Imam motorčke doma. Še kakih 10 do 15 komadov. Ker je bilo ceneje naročit 20 komadov s kitajske skupaj s poštnino, kot pa samo enega pri nas kupit.PrimozR napisal/-a: ↑06. November 2020, 18:51A maš mogoče kak link za motorček, ki nadomesti originalnega? Nekaj se že našel, v praksi pa potem ljudje zamenjajo samo krtačke, ker ima original itak na os nasajenega oz. prešpricanega polža, da poganja mehanizem zaklepanja.
Je pa zanimivo, da se mi je sam fuč aktuator med menjavo (sam aktuator brez mehanizma za zaklepanje) pri priklopu in testnem zaklepanju/odklepanju po par pritiskih na gumb zbudil in zdaj na prvi pogled funkcionira normalno. Glede na rezultate testov pri enem projektu na šihtu so verjetno krtače v obupnem stanju in so lahko padle ven iz kontakta, pri preklapljanju v 'frejlaufu' se je pa nekaj premaknilo in nekako resetiralo stanje motorja. Aktuator montiran v mehanizem pa tega frejlaufa ne more imeti (ker je obremenjen z mehanizmom) in ostane fuč.
Centralno zaklepanje Outback
Re: Centralno zaklepanje Outback
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Jest rezerviram 5 komadov 
Kako pa na nov motorček pritrdiš vijačni zobnik?
Imel sem isti problem na Tuaregu. Iz vedoželjnosti sem se lotil mehanizma, ga razstavil in ugotovil da el. motor nima zadostne moči/navora. Sem ga razstavil, našprical krtačke z WD 40 in spihal. Os na katero naležejo krtačke je bila popolnoma črna, sem jo zbrusil z 1200 brus papirjem, ki sem ga prej našprical z WD-jem. Motor je oživel, ključavnici delujeta BP. Uradni servis je naračunal dobrega jurja za obe ključavnici in delo.
Das AUTO!
Meni na tri let staremu Turanu tudi ključavnica zajebava, pa kolegu na 4 let staremu passatu je tudi....on je našprical pol piksne WD-ja od zunaj v mehanizem pa mu zdaj dela, jaz pa sem samo 1/4 notri spustil pa še vedno heca
Meni na tri let staremu Turanu tudi ključavnica zajebava, pa kolegu na 4 let staremu passatu je tudi....on je našprical pol piksne WD-ja od zunaj v mehanizem pa mu zdaj dela, jaz pa sem samo 1/4 notri spustil pa še vedno heca
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Glej zgoraj, večnoma menjajo samo plastični pokrovček na zadnji strani motorčka, v katerem se skriva zadnji ležaj, krtačke in priključni pini. Efektivno s tem dobiš nove krtačke. Mora iti nekaj fejst narobe, da odleti komutator ali navitje pred krtačkami, ker so itak motorčki običajno nekoliko tudi zaščiteni (s PPTC-ji, varistorji in podobnimi elementi). Pa mislim da je tekom razvoja ključavnice oz. mehanizma eden izmed testov tudi child abuse, v smislu da se mulc par minut skupaj igra z daljincem avtaDimen napisal/-a: ↑09. November 2020, 11:24Kako pa na nov motorček pritrdiš vijačni zobnik?
Imel sem isti problem na Tuaregu. Iz vedoželjnosti sem se lotil mehanizma, ga razstavil in ugotovil da el. motor nima zadostne moči/navora. Sem ga razstavil, našprical krtačke z WD 40 in spihal. Os na katero naležejo krtačke je bila popolnoma črna, sem jo zbrusil z 1200 brus papirjem, ki sem ga prej našprical z WD-jem. Motor je oživel, ključavnici delujeta BP. Uradni servis je naračunal dobrega jurja za obe ključavnici in delo.
Dejstvo pa je, da so DC motorčki večinoma narejeni za delovanje v eno smer (glede na postavitev krtačk), ključavnice pa preklapljajo v obe smeri. V to drugo smer so torej obratovalni pogoji slabši, obraba pa zlahka večja.
Palčka ki gleda iz motorja mora biti pobrušena z ene strani, tako da potem paše vijak gor, ker ima noti polkrožno obliko.Dimen napisal/-a: ↑09. November 2020, 11:24Kako pa na nov motorček pritrdiš vijačni zobnik?
Motorček je dovolj močan, da odklepa in zaklepa.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
[/quote]
Palčka ki gleda iz motorja mora biti pobrušena z ene strani, tako da potem paše vijak gor, ker ima noti polkrožno obliko.
[/quote]
Te motorčki meni že 3 leta delajo BP
Palčka ki gleda iz motorja mora biti pobrušena z ene strani, tako da potem paše vijak gor, ker ima noti polkrožno obliko.
[/quote]
Te motorčki meni že 3 leta delajo BP
H6 je šel od doma 
Nebivedu hvala za motorčke. Sam jaz imam en drugi problem. Motorček je delal sam mora biti z mehanizmom nekaj narobe. Na desni sem pogledal in motorček se vrne v prvotni položaj, ko odkleneš ali zakleneš. Na levi pa ne. Ugotovil sem še, da pri odprti vrati na desni strani premikaš ročka za zaklepanje na levi je pa trda, kot da nekaj drži. Pa tudi pogledal sem na obeh straneh, da imata oba velika zobnika, ki sta povezana z motorčku vzmeti odzadaj in sta OK.
Tako, da imam še zmerja težave.
Tako, da imam še zmerja težave.
Potem pa preglej vse zajle v vratih, lahko je kaka zaribala.
Motorčkov nimam več. So mi danes vse pobrali.
Rešeno. Deluje. Očitno je en nov motorček močnejši od drugega.
Ali pa si pri drugem bolj staknil kontakte
Ne vem kontakti so kot novi, brez umazanije in oksidacije. Samo dal sem drugega in je delal. Očitno ima prvi malo premalo moči.
Ali kdo ve, kako se (legacy BP) sname bela plastična zaščita na ključavnici zadnjih vrat. Namreč: men so ostala vrata zaklenjena. Notranja ročka je gluha, zunanja pa tudi. Gumb za zaklepanje notranje smeri se premika samo pol pozicije.Če ga potisnem v odklenjen položaj, je občutek, kot da samo nategujem zajlo. Vglavnem; danes sem pri zaprtih vratih uspel sneti notranjo tapeto in jo brez poškodb uspel zviti toliko, da sem dobil roko do bele plastike na ključavnici.Zgoraj sta dve zajli, spodaj kabelček. Kam, kako obremeniti ta pokrov, da se odpre? Mogoče potem pridem do mehanskega dela, da zasučem zaklenjen čolniček. Mogoče
. Bi še probaval pa me je ulovila noč in predvsem nervoza.
Kake ideje, izkušnje?
Hvala
Kake ideje, izkušnje?
Hvala
ignorance is bliss
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov