Predvsem se povsod vozi počasi. OM601 motor je bil že za 90a leta podhranjen za 3.5 tonca. Tako da neka udobna potovalna hitrost je tam 90 km/h, po ravnini brez ugodnega vetra zadeva ne gre več kot 115 km/h, da v vrhnjiški klanec prilezeš z 80 km/h, moraš že kar taktizirat, ni trivialno. Sva pa tudi že divje driftala z njim, enkrat na začetku, na Italjanski avtocesti, 100 km/h, ni bilo prijetno, več sreče kot znanja naju je rešilo, ampak to je zgodba za enkrat ob tabornem ognju ...Kako pa se Helmut vozi čez ovinke - zaradi verjetno kar visokega težišča?
Ovinki nekako niso problem, bolj me zanima, kako bo kaj ob bočnih nakloninah. Nekaj sva jih v teh letih že sprobala, zgleda sprejemljivo ok, seveda pa sem malo mislil, kako nalagati zadevo - težje stvari so spodaj. Kljjub temu je na strehi, ocenjujem, cca 100 kg, pa še podnice na strani zgoraj, cca 40 kg.
Itak da sva, ni izbire.Če sta fant in dekle mornarja po duši ...
@danci1973: Potem pa ni kaj, očitno me že pirav spomin daje, ampak matr, bovško, res se ne spomnim, samo to da se jaz ne spomnim preverjeno še nič ne pomeni.