Amortizerji
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Amortizerji
Mislim, da Autodoc sam ugotovi, od kod si oz. kam pošilja in ustrezno obračuna davke, ne glede na to, katero jezikovno različico uporabljaš.
UK še ni izstopil, če pa bo, pa ne boš plačal njihovega VAT, ampak bo pač šlo preko carine in boš plačal naš DDV + morebiti kakšno carino.
UK še ni izstopil, če pa bo, pa ne boš plačal njihovega VAT, ampak bo pač šlo preko carine in boš plačal naš DDV + morebiti kakšno carino.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Sem kasneje zamenjal na .si, nekako si je browser zapomnil .co.uk, meni pa tudi po eni strani paše, ker ni slabih prevodov ampak je vse skupaj v originalni angleščini.
Angleži naj bi, kakor vem, izstopili s 1.1.2021, torej je do takrat vse po starem.
Fantje, vsebina je važna, ne pa detajli glede .co.uk/.si
EDIT: marija, 10 % cenej v appu! Hvala za info.
Angleži naj bi, kakor vem, izstopili s 1.1.2021, torej je do takrat vse po starem.
Fantje, vsebina je važna, ne pa detajli glede .co.uk/.si
EDIT: marija, 10 % cenej v appu! Hvala za info.
Spremljaj tudi začetno/celo ceno, torej brez popusta --- v ponedeljek ali sreda je praviloma najnižja končna cena. Ne kupuj pa v soboto in nedeljo.
Začetno ceno pa barabini prilagajajo glede na povrpraševanje ---- kljub 23% popusta ni zmeraj ista končna cena !!!
Začetno ceno pa barabini prilagajajo glede na povrpraševanje ---- kljub 23% popusta ni zmeraj ista končna cena !!!
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
Na takšen način narejeni distančniki niso nič novega, običajno imajo v luknje za vijake vstavljene puše/cevke debeline komaj 1mm.
Zato sem se jaz odločil za distančne matice (enake višine kot distančnik), katere bodo prenašale silo.
Vijake bom uporabil kvalitete 10.9 kot je original in privil na predpisan moment.
A misliš da je ABS plastika iz 3d printerja kaj slabša od tiste nalite?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Danes naročil komplet fedre in amortizerje plus malo drobnarij z -38% 1217€

H6 je šel od doma 
Valda da je...mislm, jaz kar sprintam doma je katastrofa
Ampak ja, z dobrnim (ne čist tapocen kitajskim) printerjem in soldinim namenskim filamentom ter z dodatnim temperiranjem natisnjenega kosa bi se tudi jaz najverjetneje upal vozit. Če preračunaš verjetno sila na kvadratni centimeter ni neka pretirana tam na šalci. Plastika kar marsikaj zdrži.
Ja, hitro človeka zanese
A žena ve za te podvige??
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Žena ve saj je njen avto
, pa tudi 90% je zdaj ona za volanom. Jst mam clio power 
H6 je šel od doma 
As verige naroču zravn 
Lambde sonde jim mam pa 4
H6 je šel od doma 
Kaka lambda paše na Foresterja 07 (sg5)? močno smrdi po bencinu ko lavfa...
Kak predlog katera se najbolj obnese? bom naročil na rezervni deli (ali pa se h komu priključim)
Iz izpuha smrdi po bencinu al ti kje bencin pušča?
ne, prebogata mešanica, ker tudi kar dobro pije...
Plastika morda ne, končni kos oz. njegova nosilnost pa ja. Torej ne, ne mislim, vem. Na rezultat vplivajo fill faktor (razen, kot je rekel Backw00d, če imaš 100 % fill), precej vpliva tudi debelina lupine (koliko plasti jo sestavlja, preden gre v fill faktor), predvsem je pa ključen dejavnik tukaj plastovita oz. vlaknasta konstrukcija, kakor se nalaga med printanjem. Nikoli ne boš imel prave povezanosti med posameznimi vlakni, ker sosednje vlakno, položeno nekaj sekund prej, ni več segreto in tekoče, torej se zadeve ne sprijemljejo povsem optimalno. Plastovitost je za tale kos sicer relativno vredu (ker se plasti nalagajo v osi obremenitve), ampak še vedno zadevo nalagaš vlaknasto, če bi takle kos stiskal, bi se s precej večjim veseljem razpočil, kot npr. porezkan kos.
Če so po celotni dolžini vstavljeni distančniki, je to sicer nekaj povsem drugega, print samo drži puše na mestu, obremenitev pa nosijo puše. Priznam pa, da sem preslabo (prehitro) pogledal risbe, se že tam vidi, da je skoz in skoz sechskant luknja. Zgornji odstavek je še vedno predvideval, da zadeve nosi 3D print, ker je bilo govora o ABS plastiki, ne pa tudi o pušah.
Ampak ja, kakorkoli obrneš, 3D print ni _NIKOLI_ in nikoli ne bo tako homogen, kot ekstrudiran surovec (ter naknadno obdelan z odrezavanjem) ali pa špricnjena plastika. K temu dejstvu lahko dodamo še vlakna (steklena, karbonska, bilokakšna), ki sicer niso redkost tudi pri 3D printih, ampak bodo pri printu orientirani izključno v smeri polaganja špure (torej ti spet pomagajo točno nič pri nosilnosti med vlakni oz. med plastmi), pri špricu pa zelo odvisno od oblike kosa in položaja dolivka (oz. dolivkov), ker se orientirajo po toku. Pri nosilnosti pa lahko vplivajo ogromno.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov