videl enga Galoperja z njimi.nebivedu napisal/-a:A je že kdo probal z gumami 195R15 - to je nekako tako kot 195/82/15 - zelo visoka guma. Naslednji mesec bom menjal svoje gume in lahko dam komu za probat moje stare, ki so takele.subi92 napisal/-a:Temu bi se lahko reklo suspension lift ampak body lift bi bil pa prav tako izvedljiv ampak veliko težje kot pri terencih s samonosno karoserijo al kako se že reče. Pri tem je potrebno podložiti v bistvu mostove, nosilce menjalnika, podaljšati volansko letev, stabilizatorja, ... preveč dela + nikoli homologiranoDobesedni dvig s tem da kolesa ostanejo na tleh
je samo z amortizerji in velik večjimi kolesi npr. 195/70/15 MIN. z amortizerji pa se poskrbi da je dosti prostora med kolesom in blatnikom.
http://www.malatesta.it/img/prodotti/KobraTracNT.jpg
Imajo pa še okol en centimeter profila.
LP B
Speed kills - drive faster!!!
http://shrani.si/t/3X/VQ/7WBSU5f/podpis.jpg
http://shrani.si/t/3X/VQ/7WBSU5f/podpis.jpg
Re: Dvig legacy-ja
Bom kar to temo uporabil za mojo dilemo. Na legacy BP imam rahlo poseden zadek, malo tudi zaradi plinske jeklenke v prtljažniku. Ko pa zapnem prikolico pa že kr mal grdo čepi. Amortizerji so dobri, ceste se drži pa tud neravnine lepo pobira. Razmišljam kaj mi je storiti:
- nove vzmeti zadaj
-nove vzmeti in amortizerji ter šalčke zadaj
-distančniki za dvig 3 cm
-kaka druga rešitev,
Zanima me, ali ima kdo izkušnje s podobnim problemom, katera rešitev je najboljša(finančni vidik)?
Prosim za nasvet in hvala.
Lp
- nove vzmeti zadaj
-nove vzmeti in amortizerji ter šalčke zadaj
-distančniki za dvig 3 cm
-kaka druga rešitev,
Zanima me, ali ima kdo izkušnje s podobnim problemom, katera rešitev je najboljša(finančni vidik)?
Prosim za nasvet in hvala.
Lp
ignorance is bliss
Pomojm najcenejš dvig riti za 3-4cm.
Lahko pa kupiš moj ALU lift za 100€
Prednje prodaš posebej.
Lahko pa kupiš moj ALU lift za 100€
Prednje prodaš posebej.
Po moje bi ti lažje prodal prednje posebej. Meni pa prodaš lift za zadaj k bi ti viška hodu
ignorance is bliss
Jaz sem mojega BHja zadaj podložil za 2 cm, da sem ga izravnal.
Potrebuješ 2 distančnika, jaz sem ju naredil iz tehnične plastike, ki jo dobiš v železnini.
Načrt za distančnike: viewtopic.php?f=17&t=10797&start=30#p178324
Potem pa moraš še zamenjati vijake v amortizerju, saj so original prekratki. Original so dolgi okoli 2 cm, tako da rabiš potem nekje vsaj 5 cm dolge vijake, če se prav spomnem.
LP M
Potrebuješ 2 distančnika, jaz sem ju naredil iz tehnične plastike, ki jo dobiš v železnini.
Načrt za distančnike: viewtopic.php?f=17&t=10797&start=30#p178324
Potem pa moraš še zamenjati vijake v amortizerju, saj so original prekratki. Original so dolgi okoli 2 cm, tako da rabiš potem nekje vsaj 5 cm dolge vijake, če se prav spomnem.
LP M
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Hvala Kamion.
Dobra informacija
Če prav razumem, je to načrt za BH. Kaj ima BP
Iste dimenzije kot BH?
Dobra informacija
Če prav razumem, je to načrt za BH. Kaj ima BP
Iste dimenzije kot BH?
ignorance is bliss
Ja, iste dimenzije ima.
Pazi na to: podložke za 2 cm, dvignejo avto za okoli 4 cm, ker je amortizer vpet približno na sredini roke.
Še eno idejo imam, ki jo moram preizkusit. Lahko bi vstavil vzmeti od Outbacka v amortizerje od Legacy-ja. To moram še izmerit in preizkusit, kako visok bi bil. Obe nove vzmeti so ~60€.
Pazi na to: podložke za 2 cm, dvignejo avto za okoli 4 cm, ker je amortizer vpet približno na sredini roke.
Še eno idejo imam, ki jo moram preizkusit. Lahko bi vstavil vzmeti od Outbacka v amortizerje od Legacy-ja. To moram še izmerit in preizkusit, kako visok bi bil. Obe nove vzmeti so ~60€.
Topo, hvala za pomemben podatek, tko vsaj vem, da mora bit debelina podložke pol debeline željenega dviga. Glede vzmeti od OB na amortizer legacyja sem tudi že razmišljal vendar se mi zdi, da bi bil pol zadek preveč dvignjen. To je 5cm? Ko sem ga zadaj dvigoval, sem nameril, da bi bil dvig za 2.5 do 3cm ravno prav oz. max. Pa še to me bega, kako bi preživel amortizer, ko bi po toliko letih deloval na drugačnem delovnem območju batnice, kaj na to porečejo tesnila...
ignorance is bliss
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov