Nihanje obratov - guncanje v 1. in 2. prestavi 2.0D
Nihanje obratov - guncanje v 1. in 2. prestavi 2.0D
Pozdravljeni.
Na vas se obračam za mnenje, kaj točno bi botrovalo "guncanju" vozila v 1. ali 2. prestavi?
Vidim, da je konstanten 4x4 vseeno drugačen za vozit, sploh ročni menjalnik in da je potrebno zelo skrbno na gas in iz njega ter pomagati si s sklopko.
Vseeno pa mislim, da bi moral biti ta prehod na gas in iz njega bolj mehak in z manj zibanj, kot je to pri meni.
Naj pripišem, da je bil vztrajnik skupaj s sklopko že menjan. Malenkost je bilo bolje, še vedno pa težko vozno sploh po kakšnem brezpotju, kjer ti še noga zaniha zaradi slabega terena. Nosilci motorja in menjalnika? Zadnji diferencial sem že poskusil zalit z Window Weldom, mislim, da ni bilo nobene razlike.
Prilagam video za vsaj približno sliko o čem govorim. Tole je bilo v 1. prestavi v koloni, ko sem nežno popustil pedalko za gas.
Hvala za mnenje v naprej.
https://vimeo.com/539085570
Na vas se obračam za mnenje, kaj točno bi botrovalo "guncanju" vozila v 1. ali 2. prestavi?
Vidim, da je konstanten 4x4 vseeno drugačen za vozit, sploh ročni menjalnik in da je potrebno zelo skrbno na gas in iz njega ter pomagati si s sklopko.
Vseeno pa mislim, da bi moral biti ta prehod na gas in iz njega bolj mehak in z manj zibanj, kot je to pri meni.
Naj pripišem, da je bil vztrajnik skupaj s sklopko že menjan. Malenkost je bilo bolje, še vedno pa težko vozno sploh po kakšnem brezpotju, kjer ti še noga zaniha zaradi slabega terena. Nosilci motorja in menjalnika? Zadnji diferencial sem že poskusil zalit z Window Weldom, mislim, da ni bilo nobene razlike.
Prilagam video za vsaj približno sliko o čem govorim. Tole je bilo v 1. prestavi v koloni, ko sem nežno popustil pedalko za gas.
Hvala za mnenje v naprej.
https://vimeo.com/539085570
Re: Nihanje obratov - guncanje v 1. in 2. prestavi 2.0D
Zguncani nosilci zadnjega differenciala, menjalnika, motorja. Mogoče ekscesen luft v križih kardana. Vendar slednje dvomim, ker tisto bi tudi tolklo.
Na to temo bi lahko vsak od nas kaj dodal, ker mislim da je to dost pogost pojav pri subaruju.
Na to temo bi lahko vsak od nas kaj dodal, ker mislim da je to dost pogost pojav pri subaruju.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Poka nič, tako da upam da ni križ kot praviš.
Kakšna je težavnost menjanja vseh nosilcev in cena? Se je kdo že lotil tega? Se splača menjat?
Kakšna je težavnost menjanja vseh nosilcev in cena? Se je kdo že lotil tega? Se splača menjat?
potenciometer na pedalu za gas je slab.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Kaj pa ima, če je pa že drive by wire?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Magnete, hall-effect senzorje in malce elektronike. Nič, kar bi se lahko obrabilo (kot se lahko obrabijo potenciometri).
Ta pedal je namreč enak kot na mojem avtu, mojega pa sem imel že večkrat narazen.
Ta pedal je namreč enak kot na mojem avtu, mojega pa sem imel že večkrat narazen.
Ne vem kako je na tvojem, vendar na dizlih je potenciometer in takole zgleda
https://www.subaruoutback.org/attachmen ... pg.385354/
In pri njem je nekaj od tega narobe, nekaj od tega je znucano, zato je ta potenciometer verjetno za zamenjat:
https://www.subaruoutback.org/attachmen ... pg.246714/
In to je kr znana napaka na legacy in outback dizlih. Očitno je dost slabo narejeno, pa voda iz čevljev dol kaplja, pa če je še sol zraven,...
Danči, ti imaš pa "HALL" senzor. Zadevo na magnete, ki preko magnetov zaznava pozicijo pedala.
Hvala za nasvet. Bom preveril.
Zdaj ta avto ima na displayu možnost prikaza % gasa, ki ga tiščiš. Se ne bi že tukaj poznalo da % neenakomerno skače?
Zdaj ta avto ima na displayu možnost prikaza % gasa, ki ga tiščiš. Se ne bi že tukaj poznalo da % neenakomerno skače?
Ne vem če. Na displayu mislim da kaže samo pozicijo pedala, preračunano v procente.
A se da tole kaj razdirat pa spucat ali je edina rešitev menjava? Kakšni možni problemi s kalibracijo ali karkoli takega po demontaži?
Rad bi vedel, preden se lotim demontaže.
Rad bi vedel, preden se lotim demontaže.
Tega pa ne vem. Jaz bi preveril na youtube.
Glede na izkušnje, menim, da je tole prava diagnoza. Avto v 1. prestavi brez gasa začne nihati z lastno frekvenco. To se dogaja pri skoraj vsakem avtu, ne samo pri Subarujih. Pri nekaterih je bolj opazno, pri drugih manj.
Tudi jaz se nagibam k temu, ravno zaradi opisanega. A je kdo že pomenjal vse nosilce in koliko je zakomplicirano? Verjetno sta največji problem spodnja motorna nosilca.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov