sem lastnik in verjeli ali ne, zelo zadovoljen uporabnik dizla. Ko sem ga kupil 4 leta nazaj si nikoli nisem mislil, da mi bo tako zlezel pod kožo...tako, da ga nameravam predelati v overland vozilo, če lahko sploh tako temu rečem.
Pred leti ko sem ga kupil me je grozno motilo poskakovanje na avtocesti, to temo smo obdelali tu:
viewtopic.php?f=18&t=9615&hilit=vzmetenje#p162914
Situacija je ta, da samonastavljivo vzmetenje pri malih neravninah pri 130 km/h skače in ne pobira dosti, tako da smo se morali navaditi. Sedaj ko smo 4je, veliko bolj pobira in ne skače več ob naloženem vozilu - Nebivedu je imel spet prav - en žakelj v prtljažnik pa bo
skratka...vozilo sem opremil z dodatnim temnenjem zadnjih stekel, plan je čez par let opraviti še nadgradnjo pri Nacetu da bomo lažje spali
na strehi pa je še overlandov L šotor. Ker imamo plan z njim potovati sem v fazi dual battery sistema....kupil sem na aliexpressu lifePo4 120Ah, ki jih nameravam spraviti v dvojno dno prtljažnika.
Ker pa vem da imamo tu ogromno expertov (berem forum vsak dan in spremljam vaše objave), imam malo pomislekov glede voltaže...Lifepo$ ima delovno napetost 13,8V, načeloma bi moral dati kak DC-DC charger, našel sem tega ki bi bil primeren ampak nisem dobitnik lota :
https://www.projecta.com.au/dual-batter ... ry-charger
torej na podlagi tega sem pripravil skico DBSja in me zanima če je kdo delal kaj podobnega z Lifepo4 hvala vam za pomoč
Žiga