2008 Subaru Legacy 2.0 automatic - Menjava olja v menjalniku
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 133
2008 Subaru Legacy 2.0 automatic - Menjava olja v menjalniku
Verjamem, da je bilo vprasanje ze velikokrat postavljeno a vseeno za ziher naredim svojo temo.
Imam Subaruja kot je napisan v naslovu, 150 hp, 4 prestave z moznostjo menjanja z rockami za volanom.
Rad bi zamenjal olje v avtomatskem menjalniku pa me zanima koliko olja rabim, kateri tip(Dexron III?) in kje kupim filter?
Nisem se pogledal pod avto ali imam filter na zunanji strani a po letniku sklepam da je.
Hvala vam za odgovore.
Imam Subaruja kot je napisan v naslovu, 150 hp, 4 prestave z moznostjo menjanja z rockami za volanom.
Rad bi zamenjal olje v avtomatskem menjalniku pa me zanima koliko olja rabim, kateri tip(Dexron III?) in kje kupim filter?
Nisem se pogledal pod avto ali imam filter na zunanji strani a po letniku sklepam da je.
Hvala vam za odgovore.
Re: 2008 Subaru Legacy 2.0 automatic - Menjava olja v menjalniku
Prvo kot prvo, da ne boš ugibal, začneš uporabljati Partsouq.
Vneseš Vin številko avtomobila (indentifikacijska številka po slovensko), potrdiš in se ti odpre praktično vsi sestavni deli s seriskimi številkami za tvoj dotični avto. Na začetku boš zgubljen zaradi ogromno informacij, nekateri so tudi malček nelogično razporejeni vendar se hitro privadiš in potem s vpisi seriske številke dela iz trgovin z avtodeli (lokalnih ali pa ala autodoc) dobiš pravi del za točno tvoj avto.
----- Ko ti odpre začetno stran si zavihek shrani in tako ti ni treba vsakič posebej vpisovati vin-a ------
Seveda to velja v kolikor imaš na avtu originalne sestavne dele in ni modificiran v bo..u m...r
S tem mislim da imaš naprimer originalne velikosti diskov in ne after market "3x" večje s večjimi kleščami. Pač (s)poznati moraš svoj avto pa potem gre.
Vneseš Vin številko avtomobila (indentifikacijska številka po slovensko), potrdiš in se ti odpre praktično vsi sestavni deli s seriskimi številkami za tvoj dotični avto. Na začetku boš zgubljen zaradi ogromno informacij, nekateri so tudi malček nelogično razporejeni vendar se hitro privadiš in potem s vpisi seriske številke dela iz trgovin z avtodeli (lokalnih ali pa ala autodoc) dobiš pravi del za točno tvoj avto.
----- Ko ti odpre začetno stran si zavihek shrani in tako ti ni treba vsakič posebej vpisovati vin-a ------
Seveda to velja v kolikor imaš na avtu originalne sestavne dele in ni modificiran v bo..u m...r
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
Nikakor ne najdem kataloske od filtra, na diagramu pa je…
sasija je: JF1BP5LS58G092490
sasija je: JF1BP5LS58G092490
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
https://www.ebay.com/itm/5-Quarts-Auto- ... 632-2357-0
To bo to? Ampak a se dobi kje pri nas? Drugace sem navajen narocat iz USA ampak a se ne bi za ta avto tud pr nas dobilo kaj?
To bo to? Ampak a se dobi kje pri nas? Drugace sem navajen narocat iz USA ampak a se ne bi za ta avto tud pr nas dobilo kaj?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Po shemah bi jaz rekel, da tvoj menjalnik nima filtra, tam kjer pa bi (lahko) bil, pa ima samo pokrov...
Konkretno - pri tvoje VIN-u za št. 2 na tem diagramu 'no applicable part number found':
https://partsouq.com/assets/tesseract/a ... H_3_LR.gif To je sicer vijak, na katerega se filter zašraufa...
Enako pravi na tem diagramu za 38325 (filter), so pa kataloške številke za G95904 (O-ring), 38372 (pokrov) in B92001 (vijak):
https://partsouq.com/assets/tesseract/a ... H_3_LR.gif
Konkretno - pri tvoje VIN-u za št. 2 na tem diagramu 'no applicable part number found':
https://partsouq.com/assets/tesseract/a ... H_3_LR.gif To je sicer vijak, na katerega se filter zašraufa...
Enako pravi na tem diagramu za 38325 (filter), so pa kataloške številke za G95904 (O-ring), 38372 (pokrov) in B92001 (vijak):
https://partsouq.com/assets/tesseract/a ... H_3_LR.gif
ta filter je samo za olje, ki gre v pumpo, glavni filter je pod pokrovom in je treba karter menjalnika dol snet.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
Ahaa zdaj malo bolje razumem ta program za iskanje delov…
A ni pod karterjem samo sito z mrezico in ne filter?
A ni pod karterjem samo sito z mrezico in ne filter?
tisto sito je filter in se menja vsakih 60k kilometrov.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
Oky hvala, kaj pa glede olja? Kaj lahko uporabim?
Jaz sem na svojem uporabljal mobil ATF 320. Menjalnik je delal brez problemov.
Gledaš da je olje dextron III ali dextron IIIH.
Pa mobil320 lahko uporabljaš tudi za servo volan, tako da imaš vse skupaj v enem olju.
Gledaš da je olje dextron III ali dextron IIIH.
Pa mobil320 lahko uporabljaš tudi za servo volan, tako da imaš vse skupaj v enem olju.
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
Aha se pravi klasika, kaj je drugace kot originalno olje predpisano?
Menjalnik drugace dela lepo se mi pa zdi da bi lahko bil pri prestavljanju navzdol malo bolj zivahen…Ko das gas do konca traja vcasih 2 sekunde da presalta. Drug avto, ki ga imam je ravnotako avtomatik american letnik 86 in ob polnem gasu instantno vrze prestavo dol.
Menjalnik drugace dela lepo se mi pa zdi da bi lahko bil pri prestavljanju navzdol malo bolj zivahen…Ko das gas do konca traja vcasih 2 sekunde da presalta. Drug avto, ki ga imam je ravnotako avtomatik american letnik 86 in ob polnem gasu instantno vrze prestavo dol.
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
https://i.ibb.co/ByhTJ7x/1-F4-E81-BC-B8 ... -C59-B.jpg
Sem preveril za zunanji filter in ga res ni…
Možnost je tudi da moraš elektroniko naučit novega načina dela - bolj športnega. Kakšen teden bolj "divje" prestavljaj pa poročaj če je kakšna sprememba.
Pri mašini vem da jo uspavaš s lepim, po predpisih vožnjo, ko pa jo spustiš s uzd po avtocesti pa je še par dni živahnejša.
Pri mašini vem da jo uspavaš s lepim, po predpisih vožnjo, ko pa jo spustiš s uzd po avtocesti pa je še par dni živahnejša.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
avtomatik se vsakih 10 prestavljanj uči. Če boš gonil nekaj 100km, se bo tudi elektronika privadila tvojemu stilu vožnje, če boš pa šparal, bo pa tudi elektronika počasneje šaltala.
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
Bom probal malo bol prtiskat pa da vidmo 
Glede olja sem pa to nasel v navodilih…
Glede olja sem pa to nasel v navodilih…
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov