Legacy Wagon BP5
Legacy Wagon BP5
Subaru Legacy Wagon (BP5) 2.0, 4WD, z 330000 km je že skoraj eno leto pri meni. Takoj sem ga dvignil z lift kitom spredaj 3 cm in zadaj 4 cm (iz Rusije). Original plastična zaščita za motor je bil vsa boga. Nova je narejena iz ALU. Delam še zaščito za zadnji diferencial. Zamenjane komplet zavore spredaj in zadaj.
Podvozje sem pobarval v črno se peljal malo po makadamu in brez problema šel čez tehnični pregled. Če nebi to naredil bi imel težave. So pa okoli Ljubljane in Škofljice elergični, če vidijo površinsko rjavico (itak bi morali par tehničnih zaprt, glede afer in podkupovanja).
Original radio odklopil in dal v zgornji predal nov 2 din radio Pionner z DAB+ sistemom. Glede radia je takole; v Škodi Oktaviji 4X4 sem lansko leto imel isto Bionnerja z DAB+ in je razlika velika. V Subaruju dela brez problema 100% bolje kot v Škodi. Vsa poanta je v anteni, ki mora biti en del prilepljena strogo na pločevino ne pa na plastiko. Pri Škodi je sigurno za cca 50% več plastike kot pri Subaruju.
Podvozje sem pobarval v črno se peljal malo po makadamu in brez problema šel čez tehnični pregled. Če nebi to naredil bi imel težave. So pa okoli Ljubljane in Škofljice elergični, če vidijo površinsko rjavico (itak bi morali par tehničnih zaprt, glede afer in podkupovanja).
Original radio odklopil in dal v zgornji predal nov 2 din radio Pionner z DAB+ sistemom. Glede radia je takole; v Škodi Oktaviji 4X4 sem lansko leto imel isto Bionnerja z DAB+ in je razlika velika. V Subaruju dela brez problema 100% bolje kot v Škodi. Vsa poanta je v anteni, ki mora biti en del prilepljena strogo na pločevino ne pa na plastiko. Pri Škodi je sigurno za cca 50% več plastike kot pri Subaruju.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Re: Legacy Wagon BP5
Si kaj razmišljal, da bi namesto liftkita dal samo amortizerje in fedre od outbacka istega letnika?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ne ker sem naredil sem naredil. To je prehodni avto za cca 2 leti ali še nanj. Verjetno se bo prodajal po delih. Pride drugi avto druga znamka. Žal.
Po dolgem času spet malo upgrade Legacy-ja. Nabavil in montiral špic lampe HELLA FF 50. Je pa ŽALOSTNO, da imamo v Sloveniji podjetje HELLA in se ne da kupiti njihovih izdelkov. Saj jaz nisem našel, vse se nekaj prodaja Lazer in podobno za 300,00 eur. Ja je pa res, da Kogovšek jih ima in jih kar naj ima za tisto ceno, ki jih prodaja. Ga pokličem, mu moraš poslati po emailu in dobiš ceno za kit 120,00 EUR. HALO. Jaz jih naročim na AUTODOC-u in dobim KIT za 54,00 EUR + 9,90 EUR poštnino. Samo toliko za vednost.
Sej jih on tudi dobi na autodocu. 
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ja kar naj jih dobi sam 100% pa ne dvignit ceno. NATEGUNI. Pa to v Dravljah ali pa oni v Trzinu. Verjetno je isto za zaščito podvozja, vitla in ostala zadeve, ki jo prodaja; dajmo narod nategnit.
Ena mala tura po Krimu in Mokrcu.
Kaj je pa bilo z oktavijo?
Breberi v objavi Ostala vozila in boš videl. Pa še na tuje forume pojdi in poglej 1,9 tdi letnik od 2006 do 2009 pa boš videl objave, da je en šrot od motorja. Povsod je bil vpoklic za oj. ležanje sam Slo. je bil super motor. PODEN od PODNA tako opevani motor. Verjame, da je bil pred tem letom sam potem pa ne, ker so dajali ležanje ene brez svinca, da je EKO. Nekaj na tem je. Te bloke motorjev so dajali tudi v Suzuki Vitare in Nissana Xtrail in iste težave.
Ta motor sem imel v vitari in so rekli,da je renault. Isto,kot kaze. Mislim,da je bilo lezaje potrebno menjati na nekih 80 ali 100 k. Ni tako velik strosek,ampak vseeno. Pa zanimiv dpf imajo tudi...
v temi v rubriki ostala vozila ni niti besede o tem, sem pa videl ta avto iz teme enkrat v avto.net oglasu v rubriki okvara/poškodovana vozila.pero112 napisal/-a: ↑01. December 2020, 11:30Breberi v objavi Ostala vozila in boš videl. Pa še na tuje forume pojdi in poglej 1,9 tdi letnik od 2006 do 2009 pa boš videl objave, da je en šrot od motorja. Povsod je bil vpoklic za oj. ležanje sam Slo. je bil super motor. PODEN od PODNA tako opevani motor. Verjame, da je bil pred tem letom sam potem pa ne, ker so dajali ležanje ene brez svinca, da je EKO. Nekaj na tem je. Te bloke motorjev so dajali tudi v Suzuki Vitare in Nissana Xtrail in iste težave.
So pa splošna težava ojnični ležaji pri BXE motorjih in je škoda, da te žlahtnik, ki dela v Škoda salonu/servisu? ni opozoril, isto pa prijatelj, ki ima enak avto verjetno nič ne ve o tem?
Vpoklica ni bilo nikjer, so tuji forumi polni debat o tem kako jim je uničilo motor zaradi slabih ojničnih ležajev. Edina poceni rešitev je preventivna menjava, kasneje se bolj splača cel motor menjati.
Ja res je sam prijatelj, ki dela v Nemčiji oz. Salzburg (AT) je dobil za ta motor vpoklic. Pa tudi v Franciji so dobili vpoklic.
Pero112 brez zamere, ampak dostikrat pišeš popolnoma nečitljivo, pa VELIKE črke pa tko...
Sej vem da je forum, pa da nismo pri uri slovenščine, ampak dejmo vsaj osnove no. Ločila (!,':@) Hvala.
Sej vem da je forum, pa da nismo pri uri slovenščine, ampak dejmo vsaj osnove no. Ločila (!,':@) Hvala.
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
LSlabe hvala za opozorilo. Zadnje čase napišem na hitro in to pošlem kar z telefona. Računalnik ima sin, ker se šola od doma, zato ne pridem do računalnika.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov