poraba vasega subaruja
Re: poraba vasega subaruja
Ja, imata prav
Fak, se bo treba spet mal za knjige usest, da ne trosim polresnic 
ignorance is bliss
Sej sem tud jaz zarjavel, šele zdaj vidim. Adiabatna sprememba ni sprememba entropije, glih v tem je point.
Upam da ni kdo po tleh padu od smeha. Ker pri adiabatni spremembi ni izmenjave toplote z okolico, ne more biti spremembe entropije. Zato tudi krivulja adiabata, (izentropa), povezuje točke z enako entropijo."Ah, starost, ludost." bi rekel Broj Jedan ... "Sir Oliver, gurnite malo ta kolica ... "
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Jaz sem vas zgubil tam nekje pri prvih enačbah
O čem vi to sploh še razpravljate ?
Še dobro da nisem tako visoko izobražen, bi mi še enačbe kratile težko zaslužen spanec.

Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
Sej ga nam tut ne (več), v šoli in na faxu pač 
Zarjavel smo pa vsi bolj ali manj, je že kr nekaj minilo od tega časa.
Zarjavel smo pa vsi bolj ali manj, je že kr nekaj minilo od tega časa.
Po četrt stoletja pa že pripada, da kaka enačba pade ven 
ignorance is bliss
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Takole pa so se gume segrele / napihnile danes po 2x cca. 25 km zmerne avtocestne vožnje (vmes je bila 1 ura pavze) + nekaj kilometrov še po mestu:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Evo, dogaja se to kar so napovedovali
https://siol.net/avtomoto/novice/z-vrha ... riv-524354
Pobuda da se ukine subvencioniranje dizelskega goriva. Če bo sprejeto, bo dizel dražji od bencina za vsaj 20%.
Pobuda da se ukine subvencioniranje dizelskega goriva. Če bo sprejeto, bo dizel dražji od bencina za vsaj 20%.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Še vedno mene pride pri porabi 4L ceneje kot bencin na trenutno vožnjo.
Oky in če ne bo subvencije za dizla, kaj se bo tukaj spremenilo in kam:nebivedu napisal/-a: ↑30. April 2020, 13:53Evo, dogaja se to kar so napovedovali
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Trošarina ne bo več nižja kot za bencin, ampak bo vsaj enaka.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Huh madona lih gledam, 3. marca sm nazadnje tanku in sm že pod 1/4.
Če primerjaš svoja dva avtomobila, ki imata čisto drugačno namembnost. Ko pa primerjaš dva enaka avtomobila z različnima mašinama (ena dizel in ena bencin), kjer je razlike mogoče za liter več porabe bencina, bo pa potem cenovno prišel strošek goriva enak. Samo ima potem bencinar prednost, ker je manj pokvarljiv (ni dpf, ni turbine,...).
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
V članku dizel sploh ni omenjen, govori o fosilnih gorivih nasploh.
Te subvencije, o katerih je govora, po moje sploh nimajo veze z gorivi na črpalki. Verjetno gre za subvencije industriji, ki porablja 'industrijske' količine fosilnih goriv (pri čemer verjetno prednjači premog).
Ukinitev subvencij bi se sicer neposredno lahko poznala tudi pri cenah goriv na črpalki, a v tem primeru najbrž ne samo na dizlu.
Te subvencije, o katerih je govora, po moje sploh nimajo veze z gorivi na črpalki. Verjetno gre za subvencije industriji, ki porablja 'industrijske' količine fosilnih goriv (pri čemer verjetno prednjači premog).
Ukinitev subvencij bi se sicer neposredno lahko poznala tudi pri cenah goriv na črpalki, a v tem primeru najbrž ne samo na dizlu.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov