P: platišča 16 col VW
Pravila foruma
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
P: platišča 16 col VW
platišča so original od golf 4, nevem če pašejo na subaruja...
https://www.bolha.com/alu-platisca/vw-p ... as-5481833
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4468
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: P: platišča 16 col VW
Sredinska luknja je 1 mm večja kot pri Subaruju (57,1 mm vs. 56,1 mm), kar se načeloma da rešit s centrirnimi obročki.
ET je 38 mm (Subaru 55 ali kje blizu), kar pomeni, da bi ta platišča štrlela precej bolj ven.
Hvala
Na enem forumu sem zasledil da je nekaj z luknjami za vijake tudi drugače, uglavnem na subaruja brez predelav tole verjetno ne paše.
Nč več turbo...
Nč več turbo...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4468
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Pa res, Subaru ima vijake M12x1.25, Holzwagen pa M14x1.5 - zato so luknje verjetno večje in bi lahko z originalnimi Subarujevimi maticami imel težave.
Zdravo.
Na imprezi WRX imam od golfa 4 JEKLENA platišča 6.5J ET 42 ki so 5×100 z luknjo 57.1mm kar je sicer 1mm prevelika luknja ampak hukers.
Ampak meni ne tresejo tudi pri 200km/h ne (po nemškem avtobanu v zasavju seveda)...nobena še ni stran padla pa ma avto 225 konjev pa vozim se kot manijak (glede na forumske komentarje). Tko da je to to.
Guma pride kak centi bolj ven in avto 3x boljš zgleda kot z original subaru feltnami
Še vedno pa guma ne gleda izpod blatnika.
Jaz sem jih takrat kupil za 60€...jih pa še danes najdeš za isto ceno ali 60-80€ na avtonetu kolikor češ.
Uporabljam original subaru kromirane vijake. Ko sem prvič pritegnil gume se je naredil na platišču nov konus in sem pač moral malce bolj pritegnit da je prišlo na tistih 11-12kil navora na vijaku. Ampak ni problema.
Na imprezi WRX imam od golfa 4 JEKLENA platišča 6.5J ET 42 ki so 5×100 z luknjo 57.1mm kar je sicer 1mm prevelika luknja ampak hukers.
Ampak meni ne tresejo tudi pri 200km/h ne (po nemškem avtobanu v zasavju seveda)...nobena še ni stran padla pa ma avto 225 konjev pa vozim se kot manijak (glede na forumske komentarje). Tko da je to to.
Guma pride kak centi bolj ven in avto 3x boljš zgleda kot z original subaru feltnami
Jaz sem jih takrat kupil za 60€...jih pa še danes najdeš za isto ceno ali 60-80€ na avtonetu kolikor češ.
Uporabljam original subaru kromirane vijake. Ko sem prvič pritegnil gume se je naredil na platišču nov konus in sem pač moral malce bolj pritegnit da je prišlo na tistih 11-12kil navora na vijaku. Ampak ni problema.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
NA starih imprezah 95-99 so bila platišča širine 7" z ET35 bolj kot ne preveč na rob, sicer izpod blatnika še niso gledala ampak je pa že zadaj ribalo malce, spredaj nič. Sam sem moral rahlo obrezat blatnike zadaj, pa ko je bil avto naložen in če si ga fejst nakrivil je zadj še vedno rahlo podrajsalo ob vijak odbijača. Mogoče bi se tudi tisto dalo rešit, vendar me ni motilo ker mi je poribalo v povprečju 2x na mesec za pol sekunde ko sem kdaj kje pretiraval z naloženim avtom.
ET 38 bi mogoče pasal brez težav (na imprezi 95-99). Zgledalo bi TOP!
Seveda ET je odvisen od širine. Jaz govorim za 7" širine (7J) z ET35.
Na imprezi karavan 2000-2007 7J ET35 ni OK ker platišče gleda izpod blatnika (in to precej). Sam imam zdaj 7J ET40 in -2°camberja (nagiba gume) da gre rob platišča pod blatnik.
Zgleda hudo k pras%&$!
Mogoče je zgodba z limuzinsko (širšo) imprezo drugačna. Je za probat...
GT-jka z ET35 je zgledala dobro, peljala se je peljala KATASTROFALNO.BackW00d napisal/-a: ↑03. December 2020, 12:01NA starih imprezah 95-99 so bila platišča širine 7" z ET35 bolj kot ne preveč na rob, sicer izpod blatnika še niso gledala ampak je pa že zadaj ribalo malce, spredaj nič. Sam sem moral rahlo obrezat blatnike zadaj, pa ko je bil avto naložen in če si ga fejst nakrivil je zadj še vedno rahlo podrajsalo ob vijak odbijača. Mogoče bi se tudi tisto dalo rešit, vendar me ni motilo ker mi je poribalo v povprečju 2x na mesec za pol sekunde ko sem kdaj kje pretiraval z naloženim avtom.
ET 38 bi mogoče pasal brez težav (na imprezi 95-99). Zgledalo bi TOP!
Seveda ET je odvisen od širine. Jaz govorim za 7" širine (7J) z ET35.
Na imprezi karavan 2000-2007 7J ET35 ni OK ker platišče gleda izpod blatnika (in to precej). Sam imam zdaj 7J ET40 in -2°camberja (nagiba gume) da gre rob platišča pod blatnik.
Zgleda hudo k pras%&$!
Mogoče je zgodba z limuzinsko (širšo) imprezo drugačna. Je za probat...
Načeloma bi te felge lahko jaz vzel za svojga golfa ampak imam že 8 kovinskih in mi ni več tok do avtov da bi si še nakup 16 col gum nakopu.
Jaz sem šel iz večina 175/70/14 zimskih jeklenih kombinacij na letno 195/55/15 7J ET35 in lahko povem, da se je impreza peljala odlično napram zimskem setupu
S tem ET35 setupom sem toliko predivjal da adijo. Gume so bile okrogle po robovih 123
Vprašanje pa je, če bi se z bolj nevtralnim ET-jem na isti gumi bolje obnašala...tega žal nisem poskusu.
Na svojo WRX-o sem dal gume z manjšim ET-jem (slabe 2cm bolj ven) in je razlika res občutna. Volan je bolj nemiren ob neravninah in avto bolj vleče po cesti skozi luknje. Ampak mi prav dol visi ker nisem vsak dan na grobniku ali nurburgringu da bi lovil stotinke. Važno, da avto zdej 2x boljš zgleda (za moje oči, za tuje sem i tko j***
).
S tem ET35 setupom sem toliko predivjal da adijo. Gume so bile okrogle po robovih 123
Vprašanje pa je, če bi se z bolj nevtralnim ET-jem na isti gumi bolje obnašala...tega žal nisem poskusu.
Na svojo WRX-o sem dal gume z manjšim ET-jem (slabe 2cm bolj ven) in je razlika res občutna. Volan je bolj nemiren ob neravninah in avto bolj vleče po cesti skozi luknje. Ampak mi prav dol visi ker nisem vsak dan na grobniku ali nurburgringu da bi lovil stotinke. Važno, da avto zdej 2x boljš zgleda (za moje oči, za tuje sem i tko j***
Še dejanska slika pa nova cena, možne razne menjave...
Nč več turbo...
Nč več turbo...
No dejmo, u napoto so mi, dam za 60 Eur...
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov