Moj Hostar

Subarujev predstavnik razreda SUV
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Schudr
Uporabnik foruma
Prispevki: 482

Re: Moj Hostar

Odgovor Avtor: Schudr » 23. April 2020, 13:46

Takole rac. zresetiran, preucen po postopku iz tule:
https://www.subaruforester.org/threads/ ... ct.154161/

Grem stestirat isto se pojavi pod istimi pogoji CE. Za foro se pogledam ce kje vlece mimo kot pravis ti Kristijan in glej ga zlomka ebay :crap part za 10€ vlece luft tle ko pride priklop na strom :facepalm
Zdj sm zamenjal z prejsnjim ta vsaj tesni, ponovim postopek porocam...
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Odgovor Avtor: Kristijan » 23. April 2020, 16:21

Ja sej, jst sm ga kr s tesnilno maso zatesnil, par mesecev nazaj, še drži...
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

Uporabniški avatar
Schudr
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Schudr » 23. April 2020, 18:32

A jst se s tem ne bom igral, glede na to da je za MAFom...
Uglavnem isti problem v istih pogojih, navzdol po hribu pod stant gasom se CE lucka prizge in ne ugasne dok ne padejo obrati pod 1000rpm oz. na prosti tek, vcas ko se zravna cesta se tut ugasne ampak redko.
Med tem ko lucka svet avto mogoce malo potrokira, ce ne sveti avto laufa normalno bp. Tut k avto hladen ali topu zalaufas se normalno avto umiri na stant gas. Ftw nevem mogoce res kje kaka zica nagaja, sheme kako to kontrolirat ne najdem zaenkrat.

Svetit pa je ubistvu lucka CE zacela kakih 20km po menjavi kuplenge in je bil menjalnik dol, bi bla tle lah kaka povezava mogoce?
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland

Uporabniški avatar
Kamion
Uporabnik foruma
Prispevki: 748
Kraj: Vipavska dolina

Odgovor Avtor: Kamion » 23. April 2020, 19:34

Idle Control System Malfunction -> Stikalo za nevtralno pozicijo menjalnika!

Isti problem sem imel jaz, meni se je isto prižigala check engine lučka s kodo P0519:
viewtopic.php?f=17&t=10797&p=178136&hilit=P0519#p178136

Da se je to zgodilo po menjavi sklopke, samo še potrjuje, da je problem v tem stikalu.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.

Love. It's What Makes a Subaru a Subaru

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Odgovor Avtor: Kristijan » 23. April 2020, 20:47

Navidš, tolk na hitro sem prebral da sm mislu da je iacv v igri :crap
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

Uporabniški avatar
Schudr
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Schudr » 20. Marec 2021, 20:20

Zdravo druzba evo mal up date-a...

V tem času sem menjal komplet sprednje končnike in spredno desno čeljust je blo treba obnovit, posledično tudi menjat disk ploščice. Glede na terene ki jih obiram in obteženost avtomobila je 4leta star KYB spustil. :cry Odločitev je takoj padla da se avto dvigne in predela izključno za overland/light off roading. No more a daily :rock

IMG_20210320_140740.jpg

Od Igorja-Nebivedu sem lani kupil tendo in šotor, ki sem ga do dobra stestiral čez celo leto. V šotoru sva spala z mojo v vseh vremenskih razmerah, od 3 dni ulivanja dežja na Soči do -3 v Kocevskem rogu, odlično se obnese.
Najboljši nakup ever. :smey

IMG_20210320_141423.jpg

Leto 2020 je bilo zlo zanimivo, s 3P_Overland klapo smo prevozil ogromno enih lepih poti in km, kjer pa sem vedno pogrešal biti kak cm 2-5.. višje ;P
Tako sem začel raziskovat kaj sploh se da in kaj bi dejansko imel rad za svoj set-up. Različni viri so potrdil moje upanje, da spravim na avto 215 75 r15 gumo in počasi se je začel za vse skup sestavljat plan. Odločil sem se da tokrat nabavim (Monroe) zadnja amortizerja in to za SG model Foresterja, kjer so salce visje kot pri SFu.

received_3522852624491252.jpeg

Hevi duty (Lesjöfors) fedri (SF) in 2inc/5cm 4x4tema poviški.
Spredaj pa ostane standert + 5cm poviški

received_828624051066302.jpeg

Poviški:
https://www.ebay.de/itm/Komplettes-Nive ... SwhLRdpqp7

Ob enem bom pozamenjal še vse puše kar jih je na zadnjem koncu, in naročil ali vsadek za v nosilec menjalnika (Whiteline)

https://www.whiteline.com.au/product_de ... ber=KDT956

Ali kar trsi nadomestek le tega od recimo Hardrace

https://www.hardrace-europe.com/transmi ... 835-t.html

kateri naj bi zmanjšal obrabo in defekte CVjev ki jih posledično prinese sam dvig avta.
Ko bo ves material pri hiši poslikam še trenutno višino avta, zmontiramo in poročam kaj bo nastalo....

Peace :vctry
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland

Bost
Uporabnik foruma
Prispevki: 130

Odgovor Avtor: Bost » 20. Marec 2021, 21:20

a stabilizatorje imaš še gor? boš videl razliko ko dvigneš avto....
stock, brez stabilizatorjev se še vedno lepo pelje, mehkeje, se nagiba ampak nič pretiranega... dvignil za 3cm spredaj in zadaj, brez stabilizatorjev itak, se je začelo kar precej guncat. še popolnoma varno (60 v krožnem, losov test,...) samo je slabši občutek kot prej, ko je bil "kot formula". se pa teh 3cm pozna (5 + gume pa bo sploh top).
glihkar iz hoste,.... :D luštno je blo!

Uporabniški avatar
Schudr
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Schudr » 21. Marec 2021, 06:56

Tut jst sm ruvaru vcer po hostil, odkrival nove poti :rock
Stabilizatorje sm pobral dol lih prejšnji teden in se ne morem nacudet kako drugacen avto je to postal na trailih in off roadu :smey :thup
Razmisljam o tem da bi naredil nekako snemljive in dost dolge linke za dvignjen avto, da jih lahko snamem po potrebi. Nism pa se čist zihr kako bom spelu... Lahko da bo ostalo brez sam pol bodo tranziti fejst dolgi ni pocasni :wtf :facepalm
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2559
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 21. Marec 2021, 09:24

https://www.subaruoutback.org/threads/d ... sy.494651/

Sam je nerodn. Za diskonekt (ali nazaj konekt) morš se vležt na tla, pa ene 5 minut vsakič. To se hitr naveličaš delat. Drgač pa dol z njimi, sej veš: "Axles come and go. Flex is there forever."
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
Schudr
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Schudr » 21. Marec 2021, 11:18

aleks napisal/-a:
21. Marec 2021, 09:24

Sam je nerodn. Za diskonekt (ali nazaj konekt) morš se vležt na tla, pa ene 5 minut vsakič. To se hitr naveličaš delat. Drgač pa dol z njimi, sej veš: "Axles come and go. Flex is there forever."
Haha :thup
hvala za link aleks sem si ze sam ogledoval različne opcije malo. Verjetno bo res na koncu padla odločitev da odstranim vse skupaj ja.
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 21. Marec 2021, 16:01

aleks napisal/-a:

Tole je za novejše subaruje. SF ima zadaj drugače narejeno.

Pa tukaj bi jaz naredil raje tako, da bi vzel jekleno okroglo palico debeline, ki paše v luknjo in potem na vsaki strani tak zatič, da jo lahko iz ene ali druge strani potegneš ven, odvisno, kje imaš lažji dostop.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 21. Marec 2021, 17:01

karkol boš dal na "hitro" z zatičem gor bo ziher tolklo ko sam hudič...ker to je kovina na kovino in ni zategnjeno na 100Nm da bi držalo. To je le vstavljeno notr. Luknja ni narejena na tesni naleg, ap tudi če bi bila bi slej ko prek nastala zračnost.

Če si dost v terenu brez težave opravičiš rahlo manj "fiskno" vožnjo skozi ovinke pri višjih brzinah. Za normalne brzine pa vožnjo po pameti pa stabilizatorja ne rabiš...Razlika je pa ziher velika na terenu. Večja kot masikaj drugo kar mariskomu pride prej v "budget" za nadgradnjo voznih lastnosti. Čeprav je demontaža stabilizatorja ali celo obeh seveda najcenejša ali celo zastonj če znaš vsaj matico odvijačit.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
Schudr
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Schudr » 21. Marec 2021, 18:42

nebivedu napisal/-a:
21. Marec 2021, 16:01
aleks napisal/-a:

Tole je za novejše subaruje. SF ima zadaj drugače narejeno.

Pa tukaj bi jaz naredil raje tako, da bi vzel jekleno okroglo palico debeline, ki paše v luknjo in potem na vsaki strani tak zatič, da jo lahko iz ene ali druge strani potegneš ven, odvisno, kje imaš lažji dostop.

Neki podobnega sem zasledil tukaj
https://www.facebook.com/groups/subarus ... 525773795/

Samu vprašanje kako se tole kaj obnese..
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland

Bost
Uporabnik foruma
Prispevki: 130

Odgovor Avtor: Bost » 21. Marec 2021, 19:18

jaz nič manj ne norim skozi ovinke brez stabilizatorjev, se malo bolj nagiba, daleč od nevarnosti, vsaj občutit ni.
sem pa pobral dol tudi palce, tako da ni težav na tehničnem (po predlogu tukaj na forumu). se skoraj vsako leto s preglednikom zapleteva v debato kako to da se AWD ne da izklopit in če je res tako dober... ga povabim na vožnjo, pa ne gre ;).

predlagam palce dol in to je to. saj praviš da delaš overland avto, ne daily... ;)
tisti zatiči ipd mislim da so neuporabni, preveč dela, ležanja po avtom,... meni se še ABS varovalke ne da vedno ven izpet (dokler mi sredi terena ne zagusti), kaj šele hill holder odpenjat... pa ga bo treba poštudirat.... za ABS varovalko pa itak stikalo naredit.

se bom pa "ko bo čas" posvetil deljeni ročni zavori, torej imitaciji torque lockerja, zna bit kar uporabno.

Uporabniški avatar
subson
Uporabnik foruma
Prispevki: 194

Odgovor Avtor: subson » 28. Marec 2021, 21:27

zakaj pa abs varovalko?
Če bi bil vedež, nebi bil revež :smrk

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov