box z elektriko za kampiranje

Vse kar ne paše v ostale teme...
Odgovori
Uporabniški avatar
TedyBi
Uporabnik foruma
Prispevki: 432
Kraj: obala

Re: box z elektriko za kampiranje

Odgovor Avtor: TedyBi » 10. Februar 2022, 12:29

Na žalost slepi nikoli ne spregleda. Mogoče bo tebi uspelo :) Včasih je težava v nas samih. Če tebi avti tako crkujejo, kot po tekočem traku, je mogoče težava nekje drugje in ne v sami znamki avta. Moj VW še vedno dela.

In po čemu ti sklepaš vse to? Ne poznaš mene niti kaj s kom ali s čim počnem in verjemi, da sem sodeloval že z "zeljarjem" in "žabarjem". Srečno ;) in pivo ob priliki :111 :111 :111 In ne moreš verjeti, da sem tudi že pil zelo odlično nemško pivo :) (in to nimam v mislih lagerje, ker ko enkrat začneš piti dobro pivo, nekako ne moreš več uživati v pivih za rajo).
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8720
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 10. Februar 2022, 12:48

TedyBi napisal/-a:
10. Februar 2022, 12:29
Na žalost slepi nikoli ne spregleda. Mogoče bo tebi uspelo :) Včasih je težava v nas samih. Če tebi avti tako crkujejo, kot po tekočem traku, je mogoče težava nekje drugje in ne v sami znamki avta. Moj VW še vedno dela.
Ni problem v mojih avtih. Meni avtomobili nič ne crkujejo. Problematična je familja, ker pes pa avto morata biti nemška. Pol so pa avtomobili več na servisih, kot pa na cesti. Pa nebi rekel, če bi bili problemi samo z eno znamko in enim modelom, tako so pa 3 različne znamke (no 2, če šteješ vw in škodo pod eno koncern), problemi pa zelo podobni.

Kar se pa kvalitete tiče - 10 let stara škoda octavia elegance 1.9TDI je manj šrkipala, kot škoda 4x4 2.0 TDI nova. :sck
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2540
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 11. Februar 2022, 07:48

TedyBi napisal/-a:
10. Februar 2022, 12:29
(in to nimam v mislih lagerje, ker ko enkrat začneš piti dobro pivo, nekako ne moreš več uživati v pivih za rajo).
Prjatu, pa si ti že zvaril kakega ležaka? Ali vsaj kakšnega ejla? Ali si samo njuejdžerski "poznavalec dobrih piv"? Kr ta, po tvojem "piva za rajo", je tko težje zvarit dokletarit, kot to, čemur ti praviš "dobro pivo", da te kap. Mene vedno znova frapira, kako ljudi najbolj navdušujejo ravno napake v pivu (diacetil, estri, ostra grenčina ki prikrije vse napake varke, itd)... Ker to je potem "drugačno" pivo. Je ja, skrpucalo kraft pivovarja, ki izbira bližnjice in ne drži higiene ... Jaz sem jih nehal pit, ko sem probal en dan 3 kraft piva različnih pivovarjev, ki so imela vsa isto napako, ker je bilo takrat precej vroče poletje, in nihče od njih ni bil sposoben nadzorovati temprature fermentacije ...
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
TedyBi
Uporabnik foruma
Prispevki: 432
Kraj: obala

Odgovor Avtor: TedyBi » 11. Februar 2022, 09:45

Tretje mesto na državnem tekmovanju ;) Tako da, JA. nekaj piva sem pa že res zvaril.

Pa še pivski sodnik sem... :111 :111 :111

Nič nimam proti pitju ali poskušanju kraf piv in sem vesel za vsakega, ki doma poskuša zvariti kakršnokoli pivo.

Kaj mislim kot pivo za rajo, koncern hajnikeeeen in njemu enaki. To kar zvarijo/zmešajo, je svetovnih let stran od piv, katere smo še lahko pili recimo 10, 20 let nazaj. Surovine so v glavnem hibridne kuruze z nekaj ječmena za barvo, hmelja komaj kaj, da o kvasu sploh ne začnem. Voda je pa edina stvar, kar je v pivski industriji najbolj vredna, ker večina pivovaren ima lastne vodne vire. Kaj se že dogaja v Sloveniji? Vse tovarne, ki potrebujejo vodo in imajo lastne vodne vire, so v tuji lasti. Piva so postala navadna "scalina", raja jih neha pit, potem raja začne piti hajnikenčke (ali druge), pivovarnam začne padati prodaja, lastnik začne združevati pivovarne in na koncu mu ostane tovarna z lastnim vodnim virom za... Zakaj torej raja? Ker nas tako vidijo "veliki" in raja nima denarja, da si lahko privošči spit kraft pivo za 3-5 eurov in to ene 2-5 krat na večer ter to početi cel mesec.

Tako da prjatu, nikar ne obupaj nad domačimi pivovarji. Vsi se učimo in enim rata prej drugim kasnej. Mogoče enim nikoli in spet eni imajo uspešne pivovarne znane izven meja Slovenije.
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 11. Februar 2022, 10:22

Moji kolegi so bli vsi napaljeni na "kraft" pivo in so to pili kot po tekočem traku, za runde smo dajali 3x pa tudi 4x več kot v časih ko so vsi pili zgolj rdečega ali zelenega...
Zdaj po nekaj letih so se vsi ohladili in pravijo da ja, kul kraft, da spiješ enega ali mogoče dva. Da ko pa se ga greš nažret pa je še zmeri super najbolj na izi pit pivo za rajo. (pa ne govorim o finančnem vidiku, za tisto se ne sekiramo)

Podobna fora je tudi pri vinih. Če si ti za butično kozarec ali dva je super odpret kaj posebnega, staranega....če se ga greš pa nabit k vosu, pa je najlažje cvička nalit. Zjutraj si po njemu kot nov :)

Kje je torej tema box z elektriko?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma
Prispevki: 875

Odgovor Avtor: ORLY » 11. Februar 2022, 11:40

Rabiš elektriko za hladilnik, za kraft pivo hladit :smly
ignorance is bliss

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 11. Februar 2022, 16:47

TedyBi napisal/-a:
11. Februar 2022, 09:45
Tretje mesto na državnem tekmovanju ;) Tako da, JA. nekaj piva sem pa že res zvaril.

Pa še pivski sodnik sem... :111 :111 :111

Nič nimam proti pitju ali poskušanju kraf piv in sem vesel za vsakega, ki doma poskuša zvariti kakršnokoli pivo.

Kaj mislim kot pivo za rajo, koncern hajnikeeeen in njemu enaki. To kar zvarijo/zmešajo, je svetovnih let stran od piv, katere smo še lahko pili recimo 10, 20 let nazaj. Surovine so v glavnem hibridne kuruze z nekaj ječmena za barvo, hmelja komaj kaj, da o kvasu sploh ne začnem. Voda je pa edina stvar, kar je v pivski industriji najbolj vredna, ker večina pivovaren ima lastne vodne vire. Kaj se že dogaja v Sloveniji? Vse tovarne, ki potrebujejo vodo in imajo lastne vodne vire, so v tuji lasti. Piva so postala navadna "scalina", raja jih neha pit, potem raja začne piti hajnikenčke (ali druge), pivovarnam začne padati prodaja, lastnik začne združevati pivovarne in na koncu mu ostane tovarna z lastnim vodnim virom za... Zakaj torej raja? Ker nas tako vidijo "veliki" in raja nima denarja, da si lahko privošči spit kraft pivo za 3-5 eurov in to ene 2-5 krat na večer ter to početi cel mesec.

Tako da prjatu, nikar ne obupaj nad domačimi pivovarji. Vsi se učimo in enim rata prej drugim kasnej. Mogoče enim nikoli in spet eni imajo uspešne pivovarne znane izven meja Slovenije.
Čaki, daj tole mal koherentno izrazi, ker ne zastopim... Kaj je pol pivo za rajo? A je Heineken, to kar smo nehali pit, ali to kar smo začeli pit?

To, kar v koncernu varijo, kot ti praviš, iz poceni sestavin, je višek živilske procesne tehnologije. Da je vsaj vedno enako, če že ni dobro, (kot ti sodiš, al pa ne, nisem čisto zastopil).

To kar kraftarji, pa njuejdžerčki počnejo, je da delajo iz potice drek. Kar mora pa idustrijska pivovarna nardit, iz mogoče treh vagonov slabega sladu, pet vagonov povprečnega, in sedem vagonov koruze, je za vsakega kraftarja znastvena fantastika. Ker kupujejo sam butične slade, ekstra za vsako varko svoj kvas, pa take fore. In to potem prodajajo, tko kot si rekel, po 5 eurov flašo. Pa potem probaš 3 različne svetle ejle, pa majo vsi okus po šabesi, ker so kvas falili, pa še temperaturo. Stokrat raj rdečga al pa zelenga iz fabrke pol. To kar ti govoriš, da je industrijsko pivo scalina, smrdi po vihanju nosu in podcenjevanju, ker se je človeku enkrat posrečla ena varka in je potem dobu medaljo.

Kaj pa potem rečemo za Kratochwille, na primer? Kaj ti pomaga 100% slad v varki, original žatecki hmelj, pa ne vem kakšen ekstra kvas, iz češke uvožen braumajster, če je edino kar je iz tam pitno črno, da okus po ječmenovi kavi prikrije vse napake iz varke in fermentacije ...?

Enkrat se vsakmu, ki dovolj krat proba, posreči varka, pa fermentacija, pa glih prav CO2 v flaši, pa tko naprej. Uspeh je, da je to vedno tako, in v fabrki mora bit vedno enako, ne glede na to kaj je majstrom varilcem računuvodstvo kupilo.

Uporabniški avatar
luigi
Uporabnik foruma
Prispevki: 165

Odgovor Avtor: luigi » 11. Februar 2022, 16:56

ORLY napisal/-a:
11. Februar 2022, 11:40
vse kaže,da bo nadaljevanje o boxu z elektriko na pivovarilskemu forumu

Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ORLY » 11. Februar 2022, 17:10

luigi napisal/-a:
11. Februar 2022, 16:56
ORLY napisal/-a:
11. Februar 2022, 11:40
vse kaže,da bo nadaljevanje o boxu z elektriko na pivovarilskemu forumu
Jp. Na Subaru forumu pa od A do Ž o tegobah malih pivovarjev in poznavalcev ;P :111 :111
ignorance is bliss

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 11. Februar 2022, 17:22

Sej to je peskovnik, a ni? Da včasih še kako o nemških avtih rečemo, pa če še beseda nanese, še kej o pivu? Ki je vseeno nekak univerzalno priljubljena pijača, vsaj na klubskem pikniku ...

Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ORLY » 11. Februar 2022, 17:31

Peskovnik je, samo tema je šla po svoje...
ignorance is bliss

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 11. Februar 2022, 17:38

Ko smo že pri boksu, sem dans ene par rešitev videl (mam korono, pa imam čas na YT take reči buljit), ki uporabljajo za akumulator po 3 ali 4, 8 20voltne litijeve akupake za orodje. Kar je, recimo, pri 4 Ah pakih neke teoretično 0,32 kWh. Verjetno nekaj manj, ker tudi litijevih ni fajn ravno v podn praznit, če jih hočem met za malo dlje. Noben sicer ni nekak uspešno rešil polnjenja "in situ",kar me malo moti. Imam doma 4 take akupake, in računam, da za en mali hladilnik skor mora bit dovolj. En tak primer je recimo tole:
Pa še iz Ryobijev
ta je iz 8 komadov baterij, se mi zdi bi kar moralo špilat.

Ampak kot rečeno, noben prav solidno ne reši polnjenja. A je kdo kaj študiral v tej smeri?

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 11. Februar 2022, 17:43

Tale je pa nekak kandidat tudi za polnjenje in situ. Možakar je sicer nanj prikolpil nekaj bolj švoh inverter
Za moje baterije (parkside) sicer takega "superchargerja" ne delajo, ampak če je kdo velik uporabnik one+ sistema od Ryobija, pa da ima že nekaj baterij, mogoče tud ena varijanta.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8720
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 11. Februar 2022, 18:42

Ena ryobijeva baterija stane 128€ (5Ah), si prepričan, da je to cenovno ugodna varianta?

Čakam na mašino za za točkovno spajanje baterij, pa sprobam sam narest akumulator iz njih. Jih mam dost doma (so prišli paketi s kitajske - NCR 18650 3600mAh)
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 11. Februar 2022, 23:03

Ne, da bi namensko kupoval to, se mi zdi predrago. Ampak, ker že imam 4 kose 4 Ah-akujev, sem mal šel gledat, kaj je možno in kaj ne. Ne kupuje se mi nekaj ekstra, samo za ta namen. V bistvu, imam dobre četrt kilovatne ure v litijevih akupakih že doma. In uporabljam jih lahko še pri orodjih. Tudi če kateri rikne, Parkside so poceni. Pa sedaj so še novi, kjer v skoraj istem volumnu pride 8Ah (te so res dražje, ker majo večje celice od 18650).
Najbolj me muči polnjenje. Tega samo z nekih 13 voltov iz avtomobila ne morem direkt filat, moraš it z nekimi 20 volti gor. Obstajajo sicer tud polnilci iz avtomobilske vtičnice na 20v, ampak spet potem moraš kupit 4, pa je predrago.
To kar si se ti lotil je sicer fajn. A kaj boš s tem akujem tisti, večinski, del leta, ko nisi na potovanju, izletu? Nič najbrž. Še ena reč ki potem leži na polici in čaka da bo spet v uporabi.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost