2008 Legacy 2.0R set zobatega jermena
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 133
2008 Legacy 2.0R set zobatega jermena
Pozdravljeni, kateri set priporocate? Sem gledal SKF na autodocu. Na koliko se menja drugace? Zadnjic je bil menjan pri cca 105k km leta 2015. Zdaj jih ima 189k km.
Hvala za pomoc.
Hvala za pomoc.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: 2008 Legacy 2.0R set zobatega jermena
Zobati jermen se menja vsakih 105k km.
SKF bo verjetno čisto OK.
SKF bo verjetno čisto OK.
Jaz sem kupil SKF komplet za forija, ampak ni vseboval oringov za odmične. Nisem vedel da je to tudi dobro zamejnati, in mi je kak mesec ali dva po velikem servisu začelo kaplat iz enega semeringa odmične. Posledično je blo treba jovo na novo podret. Sam za informacijo.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Jaz bom tudi v kratkem delal velik servis, sam so tiste jermenice zategnjene ko ku..., tko da še nisem ziher, če bi menjal tudi semeringe, pušča zaenkrat še nič.aleks napisal/-a: ↑04. Januar 2022, 08:18Jaz sem kupil SKF komplet za forija, ampak ni vseboval oringov za odmične. Nisem vedel da je to tudi dobro zamejnati, in mi je kak mesec ali dva po velikem servisu začelo kaplat iz enega semeringa odmične. Posledično je blo treba jovo na novo podret. Sam za informacijo.
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
A za semeringe odmicnih imate kake kataloske? Ve kdo poreklo SKF delov, da ne bodo kaki kitajski lezaji…Za camarota sem narocil set SKF kolesnih lezajev in so vsi made in china 
Kataloške dobiš tu:
http://opposedforces.com/parts/
Ali tu, če vpišeš svojo VIN:
https://partsouq.com/
http://opposedforces.com/parts/
Ali tu, če vpišeš svojo VIN:
https://partsouq.com/
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Semeringe mi je dobil Karli, in so bili original. Je bilo tudi treba nekaj dni počakat da so prispeli. Po menjavi teh semeringov in tesnil obeh pokrovov ventilov ni nikoli več posmrdelo po olju. Sicer je izguba olja tam skozi res minimalna, ampak nervira, ker vsake toliko kako kapljico olja zanese na izpuhe, in ta vonj potegne v kabino.
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
Se pravi za te semeringe menjat moras se pokrove ventilov dol vzet?
Ne, za semeringe je treba snet prednji pokrov, ki ga itak dol vzameš zaradi dostopa do jermena, in jermenice. Meni so naredili tudi menjavo tesnila pokrova ventilov, ker je zoprna puščalo. Če tebi ne spušča tam, ni treba. To se lahko menja ko spusti, medtem ko je dostop do tesnil odmične gredi najbolj dostopen ravno ko se že dela menjava zobatega jermena.Mazda driver napisal/-a: ↑04. Januar 2022, 13:55Se pravi za te semeringe menjat moras se pokrove ventilov dol vzet?
SKF je sicer švedski proizvajalec, kje vse točno so narejeni deli pa bogsigavedi. Na mojem kompletu za veliki servis (jermen,rolce,napenjalec) piše made in koreja.Mazda driver napisal/-a: ↑04. Januar 2022, 09:11A za semeringe odmicnih imate kake kataloske? Ve kdo poreklo SKF delov, da ne bodo kaki kitajski lezaji…Za camarota sem narocil set SKF kolesnih lezajev in so vsi made in china![]()
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
Hmm ja sj to, me mika da bi kr original made in japan narocu…Je le 100k km na avtu vse skupaj…
Rolice in vodna pumpa je najbrž skf, medtem ko jermen je ponavadi Continental ali Gates
v teh kitih, vsaj kolikor jaz vem.
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
Glede menjave semeringov odmicne me zanima katero orodje rabis za pridrzanje jermenic, da jih odtisnes…Vidim, da jih je kr ene par razlicnih, ce kdo ve kero je pravo za 2.0R motor.
Hvala.
Hvala.
Jaz si pomagam tako:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
Hehe no tud to je varjanta
Kaj pa glede termostata v partsouq kaze dve varjanti ce sm prou pogledu je en 78 stopinj, drugi 88. Sklepam, da rabim 88
Sem pa bral, da je mocno priporoceno originalnega?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov