P: 2 sončna panela, akumulator, kontroler, razsmernik
Pravila foruma
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
P: 2 sončna panela, akumulator, kontroler, razsmernik
Prodam
- 2x sončni panel 120W 115x54cm
- nekaj metrov kabla
- 2x y člen, da 2 plati na en kontroler priklopiš
- 100ah akumulator
- kontroler, da sončni paneli polnijo akumulator
- razsmernik 12 na 220V 1kW
vse skupaj se da sprobati pred nakupom
cena 250€
ponudbe na zs
- 2x sončni panel 120W 115x54cm
- nekaj metrov kabla
- 2x y člen, da 2 plati na en kontroler priklopiš
- 100ah akumulator
- kontroler, da sončni paneli polnijo akumulator
- razsmernik 12 na 220V 1kW
vse skupaj se da sprobati pred nakupom
cena 250€
ponudbe na zs
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Re: P: 2 sončna panela, akumulator, kontroler, razsmernik
A to si imel ti na avtu? Kako se obnese?
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Obnese se super. Samo ne rabim tako veliko. Zas to kar jaz rabim je overkill. Te lahko postaviš na streho od bajte, pa kabel potegneš in imaš stalno napajanje, če pa še pretvornik gor obesiš pa že skrinja in hladilnik stalno laufata, tudi pozimi.
Dam pa zraven tudi alu nosilce, ki sem si jih sam naredil. Na nosilec gresta 2 plati, da je odmaknjeno od strehe.
Vzel sem si prenosni panel, ki se zloži. Pa akumulator bom naredil iz 18650 baterij (3.7V pa 3.6A), da bo pol lažji z isto amperažo in drugačne oblike.
Dam pa zraven tudi alu nosilce, ki sem si jih sam naredil. Na nosilec gresta 2 plati, da je odmaknjeno od strehe.
Vzel sem si prenosni panel, ki se zloži. Pa akumulator bom naredil iz 18650 baterij (3.7V pa 3.6A), da bo pol lažji z isto amperažo in drugačne oblike.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
z 12V iz navadnega prenosnega panela boš težko polnil litijeve akuje, se mi zdi. boš moral met 2 panela v serijo ali dc-dc pretvornik. litijeve je težko polnit še iz alternatorja, pa daje čez 13 voltov.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Vsi paneli, ki jih jaz kupujem dajejo od sebe 18V in 6.6A. To je pa dovolj za polnit litijeve baterije.
DC to DC pretvornik moraš pa itak imet, da ti iz 18V naredi 12V za polnit akumulatorje in da imaš zraven še alternator vezan, da ti polne zadeve, ko se voziš.
https://www.votronic.de/index.php/en/pr ... -1212-20-c
Samo poanta zložljivih panelov je da jih potegneš ven, ko jih rabiš, ne da so fiksno zmontirani na strehi avta. Pa manjša baterija, ki mi en cel dan poganja 35W na uro hladilnik.
DC to DC pretvornik moraš pa itak imet, da ti iz 18V naredi 12V za polnit akumulatorje in da imaš zraven še alternator vezan, da ti polne zadeve, ko se voziš.
https://www.votronic.de/index.php/en/pr ... -1212-20-c
Samo poanta zložljivih panelov je da jih potegneš ven, ko jih rabiš, ne da so fiksno zmontirani na strehi avta. Pa manjša baterija, ki mi en cel dan poganja 35W na uro hladilnik.
rezervirano.
to, ja. ta je dober, ima posebej program za lifepo akuje (in ostale tipe svinčevih). a že veš kateri BMS boš dal na litijevo baterijo? jaz se poigravam z idejo da bi kupil 2 litijevi bateriji (že narjeni) za te rolke, na katerih loviš ravnotežje, ampak te so 36 voltne. take oblike so, da glih dve spraviš v rezervno gumo. ena stane cca 26€, 2 skupaj masta dobre 0,35 kWh. https://ae01.alicdn.com/kf/He30c52beff3 ... fb01aL.jpg to za en hladilnik dost (dokler sonce ne sije in avto lavfa poleti). med vožnjo na kontroler spelješ 12v iz avta, ko pa ne voziš, pa en mali solar panel. sam kontroler mora bit tak da polni 36v, in da za vir polnjenja vzame 12 v iz avta ali kar pač panel lahko da. to še morm najt.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Prodano.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov