Nova sklopka trese
Nova sklopka trese
Pozdravljeni,
rabim pomoč.
Subaru Outback 2007, 150k km. Mehanik je menjal sklopko in potisni ležaj, ker je bil zdrobljen.
Nova sklopka trese pri speljevanju in med 2 in 3 prestavo. Precej trese in je moteče predvsem v mestu. Sicer pa ročica menjalnika ali v leru nič ne trese tako, da mehanik pravi da je vztrajnik še ok.
Imate kakšno idejo ali nasvet?
Hvala!
rabim pomoč.
Subaru Outback 2007, 150k km. Mehanik je menjal sklopko in potisni ležaj, ker je bil zdrobljen.
Nova sklopka trese pri speljevanju in med 2 in 3 prestavo. Precej trese in je moteče predvsem v mestu. Sicer pa ročica menjalnika ali v leru nič ne trese tako, da mehanik pravi da je vztrajnik še ok.
Imate kakšno idejo ali nasvet?
Hvala!
Re: Nova sklopka trese
Pomoje je kr dvomasc kriu.
Kaj pa pravi mehanik?
Če ma sklopka (lamela) fedre, potem je to enomasni vztrajnik. Pri dvomasnem so pa "fedri" na vztrajniku in jih na lameli ni.
Vsaj kolikor je meni znano.

Vsaj kolikor je meni znano.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
Evo. Nova sklopka zamenjana z novo 
Ne trese več, je pa sedaj pedal precej trd in prime na dnu.
Mislite da je pomožni cilinder ali sumite kaj drugega? Mehanik pravi da bi morala menjava tega pomagat...
Ne trese več, je pa sedaj pedal precej trd in prime na dnu.
Mislite da je pomožni cilinder ali sumite kaj drugega? Mehanik pravi da bi morala menjava tega pomagat...
A to ste šktarl pa menjal samo sklopko ????? Če menjaš komplet, torej lamelo (sklopka), potisno košaro in potisni ležaj, praviloma stopalka ni več tako trda.
Pri mojem outbacku se je pred kratkim menjal komplet pa je občutek na stopalki precej mehkejši.
Tudi mehanik s nekaj kilometri svojega foga ti predvsem na podlagi občutka trdote stopalke predlaga menjavo sklopke (s tem misli celoto). 
Pri mojem outbacku se je pred kratkim menjal komplet pa je občutek na stopalki precej mehkejši.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
Ali si slučajno montiral potisni ležaj ki je ožji, ker je namenjen dvomasnemu vztrajniku? Pa sedaj pedal prime čisto na koncu, ker mora preveč premikati ležaj.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
zamenjal je celo sklopko in ležaj. sedaj, po dveh mesecih, ležaj spet cvili. bo pač še enkrat menjal. sam si je kriv. verjetno je res zajebal ležaj...
Če pride kdaj komu prav. Po drugi menjavi novega potisnega ležaja smo ugotovili, da ni problem v njem ampak cvilijo vilice na stičišču z "pivot" vijakom. Torej je treba še 1x razmontirat menjalnik....
Ta vijak/os gre ja ven, brez da karkol nekaj ekstra razdiraš???
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Cel vikend sem šraufal Forda, in prosim da o malo prostora ne govoriš, ker Subaruje se simpl šraufa. So dejansko razmislili pri gradnji, da so skonstruirali tako, da se da pridit zravn čimveč stvari s čimmanj razdiranja ko pride čas za servis.
Pri fordu tega ni....sem moral kar precej dodatnih stvari dat z motorja da sem do določenih vijakov prišel. Popizditis sem fasal 15× ziher....
Da fiata sploh ne omenjam
BTW, če ti je ta isti mehanik menjal sklopko, mu malce pomežikni, ker to bi moral avtomatsko namazat že ko je menjal sklopko. Tudi v tovarniškemu navodilu je to napisano da je treba podmazat z mastjo.
Upam da ti je zaston zdaj vzel vijak ven in ga podmazal (če je bil isti)
Pri fordu tega ni....sem moral kar precej dodatnih stvari dat z motorja da sem do določenih vijakov prišel. Popizditis sem fasal 15× ziher....
Da fiata sploh ne omenjam
BTW, če ti je ta isti mehanik menjal sklopko, mu malce pomežikni, ker to bi moral avtomatsko namazat že ko je menjal sklopko. Tudi v tovarniškemu navodilu je to napisano da je treba podmazat z mastjo.
Upam da ti je zaston zdaj vzel vijak ven in ga podmazal (če je bil isti)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Zdajle si ne predstavljam najbolj kako to vn vzet (pa predvsem nazaj našraufat skoz luknjo pri vilici ali šrarterju) na avtu ali pa imam preveliko prste 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov