subaru outback 2022 - outback wilderness
Re: subaru outback 2022 - outback wilderness
Vsake tolk mal pogledam BC od strank, kar se porabe tice. Vecinoma 1.5tsi pije vec kot 2.0tsi 4x4, ki pa se vedno pijeta precej vec kot dizel. Glede cen goriva so pa nakoncu nekje na enakem. Vzdrzevanje novih motorjev je pa katastrofalno.
backwood, poraba ni nič višja od napisane. sva mela model 2011 do 2014 outbacka, pa je bil kr šparovc glede na prejšnje outbacke. recimo nova gorica ljubljana po tempomatu na omejitve je bila poraba 7.4 litre plina. (natankano, ne izračunano)
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
A s tem si mislil, da uporabniki slabo vzdržujejo? Ali da je vzdrževanje komplicirano in drago, ali je vzdrževalni plan zanič?
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Ne primerjaj N/A motorja s Turbo motorjem. Res da je ta novi 2.4 motor DIT in ima večjo kompresijo in vse....vendar dvomim, da je resnica na strani uradnih številk. Glej, lahko da tako malo pije pri vožnji 110km/h na avtocesti če ima takrat res nizke obrate pa, da ima motor še vseeno dost navora. Vendar ko prideš v turbo območje začne zadeva kr pit. Meni se od 110 na 130 poznajo pomoje kr trije litri pri porabi. S tem da če pa fejst tišim pridejo pa še trije zraven 
Vozili smo 1.5 TSI golfa s 150HP in uno tehnologijo odklaplanja dveh cilindrov in je pri vožnji v službo, ko smo hoteli prehitet vse in na AC probali koliko leti imeli porabo preko 10L (po BC). Ko smo domovčez padli v ACC tempomat vožnjo v koloni po regionalki, torej brzine med 50-80km/h je bila poraba rahlo pod 6L, pa sem prepričan da bi šla še pol litra ali kaj več dol, če bi še bolj pazili, ker smo še vseeno tu in tam mal bolj potegnili in ene dva prehiteli proti koncu poti.
Preko 10L sem tudi spravil Passata karavana 4x4 2.0 190HP (na razdalji 90km, ni bil to zgolj en prelaz in trenutna povprečna za 10km)...Če bi se s tem Outbackom 2.4 DIT toliko hitro vozil, grem stavit da bi potegnu preko 16L, kot to naredi moja WRX-a brez težave
Sicer pa kdor gleda na avto na način, da bo zarad litra gor ali dol kupil ali ne, mora itak kupit cenejši avto, da bo ostalo še za vzdrževanje, da nebo samo za gorivo še poleg fafinga ostalo.
Vozili smo 1.5 TSI golfa s 150HP in uno tehnologijo odklaplanja dveh cilindrov in je pri vožnji v službo, ko smo hoteli prehitet vse in na AC probali koliko leti imeli porabo preko 10L (po BC). Ko smo domovčez padli v ACC tempomat vožnjo v koloni po regionalki, torej brzine med 50-80km/h je bila poraba rahlo pod 6L, pa sem prepričan da bi šla še pol litra ali kaj več dol, če bi še bolj pazili, ker smo še vseeno tu in tam mal bolj potegnili in ene dva prehiteli proti koncu poti.
Preko 10L sem tudi spravil Passata karavana 4x4 2.0 190HP (na razdalji 90km, ni bil to zgolj en prelaz in trenutna povprečna za 10km)...Če bi se s tem Outbackom 2.4 DIT toliko hitro vozil, grem stavit da bi potegnu preko 16L, kot to naredi moja WRX-a brez težave
Sicer pa kdor gleda na avto na način, da bo zarad litra gor ali dol kupil ali ne, mora itak kupit cenejši avto, da bo ostalo še za vzdrževanje, da nebo samo za gorivo še poleg fafinga ostalo.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Men liter na 100km velik pomen, ker delam 200km dnevno. Tankam na dva dni, ker z LPG kestlom nardim 450-480km (52L nekje drzi).
S tem da je outback wilderness 500kg težji od tvoje WRX.BackW00d napisal/-a: ↑21. Februar 2022, 10:14Preko 10L sem tudi spravil Passata karavana 4x4 2.0 190HP (na razdalji 90km, ni bil to zgolj en prelaz in trenutna povprečna za 10km)...Če bi se s tem Outbackom 2.4 DIT toliko hitro vozil, grem stavit da bi potegnu preko 16L, kot to naredi moja WRX-a brez težave
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Brez zamere ampak pri takem vozu in vse kar ti ponuja je poraba res odveč.
Že sam izgled in stalni 4x4 ti dosti pove, da to ni voz iz 6-7 litri porabe.
Sam ne vozim lepih relaciji in se mi poraba giblje nekje 10 do 10,4l + da je truga na strehi.
Že sam izgled in stalni 4x4 ti dosti pove, da to ni voz iz 6-7 litri porabe.
Sam ne vozim lepih relaciji in se mi poraba giblje nekje 10 do 10,4l + da je truga na strehi.
Če daš trugo dol, pade poraba za 2 litra.
Jah, verjetno na avtocesti, pri hitrostih med 50 in 80 pa dvomim, da bi bila taka razlika.
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Ne na vseh avtomobilih, na foresterju se je poznal sotor pri porabi svoh litr, al na outbacku 2.5.
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
Men se je na outbacku (2010 do 2014) kr povsod poznala povišana poraba tista 2 tedna, ko smo bili na dopustu in smo se s trugo vozili naokoli. Res pa je truga 90cm široka.
2 litra na dan, torej 21 šihtov je 45litrov plina? To ti je veliko? napram 450litrov ki jih tako ali tako zakuriš?
Kar se tiče kufra ali šotora se bo seveda najbolj poznali na AC vožnji, sploh če želiš bit na omejitvi hitrosti, ali kak km čez.
Sam sem še vedno mnenja, da če se kurčiš in kupuješ najjači model OB-ja z najmočnejšim motorjem, da mora bit poraba nekaj nepomembnega. Sploh pri Subaruju ki že v štartu veš da popije kak liter več zaradi stalnega pogona in bolj tako tako aerodinamike. Tak v večjimi gumami in višjo lego + kupom neke okrasne plastike ter zaščite bo itak al itak požeruh. To kupovat da se boš potem vozil po penzionistično ne gre skupaj. Če kupuješ 260HP turbo avto maš namen to tudi izkoristit, če ne, je škoda da to kupuješ sam zarad "statusa".
Mislem ne vem kaj odkrivate toplo vodo glede porabe.
Kdo je kupil v življenju subaruja zato ker bi bil varčen, k so nasploh znani po varčnosti
Se pa strinjam, mislem da kdor kupuje tak avto se mal požvižga na porabo, kdor na to gleda bo pa tko vzel ena mala elektricna jajca k bo prisparal lih tok kesa v 10 letih da bo lah dal za novo baterijo.
Evo nekaj za debatirat, fale wilderness je pa se dodatno dvignjen pa se locker ma ... Je kr žival
Kdo je kupil v življenju subaruja zato ker bi bil varčen, k so nasploh znani po varčnosti
Se pa strinjam, mislem da kdor kupuje tak avto se mal požvižga na porabo, kdor na to gleda bo pa tko vzel ena mala elektricna jajca k bo prisparal lih tok kesa v 10 letih da bo lah dal za novo baterijo.
Evo nekaj za debatirat, fale wilderness je pa se dodatno dvignjen pa se locker ma ... Je kr žival
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
meh, to je mal larifari
če te teh 2 dni boli v mescu, pol si zajebu že v štartu 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost