Univerzalni testerji

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Re: Univerzalni testerji

Odgovor Avtor: LSlabe » 05. Januar 2021, 17:46

aleks napisal/-a:
05. Januar 2021, 13:42
BackW00d napisal/-a:
05. Januar 2021, 11:44
nočeš naprimer da ti litrsko flašo haložana vrže v obraz :)
To je še v redu, zdaj si pa ti predstavlaj, da si ravno šel po nove diske, in jih na hitrco vrgel na sedež poleg sebe ...
Ja ok, sam po nove diske lih ne letiš vsak drugi dan :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma
Prispevki: 875

Odgovor Avtor: ORLY » 05. Januar 2021, 17:53

Pa se res airbag ne sproži, če na sedežu nihče ne sedi ali pa da ni pripet (resnično ali pa z by-pass metodami)?
ignorance is bliss

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8742
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 05. Januar 2021, 18:25

Meni se ni sprožil tisti v armaturi, ko na sovozniškem sedežu ni bilo nikogar. Se je pa sprožila zavesa, ker je tamala zadaj desno sedela.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
Uporabnik foruma
Prispevki: 415
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Avtor: Topo » 05. Januar 2021, 19:09

Avto ni vedel, če kdo sedi zadaj, ker zadnji sedeži in pasovi nimajo senzorjev. Verjetno zaveso sproži vedno, kadar je trk z boka.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8742
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 05. Januar 2021, 19:47

Na XV-ju imajo tudi zadnji sedeži senzorje.

Jaz imam poceni (al pa ne) odb2 modulček. Cena je na kitajskem zanj 19€ (pri nas je kak evro cenejši v siluxu, ker jih je nekdo očitno veliko kupil). Na mojem avtu mi pokaže vse senzorje (celo koliko pritisnem/s kakim pritiskom pritisnem na pedalo za zavoro ali pa recimo za koliko stopinj je obrnjen volan,...).

Uporabljam pa aplikacijo motordata obd. Sama aplikacija je zastonj, ampak pokaže samo osnovne funkcije. Potem ima pa aplikacija plačljive module za vsako znamko posebaj. Za subaruja stane okoli 9€. Ko to plačaš, pa dobiš vpogled v vse funkcje pa kar nekaj zadev lahko tudi nastavljaš.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 05. Januar 2021, 22:11

Grizliboy napisal/-a:
05. Januar 2021, 00:51
:ast :ast :ast Mati mila :ast :ast :ast cca 1500 evričev - LAUNCH X431 EURO PRO V3.0 :hsh :hsh

To pa bi mogu en miljavžnt prjatlom pregledat avte, da bi se tole samo pokril. :shock: :th

:mrgreen: :mrgreen: Na banggoodu pa 200 € s poštnino vred. :mrgreen: :mrgreen:
Sem šel potem tudi jaz gledat in sem to varianto hitro opustil. Nimam tolk dobrih prjatlov :D Sem pol naročil fejk delphija za 31 €. Naj bi bil tu v enem tednu, poročam kako se bo izkazal.

Da piska za nepripet sedež more bit par kil na sedežu? Meni še pri nobenem avtu ni piskalo, je pa res da sem v večini vozil samo VAG in reno.
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Prispevki: 907
Kraj: Logatec
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 05. Januar 2021, 23:23

Meni piska če je nakupovalna vreča polna, notri pa cca 2x fruc + ostal živež.

Mi je pa enkrat uspelo zmest ta senzor, ko sem imel na sedežu delovno obleko in samo eno 2 litrsko plastenko iz hoferja. Plastenka je bila obrnjena z vratom navzdol, proti sedežu in učitno je bilo dovolj pritiska na tistem kvadratnem centi da je piskalo ko da bo zdej zdej neki vzletel :mrgreen: :smsw Pa takrat mi je celo prvič piskalo, tako da sem ko mona iskal kaj in kje piska. Za sopotnika ima lučko pri sprednjih bralnih lučkah in sem kar par minut rabil, da sem dvignil pogled iz armaturne plošče in čist slučajno gor pogledu. :oops: :oops:
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4126
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 05. Januar 2021, 23:44

Men sploh ne neha piskat, tko, da je zelo nadležno kej peljat na sovoznikovem sedežu... Pametno pa sigurno ni.

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Prispevki: 907
Kraj: Logatec
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 06. Januar 2021, 00:21

strumf666 napisal/-a:
05. Januar 2021, 23:44
Men sploh ne neha piskat, tko, da je zelo nadležno kej peljat na sovoznikovem sedežu... Pametno pa sigurno ni.
:inl :inl Pa zadevo pripni, pa je zadeva rešena. :inl :inl Samo potem se zaletavaj, da ne boš imel še sopotnikovega airbaga sproženega, tako v armaturki kot v sedežu, če ga imaš. :twisted: :twisted:
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 06. Januar 2021, 09:53

Obstaja dober razlog, zakaj univerzalni testerji, ki res kaj znajo, tudi precej stanejo... Tak tester je kombinacija OBD2 adapterja, ki poskrbi za pretvorbo signalov med USB / Bluetooth /RS232 / ... in nekim bolj-ali-manj standardiziranim 'low-level' protokolom kot npr. CAN-BUS, ISO K-Line, itd., ter programske opreme.

Low-level protokol je približno to, kar je ljudem 'govor' ljudje za komunikacijo uporabljamo 'govor'. Ampak različni narodi in skupnosti uporabljajo različne jezike in dialekte, tako da se vseeno med seboj ne razumemo vsi.

Podobno je pri avtomobilski elektroniki - uporabljajo bolj-ali-manj standardne 'low-level' protokole, ampak vsaka znamka ima svoj jezik, različni letniki in modeli pa svoje dialekte.

Programska oprema v univerzalnem testerju mora poznati vse te različne jezike in dialekte - proizvajalci programske opreme testerjev imajo dve možnosti - ali da kupijo / licencirajo informacije o jeziku, ali pa da se grejo 'reverse-engineering'. Prvo stane precej denarja, drugo pa ogromno dela - v obeh primerih pa ni nujno, da bodo dobili čisto vse informacije (se pravi, 'tovarniški' testerji lahko imajo dostop do več funkcij).

Potem pa morajo te 'jezike' še posodabljat, saj z vsakim novim modelom oz. posodobitvijo modela, avtomobili dobijo nove funkcije in s tem nove 'besede', ki jih je treba dodati v tester...

S 'fake' testerji ponavadi dobiš staro programsko opremo, ki jo potem tudi ne moreš posodabljati ali pa je to oteženo.

Uporabniški avatar
legacy96
Uporabnik foruma
Prispevki: 118
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: legacy96 » 06. Januar 2021, 22:25

ijuvan napisal/-a:
05. Januar 2021, 22:11
Grizliboy napisal/-a:
05. Januar 2021, 00:51
:ast :ast :ast Mati mila :ast :ast :ast cca 1500 evričev - LAUNCH X431 EURO PRO V3.0 :hsh :hsh

To pa bi mogu en miljavžnt prjatlom pregledat avte, da bi se tole samo pokril. :shock: :th

:mrgreen: :mrgreen: Na banggoodu pa 200 € s poštnino vred. :mrgreen: :mrgreen:
Sem šel potem tudi jaz gledat in sem to varianto hitro opustil. Nimam tolk dobrih prjatlov :D Sem pol naročil fejk delphija za 31 €. Naj bi bil tu v enem tednu, poročam kako se bo izkazal.

Da piska za nepripet sedež more bit par kil na sedežu? Meni še pri nobenem avtu ni piskalo, je pa res da sem v večini vozil samo VAG in reno.
Sporoči kako se obnese, ko ga dobiš. Lahko deliš link iz kje si ga naročil? :sm
Subaru Legacy 2.0 GL

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 20. Januar 2021, 18:51

Zadevšna je prispela in deluje :)
Za install je potrebno malo youtube vodiča, ampak ni prezahtevno. Koliko stvari lahko preverjaš in spremljaš, je odvisno od avta, ampak napake sem lahko brez problema brisal na svoji laguni in na octavii 2015. Na octavii bi lahko vklopil kakšno zaklenjeno funkcijo, ampak je imel že vse vklopljeno (kar lahko s tem testerjem gledaš).
Overall, za 35 € je kul. Če bi rad kdo sprobal preden bi tudi sam kupil, mu kamot posodim :)
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2560
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 22. Januar 2021, 08:22

A daš prosim prpopat kak link od kje si zadevo ubodu?
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

zivkovicjan
Uporabnik foruma
Prispevki: 68
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: zivkovicjan » 22. Januar 2021, 10:45

Jst sm tud tole zadevco nabavu, klik, vzel sem "new vci with BT" opcijo z 2017.R1 z FREE aktivacijo (pošlješ aktivacijski file na mail, dobis aktiviranga nazaj). Kolkr sm sprobavu, zadeva prebere live podatke brez problema, napak nisem testiral (ker jih na srečo ni :P). Glede mojga avta lahko bolj kot ne samo real time podatke vidim, scan/clear napak ipd..., pri kolegu na BMW malenkost več podatkov. Da bi mel neko kontrolo, kot recimo test ventilatorja ipd, tega ni, so samo osnovne stvari. Ampak za ceno kolkr sm plaču dela kot pričakovano.

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 22. Januar 2021, 16:53

aleks napisal/-a:
22. Januar 2021, 08:22
A daš prosim prpopat kak link od kje si zadevo ubodu?
Je že legacy96 vprašal, pa sem pozabil odgovoriti, pardon.... isto kot zivkovicjan, z aliexpresa, so tako vsi isti, kakšen € gordol razlike. Čisto tistega kot sem jaz, ne najdem. Sem pa vzel brez BT in brez dodatnih kablov.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost