Spodrsavanje prednjih koles pri ostrem zavijanju
Re: Spodrsavanje prednjih koles pri ostrem zavijanju
Stare gume so trde, nove so mehke in se spodvijejo.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
če vzamemo fizikalno na radij (premer kroga) in na milimetre profila,
nova guma z oprijemom v primerjavi s staro napol plastično bi pričakoval nasprotno
nova guma z oprijemom v primerjavi s staro napol plastično bi pričakoval nasprotno
nisi upošteval trdosti gume, ki zaradi trdote prej spodrsne na enaki podlagi
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Spodrsavanje prednjih koles pri ostrem zavijanju (parkiranje ipd.) pri majhnih hitrostih nima nič z ABS-om ali TC-jem, je pa normalno, ker avtomobili večinoma ne uporabljajo 'prave' Ackerman geometrije, ki bi zagotavljala 'pravi' radij zavoja za vsa kolesa,ampak nek približek, pri katerem ob velikih kotih pride do odstopanja (ima pa menda druge prednosti, stabilnost pri večjih hitrostih ipd.)...
Pri tem igra vlogo tudi širina gum - širše kot so, bolj je spodrsavanja opazno, saj bi notranji rob moral it po manjšem radiju kot zunanji - sta pa seveda vzporedna.
Pri tem igra vlogo tudi širina gum - širše kot so, bolj je spodrsavanja opazno, saj bi notranji rob moral it po manjšem radiju kot zunanji - sta pa seveda vzporedna.
Kako vedeti, a gre za spodrsavanje/poskakovanje zarad novih gum ali slabe visko sklopke?
Pri gumah ti hopsa že od začetka vožnje, visko pa se oglasi kasneje, po nekaj kilometrih, ko se tista godlja med lamelami segreje.
ignorance is bliss
Pri slabi visko sklopki je lahko vožnja naravnost še čisto normalna, ko pa zavijaš v ovinek pa začne nabijati ker ne pusti teči koles z različno hitrostjo ampak obe kolesi vrti enakomerno.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
to je veljalo za ročne menjalnike in ne avtomatike in cvt menjalnike. je danči že lepo razložil.
pri xv ju je pa to še bolj izrazito, ker ima 225 široke gume (tudi 1.6 modeli)
pri xv ju je pa to še bolj izrazito, ker ima 225 široke gume (tudi 1.6 modeli)
Zaenkrat je na cesti se v redu, poskakuje samo ko na dvoriscu obracam z ogretim avtom, pri hladnem ne skace, torej naj bi bil visko.
Nebivedu, ce je to name letel mam rocnega.
Nebivedu, ce je to name letel mam rocnega.
Sem razumel, da je bil odgovor podan tistemu, ki ima XV-ja s CVT-jem ker njemu podobno dela.
Če imaš ročnega, pa je visko kriv za tako obnašanje.
Če imaš ročnega, pa je visko kriv za tako obnašanje.
Že pred časom sem menjal zglob in puše na prednji levi roki. Spodrsavanja ni več. Očitno se je zaradi zračnosti pri ostrem zavijanju toliko geometrija podrla, da je spodrsavalo.T-Man napisal/-a: ↑22. December 2021, 13:03Da ne odpiram nove teme, bom uporabil kar obstoječo, ker sem opazil enak simptom.
Torej - cca. tri tedne si lastim XVja, letnik 2012, CVT. Opazil sem, da mi pri počasnem ostrem zavijanju oz. obračanju včasih malenkost spodrsne prednje kolo. Seveda odvisno kakšna je podlaga. Najprej sem imel občutek kot da bi čez nekaj zapeljal, potem pa sem bil malo bolj pozoren in očitno se tudi meni to občasno dogaja. Tole temo sem prebral in ker nimam kaj dosti pojma o visko sklopkah, diferencialih ipd. me zanima, če imajo avti s CVT menjalnikom tudi enake težave? Optike (še) nisem delal in jo nameravam v bližnji prihodnosti.
Meni je spodrsavalo spredaj ko je avto bil ogret in sem npr. parkiraval. Izkazalo se je da je visco sklopka kriva za to. Zamenjal sem tisto mast al kako se ji ze reče ki pride notri, saj je stara bla ze slaba in avto dela ko nov
Tisto mast si menjal sam ali si dal obnoviti sklopko?
ignorance is bliss
Visco kar vem se ne obnavlja, ce ni uničena. Govorim glede na simptom, ki ga je napisal avtor. Zamenja se samo mast, ki je sicer draga, ampak ja, zamenja se sam mast in avto dela k nov.
Katere gostote in koliko gramov, če lahko izvem?Kaj pa tesnila?
ignorance is bliss
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost