Osvetlitev predela pri prestavni ročici

Spremembe izgleda vozila, montaže avtoakustike, vgradnja alarmov, daljincev...
Odgovori
Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Osvetlitev predela pri prestavni ročici

Odgovor Avtor: subi92 » 05. Maj 2007, 09:57

Zadnjič sem se prevažal naokoli z BMW-jem 525 l.2001 in sem opazil zanimiv dodatek, ki z bi bil za malo truda dosegljiv tudi pri subaruju, če koga interesira. Namreč pri bralnih lučkah na stropu vozila je imel BMW (oranžna osvetlitev) oranžne led diode, ki so s svojim ozko usmerjenim snopom svetile na konzolo pri prestavni ročki. Svetlost se je natavljalo poljubno na levem delu armature s potenciometrom.

Torej v našem primeru bi bilo za vgradit dve zeleni led diodi. Hm, če bi blo kaj časa bi si morda to naredu saj že dolgo nisem v avto vtaknil kaj kar ni bilo iz FHI-ja :D

Uporabniški avatar
lex
Uporabnik foruma
Prispevki: 57
Kraj: RADLJE OB DRAVI

Odgovor Avtor: lex » 05. Maj 2007, 12:52

tut men je blo to všeč,ko pa so to nam vgradili v rešilce sem bil pa kar razočaran,ponoči je kr moteče,mi mamo sicer modre diode-problem bi bil rešen,kot si napisal,če bi lahko to reguliral prek potenciometra katerega pa mi žal nimamo :(

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 05. Maj 2007, 13:06

svetloba je cist dobra, da je bela, sploh, ce moras gledat po kaksni karti itd. regulacija bi bila pa fajn, ce soferja svetloba prevec moti :D

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 05. Maj 2007, 23:29

Si bom en dan vzel čas in poskusil z vezavo 2 ledic in pri tem dodal pripadajoče upore oz. poteciometer! Fino bi bilo dobit kake diode z neprevelikim snopom in po drugi strani tudi ne preveč usmerjene. Bodo seveda zelene barve in nastavljive, v kolikor bi se izkazalo za kakorkoli motijo voznika projekt pade v vodo :lol:
Se mi pa zdi da BMW led diod nima izbočenih prav zaradi morebitne motilnosti ampak so za kak mm umaknjene v notranjost plastike v kateri so še bralne lučke in glavna lučka za notranjost vozila (da se jih z voznikove in sovoznikove strani "skoraj ne vidi", ko se pogleda navzgor).

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov