Obnova zadnjega visco diferenciala?
Re: Obnova zadnjega visco diferenciala?
2.1 TD:
TOP GEAR RATIO 0.85
FINAL DRIVE RATIO 4.10
2.5 benz:
TOP GEAR RATIO 0.85
FINAL DRIVE RATIO 4.10
4.0 benz:
TOP GEAR RATIO 0.78
FINAL DRIVE RATIO 3.07
Verjetno se je eden od teh dveh 2.1/2.5 izvedenk v občutno napačnih obratih vozil...Al pa se je ta 2.5 motor sukal v nizkih obratih do 5500...(maksimalni navor pri 3000 obratih ~ podobno kot pri dizlu).
TOP GEAR RATIO 0.85
FINAL DRIVE RATIO 4.10
2.5 benz:
TOP GEAR RATIO 0.85
FINAL DRIVE RATIO 4.10
4.0 benz:
TOP GEAR RATIO 0.78
FINAL DRIVE RATIO 3.07
Verjetno se je eden od teh dveh 2.1/2.5 izvedenk v občutno napačnih obratih vozil...Al pa se je ta 2.5 motor sukal v nizkih obratih do 5500...(maksimalni navor pri 3000 obratih ~ podobno kot pri dizlu).
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Danci, vprašaj Sascha Msport na facebooku ta ženska večkrat objabi kake LSD-torsen-ipd zadeve...mogoče ima kaj vez kje, oziroma informacij kako to naredit ceneje.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Ne še, ampak bi zadeve rad imel na zalogi, ker verjetno je vprašanje 'kdaj bom rabil', ne 'če bom rabil'.
Je pa res, da me močno zanima, ali zadnji LSD še kaj dela, tako da razmišljam o nabavi valjčkov (sem dobil ponudbo za 120€ za 3 komade).... In po obnovi zadnjega lahko naredim še 'before' in 'after' video.
Ti bi to imel za off-road najbrž? Žal Torsen-i niso kaj prida za off-road, ker se pri zelo spolzki podlagi (ali če je eno kolo v zraku) obnašajo skoraj enako kot odprti diferenciali.
forester ima 4.11, outback 4.111, brz pa 4.1. To pomen, da bi ga komot dal na foresterja.
XV mislim da ima 4.44, ampak tudi nekateri BRZ-ji so imeli 4.44. To pa pomeni, da zadeva bi lahko pasala skupaj.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Pri XV ABS kolo v zraku takoj blokira.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
XV 1.6i
TOP GEAR RATIO 0.51
FINAL DRIVE RATIO 4.11
Kva a to ma pr 5000 obratih v zadnji brzini (oziroma kakorkoli že rečeš tem variomatskim razmerjem) brzino na kolesih 315km/h
Pri 6200 obratih kjer je za 1.6 motor podana maksimalna moč pa že celih 400km/h?!
120-130 pa se po avtocesti pelješ s cca 2000 obrati?
TOP GEAR RATIO 0.51
FINAL DRIVE RATIO 4.11
Kva a to ma pr 5000 obratih v zadnji brzini (oziroma kakorkoli že rečeš tem variomatskim razmerjem) brzino na kolesih 315km/h
Pri 6200 obratih kjer je za 1.6 motor podana maksimalna moč pa že celih 400km/h?!
120-130 pa se po avtocesti pelješ s cca 2000 obrati?
Ne vem kater model si gledal. Moj ima pri 6000 obratih celih 114 KM in pri 3600 obratih celih 150Nm navora, ampak ja 110km/h je 2200 obratov, če si na tempomatu in po ravnini. Končna hitrost je 179km/h (še nisem sprobal, če gre res tok).
Torej je zadnji dif 4.11?
Torej je zadnji dif 4.11?
Ma gledal sem prvega na carfolio da je imel 1.6i motor
Verjetno je ameriška verzija. Pa kvazi 225/60/17 gume.
Ampak po tistem razmerju iz tam bi moral met pri 110km/h pod 2000obratov...Ampak vprašanje kako ta variomat sploh dela. Lahko da je to razmerje teoretično in ga avto uporabi šele ob višji hitrosti naprimer preko 130km/h, ko so obrati že višji pri tem razmerju.
@Danci, kolk km ma prevoženih spec?
Ampak po tistem razmerju iz tam bi moral met pri 110km/h pod 2000obratov...Ampak vprašanje kako ta variomat sploh dela. Lahko da je to razmerje teoretično in ga avto uporabi šele ob višji hitrosti naprimer preko 130km/h, ko so obrati že višji pri tem razmerju.
@Danci, kolk km ma prevoženih spec?
Američani nimajo 1.6. Samo 2.0 in 2.5. Očitno ima vsaka stran svoje zapise.BackW00d napisal/-a: ↑08. Januar 2021, 21:37Ma gledal sem prvega na carfolio da je imel 1.6i motorVerjetno je ameriška verzija. Pa kvazi 225/60/17 gume.
Najdeš:
114HP@5600 obratov in 150NM@4000 obratov,
112HP@6200 obratov in 150Nm@4000 obratov.
V priloženi knjižici za mojega pa piše takole 114KM@6000 obratov in 150Nm@3600 obratov.
6MT menjalnik brez in z DCCD ima verjetno drugačen visko kot 5MT s problematičnim viskom, ane?
Je ta tudi problematičen? Glede na shemo na opposed forces bi rekel da sem ga videl na tisti poljski strani
Hočem rečt da ga bo težje (no predvsem dražje) najdit kot nek 5MT viskodiff.
Zadji diff pa zgleda da je pač R160 zadnji LSD diff (turbo fori, outbacki z LSD, wrx (brez STI))...predvidevam da tudi ne rabiš pazit kako ima razmerje, ker lahko ring gear zamenjaš s svojim ko pride čas menjave. Pa seveda ga more nekdo poshimat da bosta zobnika lepše nasedala.
Kot sem že omenil, mogoče je res bolje izkoristit priliko in rentat kak avto za tisti teden dva, ali zdaj v koronskih časih ki ni toliko poti pač vzet kak taksi ali kolega poklicat
Ker oba viska snameš ven v "pol šihta" potem pa še pošiljanje v poljsko cca 3-4 dni ter njihovo delo (3-4 dni bi moralo bit dosti če bi se prej zmenil) ter pošiljanje 3-4 dni + pol šihta montaža. Torej čez prst bi to mel za 14 dni zrihtano.
Ampak vsekakor bi prej probal z valjcni. Jaz sem svoj čas imel enega, ampak je bil za motor (za ketno mazat) in kot tak neprimeren za 185 in širše gume avta...
Je ta tudi problematičen? Glede na shemo na opposed forces bi rekel da sem ga videl na tisti poljski strani
Hočem rečt da ga bo težje (no predvsem dražje) najdit kot nek 5MT viskodiff.
Zadji diff pa zgleda da je pač R160 zadnji LSD diff (turbo fori, outbacki z LSD, wrx (brez STI))...predvidevam da tudi ne rabiš pazit kako ima razmerje, ker lahko ring gear zamenjaš s svojim ko pride čas menjave. Pa seveda ga more nekdo poshimat da bosta zobnika lepše nasedala.
Kot sem že omenil, mogoče je res bolje izkoristit priliko in rentat kak avto za tisti teden dva, ali zdaj v koronskih časih ki ni toliko poti pač vzet kak taksi ali kolega poklicat
Ker oba viska snameš ven v "pol šihta" potem pa še pošiljanje v poljsko cca 3-4 dni ter njihovo delo (3-4 dni bi moralo bit dosti če bi se prej zmenil) ter pošiljanje 3-4 dni + pol šihta montaža. Torej čez prst bi to mel za 14 dni zrihtano.
Ampak vsekakor bi prej probal z valjcni. Jaz sem svoj čas imel enega, ampak je bil za motor (za ketno mazat) in kot tak neprimeren za 185 in širše gume avta...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
opposedforces.com pravi, da je isti sredinski diff (38913AA111 / 38913AA112) uporabljen v 01-05 Imprezi STI in STI Prodrive in v 04-07 Legacy, vseh ki imajo 6MT (3.0 Spec.B, 2.5 GT, STI, ...).
2008 Legacy Spec.B ima drugačen part# - 38913AA200 - v čem pa je razlika, pa nimam pojma.
To sploh ni problem...Kot sem že omenil, mogoče je res bolje izkoristit priliko in rentat kak avto za tisti teden dva, ali zdaj v koronskih časih ki ni toliko poti pač vzet kak taksi ali kolega poklicat![]()
...tega, da je avto (diff, menjalnik, ...) razstavljen 14 dni, pa ne maram.Ker oba viska snameš ven v "pol šihta" potem pa še pošiljanje v poljsko cca 3-4 dni ter njihovo delo (3-4 dni bi moralo bit dosti če bi se prej zmenil) ter pošiljanje 3-4 dni + pol šihta montaža. Torej čez prst bi to mel za 14 dni zrihtano.
Saj pravim - zaenkrat še ni nič nujno, tako da si bom vzel čas in pač čakal 'priložnost', da kupim ugodno.Ampak vsekakor bi prej probal z valjcni. Jaz sem svoj čas imel enega, ampak je bil za motor (za ketno mazat) in kot tak neprimeren za 185 in širše gume avta...
Valjcne bom pa verjetno kar naročil, me firbec preveč matra.
Obvezna oprema za vse subaru meete 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost