Forester Dizel
Forester Dizel
Pozdravljeni
Zanimame mnenje o forester dizel med letniki 2014 do 2016.
Lp
Zanimame mnenje o forester dizel med letniki 2014 do 2016.
Lp
Re: Forester Dizel
Dizl je loterija ko prevozi tak voz nekako 150.000 km. Nikdar nisi popolnoma zihr če bo odneslo gred. Obstaja rešitev, ki pa ni poceni, giblje se okrog 3K€, Nace Boxer King. Zdej, ča ga dobiš ama res ugodno, zapeleš do Naceta, daš porihtat, in potem je to (menda, oni ki so to opravili pravijo da je OK) lahko v redu voz. Nace ima že kar nekaj teh motorjev predelanih pod kapo. Lahko pa poiščeš bencinarja, so redki.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Zaenkrat zadovoljen z njim. Kar sem jaz prečesaval internet sem našel samo Euro 4 motorje, ki so res kot po tekočem traku pokali. Euro 5 motor in naprej, se pravi od leta 2013 naprej, pa nisem našel niti enega potrjenega primera. Res je sicer da je Nace rekel, da so tudi problematični, ampak še vedno nisem našel niti enega s takim rezultatom, pa sem prečesal cel internet. Še tisti, ki je bil po izgledu že modelno leto 2013 npr. se je na koncu izkazalo da je imel vgrajen še stari Euro 4 motor.
Molim sreči da me to seveda ne doleti. Glede na to da je kar nekaj visoko kilometraških dizlov od letnika 2013 naprej bi rekel, da to vseeno ni več tako pogosto od Euro 5 motorja naprej, ko so ojačali gred ter izboljšali blok motorja. Pred tem pa je bila čista katastrofa na Euro 4 motorjih in še vedno berem tuje in ta forum z žalostnimi novicami.
Kar se voznih lastnosti tiče tudi lahko rečem, da je daleč od refiniranega evropskega dizla. Po eni strani logično. VW, Fiat, francozi, itd., so le imeli 30+ let razvoja dizla, Subaru pa se je šel to igro le par let in ga nato ukinil. Temu primerno ima premalo navora pod 2.000 obrati, deluje relativno robato,... Še posebej v sklopu s konstantnim 4x4 pogonom moraš bit kar ekstra nežen pri prestavljanju oz. še najbolje je da se navadiš menjati z gasom, da čim lepše ujameš naslednjo prestavo. Skratka handful po eni strani in ni ravno sosedov clio v katerega se gladko usedeš in ga znaš peljati po 500 metrih. Imam rad avtomobile in sem jih prevozil že kar nekaj, vendar sem pri tem Subaruju rabil praktično več kot leto dni da sem ga osvojil.
Po drugi strani sem se ga navadil in je nekaj posebnega. Bi rekel, da za voznika, ki uživa v vožnji in rad malo več dela med vožnjo. Sploh ker nima dovolj moči pod 2.000 obrati zahteva kar nekaj več prestavljanja kot naslednji dizel. Seveda vse o čemer govorim gre za 6 stopenjski ročni menjalnik. Verjamem da je CVT naprimer bolj uglajen.
Po drugi strani pa najbolj uporaben avto kar sem jih imel in vozil. Veliko pozornosti na uporabnosti, v vsakih vratih velika luknja za 1,5l plastenko, gromna, akvarijska stekla okoli in okoli, kar naredi odlično pregleden avto. Dober in enostaven 4x4 pogon (ročni menjalnik). Zelo priročen za lastno servisiranje, kot ga opravljam sam, saj so filtri pri roki, da bolj ne bi mogli biti. Skratka avto je narejen, da je praktičen, zato pa trpi malo estetika, vsaj pri začetnih SJ modelih, ter manjka elektornika (npr. pulzni pomik stekl samo za voznika
Toliko z moje strani. Verjamem, predvidevam, da se je glede na slišano težko odločit za tak avto. Iskreno, če bi ga imel možnost prej vozit en mesec preden sem ga kupil dvomim da bi ga vseeno vzel. Je pač dokaj namenski avto za slabo vreme in teren in zato malo manj narejen za šminko. Zdaj, ko sem se ga navadil bo še en čas pri hiši. Na mnoga leta
Molim sreči da me to seveda ne doleti. Glede na to da je kar nekaj visoko kilometraških dizlov od letnika 2013 naprej bi rekel, da to vseeno ni več tako pogosto od Euro 5 motorja naprej, ko so ojačali gred ter izboljšali blok motorja. Pred tem pa je bila čista katastrofa na Euro 4 motorjih in še vedno berem tuje in ta forum z žalostnimi novicami.
Kar se voznih lastnosti tiče tudi lahko rečem, da je daleč od refiniranega evropskega dizla. Po eni strani logično. VW, Fiat, francozi, itd., so le imeli 30+ let razvoja dizla, Subaru pa se je šel to igro le par let in ga nato ukinil. Temu primerno ima premalo navora pod 2.000 obrati, deluje relativno robato,... Še posebej v sklopu s konstantnim 4x4 pogonom moraš bit kar ekstra nežen pri prestavljanju oz. še najbolje je da se navadiš menjati z gasom, da čim lepše ujameš naslednjo prestavo. Skratka handful po eni strani in ni ravno sosedov clio v katerega se gladko usedeš in ga znaš peljati po 500 metrih. Imam rad avtomobile in sem jih prevozil že kar nekaj, vendar sem pri tem Subaruju rabil praktično več kot leto dni da sem ga osvojil.
Po drugi strani sem se ga navadil in je nekaj posebnega. Bi rekel, da za voznika, ki uživa v vožnji in rad malo več dela med vožnjo. Sploh ker nima dovolj moči pod 2.000 obrati zahteva kar nekaj več prestavljanja kot naslednji dizel. Seveda vse o čemer govorim gre za 6 stopenjski ročni menjalnik. Verjamem da je CVT naprimer bolj uglajen.
Po drugi strani pa najbolj uporaben avto kar sem jih imel in vozil. Veliko pozornosti na uporabnosti, v vsakih vratih velika luknja za 1,5l plastenko, gromna, akvarijska stekla okoli in okoli, kar naredi odlično pregleden avto. Dober in enostaven 4x4 pogon (ročni menjalnik). Zelo priročen za lastno servisiranje, kot ga opravljam sam, saj so filtri pri roki, da bolj ne bi mogli biti. Skratka avto je narejen, da je praktičen, zato pa trpi malo estetika, vsaj pri začetnih SJ modelih, ter manjka elektornika (npr. pulzni pomik stekl samo za voznika
Toliko z moje strani. Verjamem, predvidevam, da se je glede na slišano težko odločit za tak avto. Iskreno, če bi ga imel možnost prej vozit en mesec preden sem ga kupil dvomim da bi ga vseeno vzel. Je pač dokaj namenski avto za slabo vreme in teren in zato malo manj narejen za šminko. Zdaj, ko sem se ga navadil bo še en čas pri hiši. Na mnoga leta
https://www.autoscout24.com/offers/suba ... 6086df1db5Prokarjon napisal/-a: ↑25. Oktober 2021, 22:48Zaenkrat zadovoljen z njim. Kar sem jaz prečesaval internet sem našel samo Euro 4 motorje, ki so res kot po tekočem traku pokali. Euro 5 motor in naprej, se pravi od leta 2013 naprej, pa nisem našel niti enega potrjenega primera. Res je sicer da je Nace rekel, da so tudi problematični, ampak še vedno nisem našel niti enega s takim rezultatom, pa sem prečesal cel internet. Še tisti, ki je bil po izgledu že modelno leto 2013 npr. se je na koncu izkazalo da je imel vgrajen še stari Euro 4 motor.
Euro5 diesel outback 2014. "fahrzeug hat motorschaden". Je pa res, da velik avtov teh letnikov ni bilo voženih v poden; ali pa imajo, pri nekaterih modelih, avtomatski menjalnik, kjer seveda ni dvomasnega vztrajnika. Ta iz oglasa je nekak s kilometri tam, kjer je pričakovano.
Vprašaš tipa, ki živi na račun obnove dizlov, in če on reče (pa vsi vemo da to reče) da tudi E5 motorji pokajo, pol pokajo
Tudi pravi, da po njegovih računalniških simulacijah dvomasni vztrajnik ni glavni krivec, je pa pomagač pri lomu gredi.
Itak sem 100% da je dizel subaru super za vozit, s svojim dobrim navorom v nizkih in super porabo mora bit to cel špas. Škoda da se jim ni usralo s tem motorjem, bi mogoče zdaj začeli delat 180/200+ konjske verzije in jih pomenovali Forester XD in Impreza WRD
Tudi pravi, da po njegovih računalniških simulacijah dvomasni vztrajnik ni glavni krivec, je pa pomagač pri lomu gredi.
Itak sem 100% da je dizel subaru super za vozit, s svojim dobrim navorom v nizkih in super porabo mora bit to cel špas. Škoda da se jim ni usralo s tem motorjem, bi mogoče zdaj začeli delat 180/200+ konjske verzije in jih pomenovali Forester XD in Impreza WRD
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Ta navor je mišljen najbrž sarkastično? Enkrat sem ga vozil, pa ker nisem navajen tko švoh navora spodaj, mi je crknil med šaltanjem iz prve v drugo ... ob vključevanju v promet. Sej, pol ko sem se navadil da je treba več plina, je šlo, ampak prvič sem pa
Tudi jaz imam na vsake toliko časa prebliske, da kupim Subaruja DIZLA. Kar je napisal Prokorjan se kar strinjam. Govorijo, da je KAO Euro 5 dizel OK. Nace bo najbolj vedel. Gledam na Avto Netu in kar na enkrat so Subaruji 2009 in dalje z Euro 5 motorjem. Zdaj pa ne vem ali je to NATEG D.O.O. in trgovci napišejo samo da se ga rešijo in nekateri kupci nimajo pojma kateri motor je notri. Aja samo, da je dizel. Oziroma so papirji, homologacija in drugo ponarejeni.
Imam pa vprašanje, kje se na bloku motorja vidi kateri motor je (Euro4, Euro 5)? Ase to vidi samo na papirjih oziroma homologaciji?
Imam pa vprašanje, kje se na bloku motorja vidi kateri motor je (Euro4, Euro 5)? Ase to vidi samo na papirjih oziroma homologaciji?
Najboljši blog na temo Subarujevih dizlov, Subaru diesel crew, je žal poniknil. NAčeloma bi moralo biti tukaj na tone informacij, https://subdiesel.wordpress.com/boxer-d ... ngine-info, pa je žal prazno. Ostali pišejo le, da je euro5 "kmalu" nadomestil prvo generacijo z euro4. Za euro6 je letnica znana, 2015.
Za euro5 je Subaru nekoliko znižal kompresijo, dvomim pa da se to kje na zunaj vidi. Morala bi pa biti razlika v hladilniku EGR, ki je pri euro5 večji, oziroma, ne vem če pri euro4 na subiju sploh je. Moj VM motori euro4 smrdlivc ima kot hladilnik EGR samo malo narebreno cev pri EGR ventilu, nekega ekstra hladilnika sploh ni.
Za euro5 je Subaru nekoliko znižal kompresijo, dvomim pa da se to kje na zunaj vidi. Morala bi pa biti razlika v hladilniku EGR, ki je pri euro5 večji, oziroma, ne vem če pri euro4 na subiju sploh je. Moj VM motori euro4 smrdlivc ima kot hladilnik EGR samo malo narebreno cev pri EGR ventilu, nekega ekstra hladilnika sploh ni.
En ima plastičen sesalni kolektor (črni) drugi pa aluminijastega (sivega) tako da je to najboljša identifikacija kater motor je notri. Nevem pa zdej s prve iz glave kater ima kakšnega, ker me pač dizli ne zanimajo.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Tudi jaz ne vem, kateri sesalni kolektor je kje, bi pa šel stavit, da je plastika na novejšem. 
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Aluminjasti je Euro4, plastičen črni je Euro5.
Kakor koli je neprimerno manj E5 motorjev riknilo. Se pa strinjam, da če tvoj rikne ti statistika nič ne pomaga. Kje je to že danes aktualno!?
Navor pod 2.000 obrati je slab. Vsaj če si navajen drugih dizlov. Na žalost. Poraba pa je kar v redu... za konstantni 4x4 in ne ravno hudo aerodinamiko je cca 7,2l/100km za moje pojme odlična poraba, sploh ker je notri ogromno mestne vožnje. Računano na roke.
Glavni krivec naj bi bil material ležišča na mostu, ki je druge zmesi kovine in ga spreša tako da dobi gred luft. Se pa menda sliši kdaj je že luft, ko pri cca 1800 obratih stiskaš in spuščaš sklopko.
A je to drugače kakšen resen zadržek? Plastični kolektorji so v zadnjem času pogosta reč, tudi pri drugih znamkah. Predstavljam si, da so loputke v sesalnem kolektorju verjetno bolj problematične, pri BMW do 2008 je že tako. Ali jih Subaru sploh uporablja (t.i. swirl flaps)?
V strogo tehničnem smislu ne vem, verjamem, da če drugega ne plastične komponente pripomorejo k zmanjšanju teže v primerjavi s kovinskimi izvedbami.A je to drugače kakšen resen zadržek? Plastični kolektorji ...
Bolj gre za moj odpor do siljenja uporabe plastike vsepovsod kjer le (morda) lahko. Ko vidim motor zavit v plastiko, me pač malo (precej) mine, da bi to imel.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Sreča.
Vse dizle bi moral prepovedat za osebno rabo. Samo če ima več kot 7 sedežev, bi lahko bili dovoljeni (mišljeno za vse znamke, ne samo za subaru).
En izmed največjih izvoznih produktov evrope je bencin. Surovo nafto predelujemo, da se lahko vozite z vašimi dizli in ker je v evropi preveč dizlov, nam ostaja ogromne količine bencina, ki ga pod ceno prodajamo v ameriko, oni pa nam pošiljajo drago surovo nafto. Če se zmanjša število dizlov na cestah, bo treba manj predelave in če bo razmerje pravo, ne bo bencina nič več preveč.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Aaaa, zato imamo v Evropi tako đabe bencin... 
Se pa strinjam s tem, da bi dizle v osebnih vozilih morali ukinit pred ene 50. leti.
Se pa strinjam s tem, da bi dizle v osebnih vozilih morali ukinit pred ene 50. leti.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov