Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 11

Vse kar ne paše v ostale teme...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Uporabnik foruma
Prispevki: 414
Kraj: Nova Gorica

Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 11

Odgovor Avtor: Topo » 15. Februar 2020, 18:37

ORLY napisal/-a:
14. Februar 2020, 19:23
Na odpad po ključavnice in ključ...
Ker je ključ kodiran, bo treba v tem primeru še softwersko odstranit imobilizator.

Če se ve, kje v morju je ključ, bi ga lahko pobral z magnetom na palici. Ali pa bi se potopil in ga poiskal.

Uporabniški avatar
lukaprelesnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 323
Kraj: Solčava

Odgovor Avtor: lukaprelesnik » 15. Februar 2020, 20:32

Smo tut to poskusli s potapljaško opremo, ampak je tam pregloboko in se ključa ne da več najti.

Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma
Prispevki: 875

Odgovor Avtor: ORLY » 16. Februar 2020, 09:10

Topo napisal/-a:
15. Februar 2020, 18:37
ORLY napisal/-a:
14. Februar 2020, 19:23
Na odpad po ključavnice in ključ...
Ker je ključ kodiran, bo treba v tem primeru še softwersko odstranit imobilizator.

Če se ve, kje v morju je ključ, bi ga lahko pobral z magnetom na palici. Ali pa bi se potopil in ga poiskal.
A ni kodiran samo tako (20 let star twingo), da ima en čip v ključavnici, enega pa v ključu in ko se povohata se blokada izklopi?
ignorance is bliss

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5488
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 16. Februar 2020, 09:22

V ključavnici je indukcijska tuljava, ki prebere kodo ključa. Koda ključa in koda ki jo sprejme imobilizator mora biti ista.
Tako da moraš menjat imobilizator/ecu in ključ....

Dejstvo je da to delajo mojstri za 50-100€ (povsem predvidevam) razumem pa Luko ki pravi da je avto stal 280€ in da je pač bolan filing plačevat polovico tržne vrednosti avta za odpravo take zadeve...

Če je kluč daljinski, in tudi če pade v vodo ponavadi daljinski del ključa crkne, ampak ampulca s kodo je načeloma vodotesna. Kar pomeni da jo potem prilepiš nekam v neposredno bližino ključavnice/tuljave in nato z nekim drugim ključem verglaš avto. Konc koncev pri tako malo vrednem avtu niti ne pogrešaš daljinskega in pač uporabljaš kluč brez daljinskega in vsaj sam se niti ne sekiram če je zaklenjen ali ne. (govorim o mondeu ki ga imam za v službo). Avto je večkrat odklenjen na železniški postaji, ključ pa je celo v ključavnici :D Kdorkol pride, odpre vrata se vsede in zavergla....dejansko, če se pelje 200km in ga natankanega vrne na isto mesto sploh ne bom jezen :lolno
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2899
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 16. Februar 2020, 12:30

Jaz se za mojega ne spomnim kdaj sem ga nazadnje zaklenil... Je pa res da ključ ven vzamem, ker mam gor čip za štamplat se na šihtu :mrgreen:
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
lukaprelesnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 323
Kraj: Solčava

Odgovor Avtor: lukaprelesnik » 16. Februar 2020, 14:38

Še to, če kaj pomaga. Avto nima niti daljinca niti centralnega zaklepanja, tak da je sam ključ. Tak da predvidevam, da ima ključ v sebi res en čip, ker odprtine za baterijo v ključu ni.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 16. Februar 2020, 17:33

To navadno zgleda takole: https://amcolocksmiths.com.au/wp-conten ... rogram.jpg
Moj Ford ključ ima to skrito spredaj recimo in ima prav kapico za to (modra zadaj): https://www.eurocarkeyshop.com/image/ca ... middle.jpg
Ima pa vsak proizvajalec svoje "fore"....

Očitno Twingec ma to kodo, ker ključ na daljinca ima vidno tuljavico: https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1IaBoavBN ... on-Car.jpg Pač tvoj nima tega vezja z daljinskim enkoderjem zraven. Ker to sta dve povsem ločeni zadevi.
Daljinec dela na kodo ki si jo digitalno izmenjata avto/ključ in se dogovorita katera koda bo naslednjič prava. Tako da je vedno druga, ampak vnaprej dogovorjena. Torej komunikacija gre v obe smeri. In ja, baterija omogoča dolg doseg, ki je lahko 100m in več...

Tuljava s kodo za imobilizator pa je enosmerna. Indukcijska zanka na ključavnici deluje kot vir energije in spusti neko frekvenco v okolje, ta tuljavica v ključu jo pobere in spremeni v elektriko ki napaja čip znotraj "amupule/tuljavice" (pač princip wireless charginga) čip pa se odziva z neko svojo kodo. Če koda štima, potem imobilizator dovoli vžig avta. Ker dela prek indukcije je to takozvani "nearfield" doseg ki navadno dela na nekih 10-15cm.
Sicer imamo mi RFID kartice v službi, ki vlečejo tudi na 30-40cm če ne še kaj več...Je pa tudi res da je tabla z indukcijsko zanko velika cca 50×50cm. (tista pri dvižni rampi)

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 16. Februar 2020, 18:11

Mene je ta k...... Koda stala enih 200€ pred leti sem imel v legacyju ključ, pač en čist navadn obesek s subaru logotipom. Se mi je zgodil, da sem se z avtom pripeljal na letališče v Trstu, pa šel za vikend v London, pa že tko je šlo vse narobe tam in ko smo pristal sem pa še reku moji, no zdej pa še avto ne bo vžgal... In res pra... Tud zavergla ne, valda je spraznil akumulator ker sem nekaj pustu prižgano, sem mislu. Pokličem brata, pride on dol s kabli, probamo, nič. Pustim avto tam, pridem naslednji dan s prikolico dol, avto naložim, pa odšplepam avto domov... Naslednji dan pride še kržič do mene, pa tud njemu nč jasn. Pa me vpraša kaj maš pa to za en obesek za ključe v pepelniku? Pa sm mu reku da je ta obesek bil prej gor, pa sem v Londonu kupil novega, pa sem ga še hotu na avionu tastarga stran vreč, pa so žal pepelniki zašraufani na nzkocenovnih letih :mrgreen:

Na mojo srečo je bla v temu obesku koda za avto, ampak mi je to pokojni Benedik, pozabil povedat ob nakupu/prodaji.

Ko smo ta obesek približali malce bližje ključavnici, je avto normalno kresnu!

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 17. Februar 2020, 08:30

O šit stari :D Ta pa je huda...ko ti več nič ni jasno ej :haha

Uporabniški avatar
zokster
Uporabnik foruma
Prispevki: 598
Kraj: Šentjur

Odgovor Avtor: zokster » 19. Februar 2020, 06:26

Rabim informacijo vseznalcev.

Na gumi mi je uspel na bočnici pridelat bulico. Očitno sem pregrob z njimi. :grim

A ve kdo slučajno za koga, da obrablja gume do določene globine profila? Kupil bi novo in jo dal obrabit do količine profila ostalih.
It's a hybrid. It burns gas and oil!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8732
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 19. Februar 2020, 06:41

Mam ene dve rabljeni doma v dimenziji 215/65/16.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
zokster
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zokster » 19. Februar 2020, 07:01

nebivedu napisal/-a:
19. Februar 2020, 06:41
Kulk profila? Dot? G015?

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 19. Februar 2020, 12:18

Moja ima na golfu bulo cca 3x3cm že 2 leti, pa se ni nič povečala od takrat. Tud vulkanizer je reku da ni panike, ko/če spusti pa pač spusti in bomo takrat zamenjal...

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
zokster
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zokster » 19. Februar 2020, 12:31

LSlabe napisal/-a:
19. Februar 2020, 12:18
Moja ima na golfu bulo cca 3x3cm že 2 leti, pa se ni nič povečala od takrat. Tud vulkanizer je reku da ni panike, ko/če spusti pa pač spusti in bomo takrat zamenjal...
Ampak verjetno tvoja golfa ne matra glih zlo fejst. Moj je pa skor dnevno na terenu. ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8732
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 19. Februar 2020, 16:31

zokster napisal/-a:
19. Februar 2020, 07:01
nebivedu napisal/-a:
19. Februar 2020, 06:41
Kulk profila? Dot? G015?
Profila je še dost, dot je pa 2016 ali pa 2017 (par mesecev pred ukrajino sem jih kupil). Pa niso bile celo leto vožene, ker sem januarja 2018 razbil avto in potem niso bile več na avtu, ker jih je tačrn outback že imel
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov