Sem se enkrat vozil z ene 4-5 let starim mercedezom A in je ta budala v vsakem 180°ovinku opozarjal na nalet, ko sem se malce hitreje pripeljal v ovinek
Outback 2018->
Re: Outback 2018->
Dokler eye-sight ne zaznava ograje v ovinku kot avta, ki stoji, je vse OK.
Sem se enkrat vozil z ene 4-5 let starim mercedezom A in je ta budala v vsakem 180°ovinku opozarjal na nalet, ko sem se malce hitreje pripeljal v ovinek
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
passat alltrack je kolega v parkirni hiši skor iz 5 nadstropja skozi ograjo zapeljal, ker je pred steno v krožni cesti med nadstopji zablokiral gume v smeri proti ograjo in je avto pogledal skozi ograjo.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Eye sight tud zazna razne stvari kot ovire. Sploh pred ostrimi ovinki. Se mi naredi na cca 1000km da nekaj vidi. Kar se tiče 2.5 bencina v novejših OB... Ni prešvoh sploh če se sam voziš vecino časa. Tudi pri cca 130kmh pri podngasu še nekako vleče.
Xmode "pomaga" tud pri spuscanju.
Kar se pa tiče pogona. Imel sem prej 5 subarujev, pa ta zna peljati tudi kjer so prejšnji obstali.
P. S. Govorim za 2.5bencin 2016.
P. P. S. Za testno voznjo se pripelji do posavja. Ravno včeraj je kolega naročil novega OB po tem ko se je peljal z mojim.
Xmode "pomaga" tud pri spuscanju.
Kar se pa tiče pogona. Imel sem prej 5 subarujev, pa ta zna peljati tudi kjer so prejšnji obstali.
P. S. Govorim za 2.5bencin 2016.
P. P. S. Za testno voznjo se pripelji do posavja. Ravno včeraj je kolega naročil novega OB po tem ko se je peljal z mojim.
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
"Prejšnji" subaruji so imeli dosti odprt pogon in bore malo elektronike (al pa če kar rečemo da nič elektronike, razen ABS-a). Novejši lahko z elektronskim blokiranjem koles preko zavor "imitira špero" in valda doseže da gre dlje kot ostali starejši subaruji. Seveda to deluje samo do določenih robnih pogojev. In če si tipičen subarujaš, ki rad pretirava, se še vedno lahko zgodi da kje čez kako banalno puklco ne prideš. Je pa vsekakor elektronska pomoč odprtemu pogonu z prešvoh visko diferenciali velik plus in se defenitivno dosti pozna na terenu.
Bratov 2.5 BP model ko je še bil na plin se mi je vedno zdelo da ne gre nekaj dobro za 165HP...ko pa sva zdaj isti motor postavila v drugo školjko in pač še ni plina tako da se je primoran peljat na bencin, sva ugotovila da pravzaprav avto kar solidno leti.
Očinto je plinski sistem, pa čeprav original bi-fuel BRC bil slabo nastavljen in je povzročil kar precejšnjo razliko v moči/odzivnosti.
Bratov 2.5 BP model ko je še bil na plin se mi je vedno zdelo da ne gre nekaj dobro za 165HP...ko pa sva zdaj isti motor postavila v drugo školjko in pač še ni plina tako da se je primoran peljat na bencin, sva ugotovila da pravzaprav avto kar solidno leti.
Očinto je plinski sistem, pa čeprav original bi-fuel BRC bil slabo nastavljen in je povzročil kar precejšnjo razliko v moči/odzivnosti.
No to, da čez banalno puklico ne gre, ne drži. Mogoče na youtube posnetkih, ko se ne vidi in občuti naklona. Do sedaj sem samo enkrat obstal v orenk blatu pred stopnico, ampak so vsa 4 kolesa v prazno kopala in ni šlo ne naprej, ne nazaj.
Se pa zgodi po dveh urah vožnje po celem snegu (ne vožnja po travniku, ko je 15 cm snega, ampak vožnja po 35cm, toliko da ga že orenk odrivaš z odbijačem) da avto napiše, da se ne gre več in da počakaj, da se olje v menjalniku pohladi, olje v mašini ima pa 115 stopinj.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Nevem no, z bratom sva teden nazaj obstala na ravnem takorekoč....ker je bil pukel diagonalen, da je dve diagonalni gumi dvignilo v zrak. In ker ni bilo opcije "priletet" z zadostnim zaletom zaradi problema z nasedanjem, se je avto ustavil. Najmanjša oblika elektronske špere prek zavore bi avto porinila čez kot nič, tko je pa blo treba rikverc pa povsem spremenit pristopno ruto. Je pa dejstvo da bi se 99% vseh ostalih normalnih ljudi peljalo 5 metrov bolj desno, ker tam je pa dejansko cesta po kateri gre tudi nizek avto s FWDjem....To sem mislil z banalnostjo.
Sva se pa pred tem v tak breg vozila, da se je brat dobesedno usral in ni več upal naprej rinit, čeprav bi avto še šel. Pa sredi hoste na vlaki sva se parkrat ustavila pa je potem brez spodkopavanja speljal naprej, čeprav je vsakič v reduktorju malce zasmrdela sklopka zaradi tako hudega klanca. Saj sva nekaj snemala, ampak video tega ne more prikazat, pa lahko 14 dni skup snemaš pa kote loviš. Uglavnem v tem istem bregu sem se jaz s tomos APN vozil večkrat, pa je bilo treba v prvi s polnim gazom ponavadi še mal z nogami pomagat, da ni moči zmanjkalo. Valda brez reduktorja tam sploh avto nebi šel verjetno, ker bi mu moči zmanjkalo.
Edit #1: hotu sm rečt, da če nebi bila pukla, ampak kanal take sorte, bi avto tam pustila, ker nebi šlo ne naprej ne nazaj...
S pukla je sreči rikverc šlo brez problema 
Sva se pa pred tem v tak breg vozila, da se je brat dobesedno usral in ni več upal naprej rinit, čeprav bi avto še šel. Pa sredi hoste na vlaki sva se parkrat ustavila pa je potem brez spodkopavanja speljal naprej, čeprav je vsakič v reduktorju malce zasmrdela sklopka zaradi tako hudega klanca. Saj sva nekaj snemala, ampak video tega ne more prikazat, pa lahko 14 dni skup snemaš pa kote loviš. Uglavnem v tem istem bregu sem se jaz s tomos APN vozil večkrat, pa je bilo treba v prvi s polnim gazom ponavadi še mal z nogami pomagat, da ni moči zmanjkalo. Valda brez reduktorja tam sploh avto nebi šel verjetno, ker bi mu moči zmanjkalo.
Edit #1: hotu sm rečt, da če nebi bila pukla, ampak kanal take sorte, bi avto tam pustila, ker nebi šlo ne naprej ne nazaj...
Pol se pa nisva razumela. Jaz sem mislil, da to govoriš za te nove z elektronskimi pripomočki. Tukaj pa res ni problem diagonalen pukl več.BackW00d napisal/-a: ↑17. Marec 2021, 09:30Nevem no, z bratom sva teden nazaj obstala na ravnem takorekoč....ker je bil pukel diagonalen, da je dve diagonalni gumi dvignilo v zrak. In ker ni bilo opcije "priletet" z zadostnim zaletom zaradi problema z nasedanjem, se je avto ustavil. Najmanjša oblika elektronske špere prek zavore bi avto porinila čez kot nič, tko je pa blo treba rikverc pa povsem spremenit pristopno ruto. Je pa dejstvo da bi se 99% vseh ostalih normalnih ljudi peljalo 5 metrov bolj desno, ker tam je pa dejansko cesta po kateri gre tudi nizek avto s FWDjem....To sem mislil z banalnostjo.
Hvala fantje za pojasnila.
V Idriji sem zasledil enega in edinega novejšega OBja. Mislim, da je 16letnik in lastnik je pripravljen predstavit zverino. Moramo se samo še dogovoriti.
Hvala za ponujene testne vožnje.
Sem pa več ali manj že odločen, da ob priliki pride k hiši.
Kako je pa z vozili, ki so narejena za trg čez lužo?
Opazil sem, da so nekatere stvari drugačne od EU. Za moj okus slabše. Nima niti S in I voznega programa...no saj ubistvu niti ni bistvene razlike v tem, ker pač ni polža.
So mi pa recimo všeč strešne sani na vozilu, ki lahko prečne nosilce v hipu postaviš / popraviš.
Pa v ceni so tudi kar razlike...
V Idriji sem zasledil enega in edinega novejšega OBja. Mislim, da je 16letnik in lastnik je pripravljen predstavit zverino. Moramo se samo še dogovoriti.
Hvala za ponujene testne vožnje.
Sem pa več ali manj že odločen, da ob priliki pride k hiši.
Kako je pa z vozili, ki so narejena za trg čez lužo?
Opazil sem, da so nekatere stvari drugačne od EU. Za moj okus slabše. Nima niti S in I voznega programa...no saj ubistvu niti ni bistvene razlike v tem, ker pač ni polža.
So mi pa recimo všeč strešne sani na vozilu, ki lahko prečne nosilce v hipu postaviš / popraviš.
Pa v ceni so tudi kar razlike...
Jap, tiste strešne sani so tudi meni všeč. Jaz bi jih prec dal na svojega XV-ja, samo ne dam pa 1200€ zanje.
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 954
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Fantje, kakšne pa so kaj izkušnje z dizli tam od 2015 naprej (ne vem točno, kdaj se je menjal model)?
Bencinarjev skoraj ni dobiti, kakšen dizel se pa najde. Pa ne vem, koliko km bo zdržal, glede na slabe izkušnje iz prejšnjih let.
Bencinarjev skoraj ni dobiti, kakšen dizel se pa najde. Pa ne vem, koliko km bo zdržal, glede na slabe izkušnje iz prejšnjih let.
Baje so jih zrihtal, tko da naj ne bi bilo problemov
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost