box z elektriko za kampiranje
Re: box z elektriko za kampiranje
Pri sebi sem prakticiral paralelno vezavo akumulatorjev. Pri preseku žice ne šparat.
Vmes sem dal rele,krmilje vezano na luči ali karkoli samo da se po končani vožnji izklopi.
Stalna paralelna vezava se obnese samo pri popolnoma enakih akumulatorjih iste starosti.
Kompresorski hladilnik ima zaščito akumulatorja.
Pri dalših vodnikih ali pri premajhnemu preseku zazna nižjo napetost in ne bo delal
Vtičnica zadaj je pri večini avtomobilov neuporabna za večje porabnike z zaščito.
Sprednja za prižiganje cigaret je dimenzionirana za večje tokove pa še bližje akumulatorju je.
preveri koliko energije ti ukrade solarni kontroler ,če boš prek njega polnil.
Vmes sem dal rele,krmilje vezano na luči ali karkoli samo da se po končani vožnji izklopi.
Stalna paralelna vezava se obnese samo pri popolnoma enakih akumulatorjih iste starosti.
Kompresorski hladilnik ima zaščito akumulatorja.
Pri dalših vodnikih ali pri premajhnemu preseku zazna nižjo napetost in ne bo delal
Vtičnica zadaj je pri večini avtomobilov neuporabna za večje porabnike z zaščito.
Sprednja za prižiganje cigaret je dimenzionirana za večje tokove pa še bližje akumulatorju je.
preveri koliko energije ti ukrade solarni kontroler ,če boš prek njega polnil.
kabel je 4kvadrat za 30A je dovolj. ne delam prek vtičnice, ampak direktno iz aku pod havbo do kontrolerja, vmes pa 30A varovalka. kabla je 4m vse skupaj.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Jup. Se slišva.nebivedu napisal/-a: ↑30. Januar 2022, 11:57mam enega doma viška. mislim da je do 30A. če boš kaj mimo hodil?aleks napisal/-a: ↑30. Januar 2022, 08:01Aha, to je torej PWM kontrolerček na stranici kište? Sem jaz tudi že gledal, ker sem hotel podobno zadevo naredit. Ampak, ker težko dobiš kake nasvete kaj kupit, sem potem malo opustil načrt. Sploh, ker sem hotel dat litijeve baterije, pa menda niso najbolj primerne, svinčeve so pa hitro zelo težke.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
eno je obremenitev vodnika, drugo pa padec napetosti na vodniku
kaj hočeš maximalno izkoristiti polnjenje ali ti je vseeno
vseeno mi je, ker če se vozim 3 ure ali več , bo tudi s padcem do vrha nafilalo akumulator
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
V mojem primeru sem imel popravnega in sem menjal iz 4 na 16 kvadrat.Kadar smo šli na potovanje smo vsak dan imeli
kakšno uro ali dve vožnje in premetavanje iz kempa v kemp ali pa na divje.Včasih sem se oskrboval kar z akumulatorjem iz avtomobila.
V tujini in v divjini je pa rizik.Nisem imel škatle ampak med kramo dodaten akumulator, poleg hladilnika povezanega na avtomobilskega.
Enkrat sem uporabil za ponjenje kar napajanje grelca zadnjega stekla.Misleč da imam zalogo energije se je hitro izjalovilo.
Dolžina vodnika doda svoje in kvaliteta bakra je pri tej napetosti pomenbna.
S čim skrimpate konektorje za te preseke? A mate to orodje v domači delavnici, ali si sposodite, ker imajo v službi (ali podobno)?
Davno nazaj: dleto + kladivoS čim skrimpate konektorje za te preseke?
Ne tako davno nazaj: približno izdelan nastavek + primež
Za Helmuta sem si pa končno nabavil preproste hidravljične klešče iz bolhe (cca 35 EUR je bilo).
Do 35 mm^2 sem zaenkrat delal.
Zadnje je gotovo najbolj priročno, hitro ter zanesljivo, ampak tudi prvi dve metodi sta super delovali, le precej bolj pozoren si moral biti, pa kdaj vajo ponoviti.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
če imaš malo močnejši spajkalnik in malo prakse ali volje se da kvalitetno spojit.
zadnje čase opažam,da za večje preseke 25 kvadrat in več ima vsak proizvajalec čevljev svoje klešče.
Brenerček pa lot kot dodatek na primež, kje si lahko pomagaš z izvijačem ali drugo primerno palico ki jo vstaviš vmes, da samo ne enem delu zategne tako kot je treba. Lot potem samo še za ziherco...
Sicer klešča za 35€ se slišijo poceni, vendar, če to rabiš enkrat na 10 let...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Hmm, jaz imam na sončnih kolektorjih 4kvadrat, pa filajo 12A pa 18V že nekaj časa. Pa nobenega problema. So pa oklepljeni kabli, tako da so s kr konkretno "lupino"
Če so res predebeli kabli, dam jaz vijak pa 2 podložki par cm premera. Daš na vijak podložko, potem s kablom narediš en ovoj okol vijaka, tako da je ovoj kabla na robu podložke (samo kovinski del kabla je na podložki), nato daš naslednjo podložko, potem pa na mašino (400NM) zategneš matico, na koncu pa še kontramatico. Ne gre nikoli več narazen, še jaz raje režem kable, kot da se zajebavam z odtegovanjem. Pa do sedaj nikjer nisem imel problemov.
Glede na to, da bo vedno več elektrike povsod (še v avtomobilih) jih boš očitno večkrat rabil, tako da nakup vsekakor ni slaba izbira.BackW00d napisal/-a: ↑31. Januar 2022, 10:23Brenerček pa lot kot dodatek na primež, kje si lahko pomagaš z izvijačem ali drugo primerno palico ki jo vstaviš vmes, da samo ne enem delu zategne tako kot je treba. Lot potem samo še za ziherco...
Brenerček mam, tudi prakso imam iz izdelave Anderson konektorjev. Sem pa nekje videl ali bral, ne spomnim se več, da se za večje preseke ki smo jih včasih brez milosti zalivali v lot, priporoča krimpanje, že za malo večje tokove. Sem imel namen nabavt klešče, pa sem se v Lidlu premislil. Klešče iz Lidla so bolj za manjše preseke, nekje pogojno do 8 mm2. 10 in več definitivno ne, čeprav so imele kapaciteto na papirju ... potem sem pa kar malo nehal gledat. Sedaj vidim, da so tudi take na vzvod, kot jih mam za alumplast cevi/konektorje. To si bom po mojem kupil. Če alumplastbrez hidravlike, sam na ročico stisnem 32mm fiting, bom valjda tud kabelske konektorje.
Sam sem videl že svašta pri avtoakustiki in ti brez težave povem, da brez slabe vesti zalijem že stisnjen konektor z lotom. Varovalja + dam notri ziher ne bo prišla oksidacija v naslednjih letih do izraza.
Lot naj bi bil slabši prevodnik kot kontakt baker/zlato (na pozlačenemu konektorju. Zato kao naj nebi lotal. Dlakocepenje če se mene vpraša.
Lot naj bi bil slabši prevodnik kot kontakt baker/zlato (na pozlačenemu konektorju. Zato kao naj nebi lotal. Dlakocepenje če se mene vpraša.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost