Črnozlata mamba by Grizliboy

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2540
Kraj: Ravno Brdo

Re: Črnozlata mamba by Grizliboy

Odgovor Avtor: aleks » 04. November 2020, 12:34

V vsaki vsaj koliko toliko resni mešalnici ti nardijo 2K clearcoat v sprej ... 100 g laka maš dost če 2 krat komplet vse zamehuriš, pa še ti ostane za en blatnik. V mešalnici bojo tudi vedli katero dizo rabiš, če poveš kaj maš namen lakirat. Lahke, tanke nanose nizaš na 2-3 minute. Pomaga v tem vremenu, če sprej vržeš v ajmer tople vode za ene 20 minut (viskoznost mal pade in je nanos na tanke plasti lažji). Če nimaš lampe, za silo tud s fenom zatrdiš na konc, ko si zadovoljen z nanosom.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Prispevki: 907
Kraj: Logatec
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 04. November 2020, 13:37

BackW00d napisal/-a:
04. November 2020, 11:28
Na retrofitlab.com maš tudi kar dobre komplete. pa lahko menjaš obstoječ xenon na nov xenon (če te prav razumem).
Če imaš zdaj H7 pa lahko tudi menjaš na xenon...po želji.
:ast :ast Mati mila, ti so šele zlatarji :ast :ast No, dobro dobiš zraven tudi leče, kar nanese, samo .................... :conf :cry

Da moj outback je 2006, torej tazadenj letnik z H7 žarnicami. 2007-2009 pa imajo facelift ter xenon serijsko.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 04. November 2020, 14:01

Retrofit ti ponuja xenonsko kratko in dolgo luč (ista žarnica kratko dolgo uravnava majhen plehec ki reže snop, ta pa se pri dolgi "umakne" - ni to bi-xenon z dejanskima dvema žarnicama) in je konkretna rešitev, ki preverjeno deluje in ima dobro lečo, ki meče hudo svetlobo.
Jaz bi se kitajskih poceni kompletov izogibal. Ker sem ziher da vsaj do neke mere tu velja "mal dnarja mal muzike".

Najcenejša verzija je sestavljena iz "kitajske" luči in balasta. Ker pa seveda luč/balast precej pripomore h kvaliteti/kvantitei svetlobe se seveda priporoča uporaba tistih boljših firm tipa osram, phillips itd kar pa mislim da nanese hitro še dodatnega stotaka.

+ da ti more nekdo luč dat narazen in vseskupaj zmontirat na primeren način da ne zgleda šalabajzersko ter seveda mora biti kolikor toliko točna osnovna pozicija, da lahko kasneje z vijaki nastaviš pravo višino snopa.

Taka luč ima nato gor E oznake in Subaru napis bi se kje našu in načeloma pri plavih/tehničarjih ni problema.

Montaža xenon žarnice v halogen žaromet pa pomoje ni najbolj pametna ideja. Lahko da v določenih primerih to celo nekak zgleda...ampak če ti danes lampe slabo svetijo je za to verjetno krivec parabola, ki zgublja krom ali "špar bele" luči ki sicer svetijo belo, ampak svetilnost sama je pa porazna (ker film na žarnici odvzame vso rumeno svetlobo - pusti pa le del modro/bele, ki pa jo je nato premalo da bi ti kaj videl na cesti - valda navadna halogenka sveti pretežno rumeno).

Lp.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
4x4WD
Član Subaru kluba
Prispevki: 473

Odgovor Avtor: 4x4WD » 05. November 2020, 17:00

ORLY napisal/-a:
03. November 2020, 17:32
Vprašanja:
Vi to delate z mašino, al kar brusni papir na roko pa gasa?
Kako pa tam, kjer je izboklina pred lečo za kratke luči? Se da lepo enakomerno brusit?
Koliko papirja prbl. bi rabil za vsako od granulacij (v velikosti A4) za oba žarometa( luči niso preveč zmatrano rumene-na tehničnem še niso nič jamral, al so pa mel preveč dela z ispušnimi plini :mrgreen: ?
Je pomembno kateri oz. kakšen lak naj bi uporabil?
Naj raje počakam na pomlad in toplejše vreme? (Tople garaže nimam)
Hvala za odgovore in nasvete :sm
Pri Siluxu imajo komplet za popravilo , poliranje žarometov. Dosti uporabnikov ga pohvali.
Jaz tega še nisem uporabljal, ker imam 20 let stara steklena žarometa in sta kot nova. :-)

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 05. November 2020, 19:43

DSC09465.jpg
Še meglenke bo potrebno posodobit :innoc 8-)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma
Prispevki: 875

Odgovor Avtor: ORLY » 05. November 2020, 20:52

Tak "najs nd šajni" imel bom tudi jaz. 8-)
ignorance is bliss

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 24. Marec 2021, 21:17

Kooooooooooončno, po treh mesecih, so uspeli angleži dostavit celoten paket xenon žarnic na H7 podnožju. :ast

Prvo sem, zaradi brexita, po dveh mesecih in pol dobil paket z dvema xenon žarnicama in enim balastom (drugi balast se je "izgubil" nekje med proizvajalcem in vstopno evropsko carinsko pošto v Belgiji). Pa prvo kot prvo so kao poslali po pošti, na njihovi angleški pošti pa niso imeli evidence da so karkoli dobili - šele "tretjič" jim je uspelo spravit paket iz Anglije. :ast :smly :smly :ast Ves čas sem preko maila komuniciral s proizvajalcem, tukaj moram rečt, da je bila korektna in hitra komunikacija. Tudi ko sem povedal kaj sem dobil v prvem paketu (s fotografijami in tehtanjem - belgijska carinska pošta, slovenska carinska pošta in še moja malenkost - med prvim in tretjim merjenjem je odstopalo za 3 grame), so takoj poslali nadomestni balast, ki sem ga prejel danes.

Kar se tiče pa svetilnosti :ast dejansko je občutek, da sem prej cesto in okolico osvetljeval s petrolejkami. :w :w Nivo in oblika je ista kot prej (pač projektor/leča naredi svoje), svetilnost pa je preeeeeecej boljša, čistejša, desna stran precej bolje osvetljena. V mestu, pod javno razsvetljavo, osvetlji rob luči pešce do kolena (prej sem o tem lahko samo sanjal), izven mesta pa zelo lepo osvetlji vsa mačja očesa in prvič od kar si lastim avto, lahko vidim kako teče vijugasta cesta. :thup :thup Pa tudi nobeden avtomobil iz nasprotne strani mi ni poblendal. Trenutno imam balast in kable zgolj pritjene v mašinskem delu z vezicami :cp , čez vikend si bom pa vzel čas in elektroniko prilepil na spodnjo stran luči, kjer je raven del kot nalašč za to. Ne sme pa elektronika biti na ohišju ali v bližini akumulatorja, ker so pozna slabši sprejem radija (to sem opazil tudi pri opiranju/zapiranju šibedaha :th ).

Cena -- hja, precej drago za mojo denarnico, po drugi strani bi pa se lahko že dve leti vozil brez utrujenih in bolečih oči, pa tudi sama nočna utrujenost kot sama bi bila precej manjša. Sama žarnica sicer ni draga, edino žarnico dobiš zgolj pri angležih, ker je xenon žarnica, h7 nastavek, par cm žice s konektorjem pač v enem kosu in ne paše normalna xenon žarnica.

Če odštejem predolgo potovanje kompleta, sem trenutno zelo zadovoljem s svetilnostjo in kvaliteto izdelave (sem se pa že dva tedna vozil z zgolj z eno žarnico, tako da sem sprobal tist komplet ki sem ga imel na začetku in je bil občutek, ko da nimam na svoji strani prižgane halogen h7 žarnice).

https://www.autobulbsdirect.co.uk/h7-hi ... n-kit.html - vzel sem 5000k in za projektor -- imajo tudi za reflektor (naprimer dolga luč je ta varijanta - pride malo drugačna žarnica).

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2540
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 25. Marec 2021, 08:31

Ne razumem o čem govoriš. Jaz mam navadne halogenke H4, not od philipsa žarnice, pa mi nikol oči ne matra, sploh dolge ne. Pa sem kratkoviden in komaj opravim test na nočni vid pri obdobnem zdravstvenem pregledu za službo. Slepijo me pa redno ksenonke od nasproti vozečih avtov. To da ti ljudje ne blendajo, ne pomeni da jih ne slepiš, pomeni da so vljudni do tebe, in ti ne "tiščijo smrčka v drek".
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 24. September 2021, 16:22

Katere svečke priporočate za mojo črnozlato mambo (proizvajalec, model) in koliko razmaka pri elektrodi naj ima svečka ? Rabim oba podatka.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4117
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 24. September 2021, 18:09

Z razmakom se načeloma ne rabiš ukvarjat, če nimaš plina ali zmapiranega turbo subaruja. Meni so se na ne turbo najbolj obnese denso svečke na turbo pa ngk.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4462
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 24. September 2021, 19:13

Subaru priporoča NGK PFR5B-11, razmik naj bi bil 1.0 - 1.1 mm, ampak te svečke naj bi bile že tovarniško prav nastavljene.

https://foto.slovenija.net/photos/Danci ... rkplug.jpg
Je pa fino, da jih ne kupiš na Aliexpressu ali eBay-u, ker se svečke bojda precej ponarejajo. Pred leti sem zato začel uporabljat Denso svečke, ki takrat še niso bile tarča ponaredkov, zdaj pa je bolj ali manj enako za NGK in za Denso.

PFR5B so 'laser platinum' svečke in Densotov ekvivalent je Denso PK16R11, tako kot NGK pa imajo pa še dve 'izboljšani' verziji:
  • Iridium Power - IK16
  • Iridium Tough - VK16
Kaj te izboljšave v resnici prinašajo, je pa vprašanje... :)

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 24. September 2021, 21:44

Najlepša hvala obema.

Za razmak sem pa spraševal, ker se mi je že enkrat zgodilo, da so iz lokalne trgovine prinesel domov komplet v katerem je ena svečka imela bolj stisnjen razmak kot ostale tri. Sem pa takrat čisto slučajno preverjal, ker sem našel merilne lističe, pa sem čisto iz radovednosti preverjal. Pa so bile vse svečke v originalnih škatlah s okroglo, kartonasto zaščito na sami svečki. Tako da po tem bi moralo biti vse tipitopi. Pa lokani dobavitelj ni neki šalabajzer, so kar dobro podkovan in tudi založen trgovec (kotal trade).

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 24. September 2021, 21:56

Aja, imam eno čudno težavo na katero sem čisto pozabil.

Olja za hidravlični cilinder sklopke ne morem zamenjati, ker je pokrov tako zategnjen, da lahko samo polomim celotno posodo. Že ko se je menjavalo zavorno olje zavor sem naročil mehaniku naj zamenja še olje za cilinder sklopke. Pa mi je javil, da je probal in je tako zategnjen pokrovček, da lahko kvečjemu polomi, rezervnega dela pa nima ne on, ne jaz.

Sredi poletja, pri največji vročini, se mi je v enem dnevu dvakrat zataknil pedal v stisnjenem položaju (pač ko sem spustil pedal, je obstal za par sekund in potem padel na začetno točko.) Pa sedaj ko je bolj mrzlo se tudi nekaj punta vendar precej manj očitno.

Kaj naj naredim ? :cr

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4462
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 24. September 2021, 22:20

A to govorimo o tem?
https://partsouq.com/tesseract/assets/p ... 0AE011.jpg Bom jutri pobrskal po delavnici, če imam to posodico - se mi zdi, da sem na enem od avtov to menjaval ...

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 24. September 2021, 22:34

Da, o tej posodici je govora.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov