Legacy 2002 - Stikalo vzvratne luči
Legacy 2002 - Stikalo vzvratne luči
Na našemu "novemu" Legacyu 2002 (2.0 GL, ročni menjalnik) ne dela več stikalo za vzvratno luč, nekaj časa je še delalo če sem poiskal pravo točko v menjalniku, sedaj pa sploh ne dela več.
Gledal sem malo po interentu in opazil, da ima avto 2 stikali, eno za nevtralni položaj in eno za vzvratno.
Sedaj me zanima če bi lahko te dve stikali le menjal med sabo?
A mogoče kdo ve čemu služi stikalo za nevtralni položaj? Na avtomatiku mi je logično zakaj je tam, ampak na ročnem menjalniku?
Hvala za pomoč.
LP M
Gledal sem malo po interentu in opazil, da ima avto 2 stikali, eno za nevtralni položaj in eno za vzvratno.
Sedaj me zanima če bi lahko te dve stikali le menjal med sabo?
A mogoče kdo ve čemu služi stikalo za nevtralni položaj? Na avtomatiku mi je logično zakaj je tam, ampak na ročnem menjalniku?
Hvala za pomoč.
LP M
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Legacy 2002 - Stikalo vzvratne luči
Elektronika v 'leru' uporablja drugačne mape (vžig in gorivo) kot v prestavah, saj v leru ne potrebuje prav veliko moči. Ko crkne to stikalo, motor v prestavi slabo dela, cuka in nima moči.
A potem je razlika med menjalnikom v prestavi s stisnjeno sklopko ali nevtralnim položajem?
Se pravi mi najbrž ne preostane drugega kot, da nabavim novo stikalo?
Se pravi mi najbrž ne preostane drugega kot, da nabavim novo stikalo?
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Mislim da imam jest novega še v škatli za prodat.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Najbrž, čeprav nekateri imamo tudi stikalo za sklopko - ne vem pa, če se ta uporablja samo za tempomat ali tudi za izbiro map.Kamion napisal/-a:A potem je razlika med menjalnikom v prestavi s stisnjeno sklopko ali nevtralnim položajem?
Pobrano iz angleškega foruma, JDM STI-jke imajo stikalo za sklopko, ker vžgejo samo s stisnjenim pedalom.
Stikalo sem dobil na eurotonu, sicer naj bi bilo od Subaru Leoneta, vendar smo samo prespajkali kable in stikalo že dela:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Pozdravljeni,
na mojmu legacyu(enak letnik, model kot v tej temi) imam podobno težavo. Vzvratne luči mi ne delujejo, do nedavnega vse delovalo BP. Danes imel čas ter tako preveril žarnice, varovalke, stike...itd).
Sumim, da imam tudi pokvarjeno stikalo.
Pa bi vas prosil, če mi poveste, kje točno se nahaja to "vzvratno" stikalo, da ne bom pol avta razkopal?
HVALA že vnaprej, lep pozdrav
na mojmu legacyu(enak letnik, model kot v tej temi) imam podobno težavo. Vzvratne luči mi ne delujejo, do nedavnega vse delovalo BP. Danes imel čas ter tako preveril žarnice, varovalke, stike...itd).
Sumim, da imam tudi pokvarjeno stikalo.
Pa bi vas prosil, če mi poveste, kje točno se nahaja to "vzvratno" stikalo, da ne bom pol avta razkopal?
HVALA že vnaprej, lep pozdrav
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Stikalo dosežeš od spodaj (najlepše je delati nad jamo ali na dvigalu), konektor pa je skrit pod zračnim filtrom in ga dosežeš od zgoraj. Konektor ima spodaj zatič, s katerim je pritrjen na železno ploščico, ki drži tri konektorje (rjav - neutral switch, siv - reverse switch in še reduktor).
Pri vijačenju novega stikala pazi na žice, da jih ne že takoj poškoduješ.
Pri vijačenju novega stikala pazi na žice, da jih ne že takoj poškoduješ.
Oo, najlepša hvala obema! Lep pozdrav
Caka me menjava stikala prostega teka, malo sem ze raziskal in v navodilih nasel podatek za navor s katerim se zategne stikalo (24,5 Nm). A ta navor je pomemben, a lahko samo pac zategnem, ker nimam moment kljuca?
Navor je pomemben, da ne utrgaš navoja. Zategneš lahko po občutku, podobno kot svečke.
Aha, super, hvala
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost