Zoksterjev Divjak
Re: Zoksterjev Divjak
Hehe, sploh nisem opazil 
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Ok. Malo apdejta.
Pisalo se je 12. 8. 2021. Na sihtu na brzake porihtal, kar sem mel, letim domov, vrzem v sebe golaz pa polento, spakiram, pa gasa na morje 110 po tempomatu.
Pod zadnjim trojanskim tunelom, bum. Avto zaropoce, ga strese, vrze v tretjo, sport utripa. Poskusim saltat gor, nic. Poskusim dol, nic. Jebemomilomast. Dobr. Se zvlecem v tretji dol z avtoceste, na pocivalisce v senco, pa najprej kolnem deset minut.
Long story short, avtovleka je avto odpeljala na njemu predobro znano lokacijo. Diagnoza ostanki iglicnega lezaja on verjetno lamele v karterju menjalnika. Ocitno letos res nimam srece s temi menjalniki. Baje gre v tretje rado.
Ve kdo za kak 4EAT ph2 v2?
Pisalo se je 12. 8. 2021. Na sihtu na brzake porihtal, kar sem mel, letim domov, vrzem v sebe golaz pa polento, spakiram, pa gasa na morje 110 po tempomatu.
Pod zadnjim trojanskim tunelom, bum. Avto zaropoce, ga strese, vrze v tretjo, sport utripa. Poskusim saltat gor, nic. Poskusim dol, nic. Jebemomilomast. Dobr. Se zvlecem v tretji dol z avtoceste, na pocivalisce v senco, pa najprej kolnem deset minut.
Long story short, avtovleka je avto odpeljala na njemu predobro znano lokacijo. Diagnoza ostanki iglicnega lezaja on verjetno lamele v karterju menjalnika. Ocitno letos res nimam srece s temi menjalniki. Baje gre v tretje rado.
Ve kdo za kak 4EAT ph2 v2?
It's a hybrid. It burns gas and oil!
Zadnji odgovor? Res nihce ne ve za kak menjalnik?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Še na eBay-u ni takšnih... 
Filing je da ko iščeš kose za turbo subaruje da je problem dobit...ampak to kar ti iščeš je pa že taka rariteta v svetu in deželi pretežno ročnih menjalnikov, da je kr jeba.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Tako. Odlocitev je padla. Divjak se prodaja. Taksen, kakrsen mehansko in licarsko je.
Ce ne bo interess, gre v part out. Razmislte, ce kaj rabte.
Ce kdo zeli, zrihtam se menjalnik od legija in ujemajoc zadnji diff. S tcu seveda. Dobis dober avto na plin. Ce se ma kdo voljo ukvarjat. Men se ne da vec ukvarjat z njim.
Potencialne ponudbe v zs.
Ce ne bo interess, gre v part out. Razmislte, ce kaj rabte.
Ce kdo zeli, zrihtam se menjalnik od legija in ujemajoc zadnji diff. S tcu seveda. Dobis dober avto na plin. Ce se ma kdo voljo ukvarjat. Men se ne da vec ukvarjat z njim.
Potencialne ponudbe v zs.
Cel 3P obupal nad OBjem, kraljem overlanda 
Pa ne, Šudr tudi? Sej ga je komaj dobu ...
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Ona dva sta zacela sele zdej. Ma jz zdejle za cez zimo shitbox, na pomlad, ko padejo cene, pa neki vzamem.
Kakšen pa je kej tale 4EAT za vozit, je ok ali je s 4 predstavami zastarel in počasen? Se bolj splača vzet ročni menjalnik?
Mogoče primerjava s 6 stopenjskim Aisin avtomatikom (tega občasno vozim v Insignji), če je kdo oba vozil.
Mogoče primerjava s 6 stopenjskim Aisin avtomatikom (tega občasno vozim v Insignji), če je kdo oba vozil.
v Legacy-u GT sploh ni tolk slab. Sem mislu da je to bolj počasna zadeva.
Meni je v Outbacku ok. Štiri prestave so za normalno vožnjo čisto dovolj, tudi prestavlja kar lepo. V ročnem načinu je dovolj odziven tudi za malo hitrejšo vožnjo. Te pa vsaj pomojem njegov karakter kar malo prisili v umirjeno vožnjo.
Edino kar me včasih zmoti je to, da je potreben biti malo previden pri speljevanju če nočeš da avto "skoči" iz mesta. Se mi zdi, da se ta točka kdaj avto potegne kar precej spreminja in je včasih težko lepo nežno speljati. Ni pa to tako hud problem. Mogoče je to težava samo pri mojem, nisem vozil še nobenega drugega.
Edino kar me včasih zmoti je to, da je potreben biti malo previden pri speljevanju če nočeš da avto "skoči" iz mesta. Se mi zdi, da se ta točka kdaj avto potegne kar precej spreminja in je včasih težko lepo nežno speljati. Ni pa to tako hud problem. Mogoče je to težava samo pri mojem, nisem vozil še nobenega drugega.
Elektronika 4AT menjalnika se uči na vsakih 100 prestavljanj in posledično naslednjih 100 dela s povprečjem zadnjih 100 šaltanj. Torej, če ga boš zamoril, bo počasi šaltal, če ga boš zgonil, bo nekaj časa hitro šaltal.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost